Scroll Top

In a Cinemanner of Speaking

Η ξεχωριστή καριέρα του Tom Hanks και 16 + 1 λόγοι που τον αγαπάμε

feature_img__i-ksexoristi-kariera-tou-tom-hanks-kai-16-1-logoi-pou-ton-agapame
Ο πιο αξιαγάπητος ηθοποιός του Hollywood κλείνει τα 61! 

Ο Tom Hanks δεν αποκλείεται να είναι και ο πιο συμπαθητικός ηθοποιός του Hollywood – είναι σχεδόν απίθανο να βρεις κάποιον που τον αντιπαθεί. Η συμπαθητική του φιγούρα έχει ενσαρκώσει όλων των ειδών τους ρόλους, κάνοντάς τους οικείους και αγαπητούς. Ιδού λοιπόν μερικοί από τους ρόλους για τους οποίους αγαπάμε τον Tom Hanks. 

Splash, του Ron Howard (1984)

Είναι αυτός που έζησε τον απόλυτο κινηματογραφικό έρωτα μεταξύ ανθρώπου και γοργόνας και (SPOILER) έμεινε στο τέλος και με το κορίτσι – και μάλιστα κάτω από το νερό! 

The Money Pit, του Richard Benjamin (1986)

Μας έχει κάνει να γελάσουμε σε μερικές από τις πιο απολαυστικές κωμωδίες των 80s, όπως σε αυτήν εδώ που πιάνεται κορόιδο και αγοράζει ένα σπίτι υπό κατάρρευση. 

Big, της Penny Marshall (1988)

Είναι ο μοναδικός ηθοποιός που ξεχωρίζει για την απλότητα και αθωότητά του ώστε να υποδυθεί ένα παιδί που παγιδεύεται στο σώμα ενός ενήλικα. (Λατρεμένη ταινία – υπέροχα 80s!). 

Turner & Hooch, του Roger Spottiswoode (1989)

Μας έχει χαρίσει ένα από τα πιο ωραία πρωταγωνιστικά δίδυμα ανθρώπου και ζώου που είδαμε ever στη μεγάλη οθόνη. 

Sleepless in Seattle, της Nora Ephron (1993)

Έχει δώσει άλλο νόημα στις ρομαντικές κομεντί, μακριά από τον στείρο καταιγισμό των κλισέ. 

Philadelphia, του Jonathan Demme (1993)

Είναι από τους λίγους ηθοποιούς που μπορούν να περνούν τόσο επιτυχημένα από τους κωμικούς στους δραματικούς ρόλους και το αντίστροφο. Εδώ στον απαιτητικό ρόλο ενός ομοφυλόφιλου δικηγόρου που έχει AIDS – που φυσικά του χάρισε το Όσκαρ 'Α Ανδρικού Ρόλου. 

Forrest Gump, του Robert Zemeckis (1994)

Ο μοναδικός, ίσως, ηθοποιός που θα μπορούσε να ενσαρκώσει τον αφελή και περιορισμένου IQ αντι-ήρωα Forrest Gump, καθιστώντας τον κινηματογραφικό θρύλο, χωρίς να τον κάνει καρικατούρα ούτε για μια στιγμή.

+ Και να κερδίσει και τo Όσκαρ 'Α Ανδρικού Ρόλου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά! 

Toy Story, του John Lasseter (1995, 1999, 2010)

Έδωσε τη φωνή του στον πρωταγωνιστή ενός από τα καλύτερα animation που δημιουργήθηκαν ποτέ. 

Saving Private Ryan, του Steven Spielberg (1998)

Έχει πρωταγωνιστήσει σε μία από τις καλύτερες πολεμικές ταινίες όλων των εποχών. 

Cast Away, του Robert Zemeckis (2000)

Είναι από τους ελάχιστους ηθοποιούς που θα μπορούσε να παίζει σε μια ταινία μεγαλύτερη των δύο ωρών, με ελάχιστους διαλόγους και χωρίς -σχεδόν- κανέναν άλλον ηθοποιό, χωρίς να σε κάνει να βαρεθείς. Και ο μοναδικός φυσικά που έγινε φίλος με μια μπάλα χωρίς να φανεί τρελός! 

Road To Perdition, του Sam Mendes (2002)

Ξέρει πώς να πάρει το σοβαρό του ύφος και να υποδυθεί τον πατέρα που προσπαθεί να προστατέψει το παιδί του σε αυτό το μαφιόζικο έργο που θυμίζει φιλμ νουάρ. 

Catch Me If You Can, του Steven Spielberg (2002)

Είναι ο μοναδικός που θα μπορούσε να πιάσει τον απατεώνα DiCaprio. Αλλά το ωραίο σε αυτήν την ταινία είναι ότι στο ρόλο του δαιμόνιου αστυνομικού προσδίδει παράλληλα και μια αίσθηση πατρικής στοργής που ολοκληρώνει το feeling της ταινίας. 

The Polar Express, του Robert Zemeckis (2004)

Έχει την πιο συμπαθητική φιγούρα και η μορφή του γεννά εμπιστοσύνη, γι' αυτό ήταν ο κατάλληλος γι' αυτή την ταινία, στην οποία μια ομάδα παιδιών πάνε Παραμονή Χριστουγέννων να γνωρίσουν τον Άη-Βασίλη.

The DaVinci Code (2006) / Angels & Demons (2009) / Inferno (2016), του Ron Howard

Μπορεί να τα καταφέρει εξίσου καλά και σε action movies. Είναι ένας από τους πιο αγαπητούς κινηματογραφικούς καθηγητές, που με τις γνώσεις και τις ικανότητές του σώζει τον κόσμο, σε ένα άκρως επιτυχημένο franchise. 

Cloud Atlas, των Tom Tykwer, Lana Wachowski, Lilly Wachowski (2012)

Μπόρεσε να ερμηνεύσει με απίστευτη επιτυχία πλήθος διαφορετικών ρόλων σε αυτήν την χαώδη, αλλά ενδιαφέρουσα και βαθιά φιλοσοφημένη (και αρκετά αδικημένη παράλληλα) ταινία. 

Captain Phillips, του Paul Greengrass (2013)

Είναι αυτός που πέφτει θύμα πειρατείας στη σύγχρονη εποχή και καταφέρνει (SPOILER) να σώσει και το πλοίο του.

1
Μοιράσου το