Scroll Top

Λόγος + Τέχνη

Νέες Κυκλοφορίες: Αργά μέσα στη μέρα, της Tessa Hadley

nees-kyklofories-arga-mesa-sti-mera-tis-tessa-hadley

Πώς ανατρέπονται «σχέσεις ζωής», γάμοι και φιλίες στο πέρασμα του χρόνου; Με τη διεισδυτική και αιχμηρή ματιά μιας «από τις μεγαλύτερες στιλίστριες εν ζωή»

(Washington Post).

Η Κρίστιν, αρκετά γνωστή ζωγράφος, συνετή και μετρημένη, είναι παντρεμένη με τον γοητευτικό και εγωκεντρικό Άλεξ, δάσκαλο και, στα νιάτα του, ποιητή. Τον γνώρισε από την Λίντια, μια γυναίκα ευάλωτη και επιπόλαια, που παλιά ήταν ερωτευμένη μαζί του, αλλά τελικά παντρεύτηκε τον ευκατάστατο έμπορο τέχνης Ζάκαρι, τον οποίο αρχικά προξένευε στην Κρίστιν. Οι τέσσερίς τους έχουν καταφέρει να είναι στενοί φίλου πάνω από 30 χρόνια. Όταν όμως ο Ζάκαρι πεθαίνει ξαφνικά, αντί η απώλεια να φέρει τους υπόλοιπους πιο κοντά, οι σχέσεις τους περιπλέκονται. Απωθημένοι πόθοι και παράπονα χρόνων βγαίνουν στην επιφάνεια και η αγάπη και η θλίψη δίνουν τη θέση τους στον θυμό και στην πίκρα.

Από την πολυβραβευμένη (Orange Prize, Hawthornden Prize, Windham-Campbell Literature Prize) Tessa Hadley (γεν. 1956) ένα μυθιστόρημα που ερευνά τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνονται οι πιο στενές μας σχέσεις και τους άπειρους εναλλακτικούς δρόμους που μπορούν να ακολουθήσουν.

Από τις εκδόσεις Gutenberg κυκλοφορεί επίσης το μυθιστόρημα της «Το Παρελθόν».

Eίπαν

Ένα εξαιρετικά λεπτοδουλεμένο μυθιστόρημα, για τις φιλίες, την απώλεια και τη ζήλεια.


-Sunday Times

Η Hadley καταφέρνει να είναι ταυτοχρόνως παλαιομοδίτικη, μοντερνίστρια και με θαυμαστό τρόπο μεταμοντέρνα.


-The New York Times

Κανένας δεν μπορεί να τη συναγωνιστεί όταν διηγείται οικογενειακά δράματα.


-Independent

Κάθε καινούργιο βιβλίο της Hadley μας κάνει να την θαυμάζουμε όλο και περισσότερο. Μια συγγραφέας που μπορεί να εμπιστεύεται ο αναγνώστης.


-Hilary Mantel

Η Hadley είναι μια σπάνια συγγραφέας. Σε λιγότερο ικανά χέρια οι ιστορίες της, για γάμους, οικογενειακές σχέσεις, φιλίες ή το πέρασμα του χρόνου θα ήταν κουραστικές. Εκείνη όμως, χάρη στον τρόπο γραφής της, την ειρωνική της ματιά, την οξυδέρκειά της, καταφέρνει να καταγράφει όλες τις αντιφάσεις της ανθρώπινης ύπαρξης.


-The Guardian

Ο τρόπος που περιγράφει συναισθήματα είναι συγκλονιστικός. Η τρυφερότητα με την οποία μιλά για την αγάπη, την επιθυμία, αλλά και το πέρασμα του χρόνου εξηγεί γιατί θεωρείται μια από τις καλύτερες σύγχρονες μυθιστοριογράφους.


-Financial Times

«Πόσο σοφή είναι αυτή η γυναίκα»: Η πρώτη μου σκέψη κάθε φορά που τελειώνω ένα βιβλίο της Hadley. Ειδικά όταν μιλά για μεγάλα θέματα: τους άνδρες και τις γυναίκες, την αγάπη και τον γάμο, το προσωπικό και το πολιτικό, τα παιδιά, τη φιλία.


-Zadie Smith

Υπάρχουν και συγγραφείς που δεν σε απογοητεύουν ποτέ. Η Tessa Hadley είναι μια από αυτούς. Το «Αργά μέσα στη μέρα» είναι μια πολύ ισχυρή προσθήκη στο μέχρι τώρα έργο της. Φτιάχνει ένα σκηνικό με τις διάφορες προσκολλήσεις που αναπτύσσουμε στη ζωή μας στη συνέχεια ανατρέπει τα πάντα με τρόπο που είναι ταυτοχρόνως απροσδόκητος και φυσικός. Πραγματικά λαμπρό μυθιστόρημα.


-The Irish Times

Αργά μέσα στη μέρα, της Tessa Hadley

Μετάφραση: Άγγελος Αγγελίδης, Μαρία Αγγελίδου
Εκδόσεις Gutenberg
σελ. 359
Έργο εξωφύλλου: Κώστας Παπανικολάου

9
Μοιράσου το