Scroll Top

In a Cinemanner of Speaking

Dreaming of a Darth Christmas

feature_img__dreaming-of-a-darth-christmas
Ήρθε λοιπόν και πάλι η στιγμή που όλοι περιμέναμε. Όχι, δεν είναι τα Χριστούγεννα, αυτά ξέρουμε πως χωρίς εξαίρεση τα γιορτάζουμε πάντα στις 25 Δεκεμβρίου. Η Δύναμη Ξυπνάει στις 17 Δεκεμβρίου, με μια μικρή εξαίρεση για την χώρα μας.

Η σειρά που μέχρι τώρα γεννούσε μόνο καλά συναισθήματα, παγιδεύτηκε σε εγχώριες σκοπιμότητες, με αποτέλεσμα το νέο επεισόδιο του “Star Wars” να βγει στις ελληνικές αίθουσες, μια εβδομάδα αργότερα από τον υπόλοιπο πλανήτη. Ούτε ο Darth Vader ούτε ο Han Solo μπόρεσαν να παρέμβουν για να το αποτρέψουν και μία μόνο εσπευσμένη προβολή σε μία αίθουσα της Αθήνας τα μεσάνυχτα της 17ης Δεκεμβρίου, δεν είναι δυνατή για να κατευνάσει τη δικαιολογημένη οργή των φανατικών θεατών.

Όσοι αγαπάμε αυτή την ιστορία, έχουμε ευτυχώς την ευκαιρία να απολαμβάνουμε τη δουλειά καλλιτεχνών που μοιράζονται με το κοινό, μήνες νωρίτερα, τα εμπνευσμένα από την ταινία έργα τους. Χάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν σταματάμε να ανακαλύπτουμε καθημερινά κι από ένα νέο έργο, προϊόν της αστείρευτης φαντασίας τους.

Η βρετανική αντιπροσωπεία αυτοκινήτων Carwow, αναρωτήθηκε ποιο αυτοκίνητο θα αντιπροσώπευε καθέναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές. Σίγουρη για την εισπρακτική επιτυχία της τελευταίας ταινίας, θεώρησε πως τόσο οι παλιοί όσο και οι νέοι χαρακτήρες θα επισκέπτονταν τη γη με την αμοιβή τους να καίει μέσα στις διαστημικές τους τσέπες. Σκοπός τους να αγοράσουν ένα πολυτελές αυτοκίνητο που θα ταιριάζει φυσικά με την προσωπικότητά τους. 

Ο Paul Jackson σχεδιάζει με καταπληκτικές λεπτομέρειες το πορτραίτο του Darth Vader. Η τελική σύνθεση με μαύρο πενάκι επικεντρώνεται στη σκοτεινή πλευρά, τέμνοντας τη μορφή σε δύο ίσα μέρη. Το αριστερό καλύπτεται από τη μεταλλική μαύρη μάσκα και το δεξί φανερώνει το κρανίο, το πάνω μέρος του οποίου μεταμορφώνεται με δεξιοτεχνία στο Άστρο του Θανάτου. Με την ίδια μαεστρία σχεδιάζει τον Han Solo, το Yoda κι επιλεγμένα όπλα που χρησιμοποιούνται στις μάχες.

Ο Alessandro Pautasso αποφασίζει να βουτήξει τους χαρακτήρες του σε έναν καταρράκτη από χρώματα, αφήνοντας στην άκρη τα ιδιαίτερα γνωρίσματα της κάθε φυσιογνωμίας. Οι αφίσες του βρίσκονται ακόμα σε στάδιο προετοιμασίας, αλλά αυτό δεν αφήνει να του σταθεί εμπόδιο και μας τις παρουσιάζει σε εορταστικό κλίμα.

Οχτώ καλλιτέχνες δέχτηκαν την πρόσκληση του fandango και σχεδίασαν από μία αφίσα-φόρο τιμής για κάθε ένα από τα επεισόδια. Στην 8η αφίσα ζητήθηκε να συμπεριληφθούν τα πιο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα όλων των επεισοδίων καθώς και όλοι οι ηθοποιοί και τα ανδροειδή που ενσάρκωσαν τους κεντρικούς ρόλους.

(Σε μεγάλη ανάλυση: http://nerdist.com/wp-content/uploads/2015/11/Fandango-Star-Wars-2-11302015.jpg)

Η επική μάχη ανάμεσα στο καλό και το κακό έχει βάλει λοιπόν φωτιά στους απανταχού εικονογράφους, οι οποίοι δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι την αποκάλυψη της επίσημης αφίσας του τελευταίου επεισοδίου. Η δύναμη ξυπνά μέσα από την οθόνη του υπολογιστή τους και μας χαρίζει μερικά από τα πιο πρωτότυπα έργα τέχνης, τα οποία θα γίνουν πολύ σύντομα κι αυτά μέρος της συλλογής μας. Τα συγκέντρωσε για εμάς με ιδιαίτερο ζήλο ο ιστότοπος τέχνης weandthecolor.

Η ατέλειωτη ομολογουμένως λίστα ολοκληρώνεται με το έργο του Jian Guo, ο οποίος έχει εικονογραφήσει με ιαπωνικό στυλ το εξώφυλλο των βιβλίων για την κινεζική εκδοτική αγορά. Έχει καταφέρει να δημιουργήσει την ανατολική εκδοχή του πολέμου των άστρων, χωρίς να ξεφεύγει από την απόδοση των στοιχείων που τον χαρακτηρίζουν. 

Star Wars VII The Force Awakens © Jian Guo

Για όσους τυχερούς διαμένουν στην αλλοδαπή έχω να πω, “May the force be with you… and spoil us not the plot!!!

Content Sources

  • http://coolmaterial.com/rides/star-wars-character-cars/
  • http://www.pjackson.bigcartel.com/
  • http://www.pjackson.bigcartel.com/
  • www.instagram.com/kaneda99/
  • http://www.fandango.com/movie-news/exclusive-artwork-episode-i-episode-vii-749992
  • http://www.fandango.com/movie-news/artist-spotlight-see-the-story-behind-paul-shippers-incredible-star-wars-art-750103
  • http://weandthecolor.com/star-wars-vii-the-force-awakens-fan-art-movie-posters/63263
  • http://breathing2004.deviantart.com/art/starwars-VII-The-Force-Awakens-577764637
1
Μοιράσου το