Scroll Top

FAUVE

feature_img__fauve
Τι θα σκεφτόταν κανείς ακούγοντας τον όρο το κίνημα των FAUVE; Τέχνη; Μουσική; Πολιτική; Ή κοινωνική αλληλεγγύη; Μια ακόμα μπάντα που κάνει τα πάντα για να ξεχωρίσει ή ένα κίνημα που εκφράζεται μέσω της μουσικής; Την απάντηση μας δίνουν οι αθεράπευτα αισιόδοξοι FAUVE, που έρχονται με φόρα από το Παρίσι και τραγουδούν για τη δύναμη της αγάπης και το δικαίωμα στην αδυναμία και στο λάθος.

Ο πρώτος συνειρμός αυτόματος: Φωβισμός. Τα στοιχεία κοινά: Γαλλία, τέχνη, διαφορετικότητα.

Οι FAUVEcorp. του σήμερα είναι μια παριζιάνικη κολεκτίβα που σχηματίστηκε το 2010 από πέντε φίλους, τέσσερις μουσικούς και έναν κινηματογραφιστή. Αν και μας συστήνονται κυρίως μέσω της μουσικής, οι FAUVE εκφράζονται και μέσω βίντεο, φωτογραφίας, κειμένων, visuals, διαδικτύου.

Αυτοπροσδιορίζονται περισσότερο ως ένα πλήρωμα, μια κολεκτίβα ανοιχτή προς όλους όσοι μοιράζονται την ίδια αντίληψη με αυτούς για τη ζωή και τους ανθρώπους. Το σημείο εκκίνησης των FAUVE είναι η έκφραση της αντίθεσής τους στη μελαγχολία και τη μιζέρια της σύγχρονης καθημερινότητας. Συσπειρώθηκαν μουσικά για να πετύχουν τους κοινούς τους στόχους: το δικαίωμα στην αδυναμία και το λάθος, την άρνηση της ηττοπάθειας, την απόρριψη της σκληρότητας που διακρίνει τις σύγχρονες ανθρώπινες σχέσεις, τη δύναμη του λόγου και κυρίως την αδιάκοπη αναζήτηση της αγάπης με Α κεφαλαίο.

Μετά από δύο χρόνια δημιουργίας στη σκιά των στούντιό τους, οι FAUVE κοινοποίησαν το 2012 στην Bandcamp σελίδα τους, τέσσερα διάσπαρτα τραγούδια. Τα “Nuits Fauves”, “KANE”, “4,000Iles” και το “Sainte Anne”. Και τα τέσσερα κομμάτια αποτελούν ένα μείγμα hip-hop, rap, pop και λίγο rock μουσικής σε συνδυασμό με λέξεις που προφέρονται πάντα στη γλώσσα τους, στα γαλλικά. Ακούγοντας κανείς τα τέσσερα τραγούδια των FAUVE αισθάνεται να αιωρείται σε ένα παράλληλο σύμπαν slam poetry και electro beat μουσικής, να παρασύρεται από τα γαλλικά λόγια και ας μην καταλαβαίνει γρι.

Μελωδίες, εικόνες και λόγια που ρέουν και αφυπνίζουν τις σκέψεις μας. Οι FAUVE μιλούν για την αγάπη, το σεξ, τη μοναξιά και εκφράζουν την οργή, το θυμό, αλλά και την ελπίδα τραγουδώντας αυθόρμητα, χωρίς λυρισμό, άλλοτε κυνικά και άλλοτε σπλαχνικά, πάντα με απέραντη αισιοδοξία και πίστη ότι η ζωή θα καλυτερέψει. Πώς; Μόνο αν νικήσουμε την ηττοπάθεια, μισήσουμε το μίσος και πιστέψουμε ότι η αγάπη μπορεί να κερδίσει το στοίχημα σε αυτόν τον παράξενο κόσμο.

Το τραγούδι “Nuits Fauves” πήρε το όνομά του από την ομότιτλη ταινία του Cyril Collard και μαζί με το “ΚΑΝΕ”, που συμπεριλαμβάνεται στη νέα συλλογή “Kitsune Parisien III”, είναι τα δύο αγαπημένα μας. Παρόλ’ αυτά, ακούμε συνεχώς και τα τέσσερα.

Φημολογείται ότι στα μέσα του 2013 οι FAUVE θα κυκλοφορήσουν τον πρώτο τους δίσκο με έξι συνολικά τραγούδια. Προς το παρόν διατηρούν low profile μένοντας μακριά από το star system, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε μοιράζονται τις ιδέες και τις αξίες τους με κάθε μέσο στο διαδίκτυο.

Τελικά πόσο FAUVE είναι ο καθένας από εμάς;

Content Sources

 • http://fauvecorp.com/
 • http://fauvecorp.bandcamp.com/
 • https://www.facebook.com/FAUVEcorp
 • http://sodwee.com/blog/2013/01/introducing-fauve/
 • http://premierenote.fr/2013/01/maintenant-ou-jamais-fauve-%E2%89%A0/#more-591
 • http://www.boumbang.com/fauve/”http://www.boumbang.com/fauve/
 • http://www.toomanylambda.fr/BLOG/2013/envoutant-fauve-%E2%89%A0-coup-de-coeur/
 • http://cyoulateralligator.com/musique/fauve-collectif-sauvage-lions-sortant-de-leur-cage/
 • http://www.le-fil.com/Festival-Paroles-et-Musiques-Fauve

Photo Sources

 • http://www.legrandmix.com/groupes/images/large/fauve.jpg
 • http://25.media.tumblr.com/
 • http://25.media.tumblr.com/tumblr_mdpembos9u1rjwrac_1353276228_cover.jpg
1
Μοιράσου το