Βιβλιοθήκη

Ο μικρός δράκος Καρύδας, του Ingo Siegner

cover-o-mikros-drakos-karydas-tou-ingo-siegner

Ο μικρός δράκος Καρύδας που ζει στο νησί των δράκων είναι ο νέος αγαπημένος ήρωας της πεντάχρονης κόρης μου. Η Αναστασία αρνείται να διαβάσουμε οτιδήποτε άλλο, από τη στιγμή που ανακαλύψαμε τον Καρύδα, πριν έναν μήνα περίπου. Το πρώτο βιβλίο, που έπεσε στα χέρια μας με τις περιπέτειές του, είναι και το πιο πρόσφατο που έχει κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, η «Αποστολή στον Νείλο», όπου ο μικρός Καρύδας με τους φίλους του, τη μικρή σκατζοχοιρίνα Ματίλντα και τον μικρό φαγανόδρακο Όσκαρ ταξιδεύουν στην αρχαία Αίγυπτο για να ανακαλύψουν πως χτίστηκαν οι πυραμίδες.

Μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει εικοσι-πέντε βιβλία της σειράς με τον Καρύδα και τους φίλους του να ταξιδεύουν στο διάστημα, στην προϊστορία, στην Αφρική, στον Βόρειο Πόλο, στην εποχή των δεινοσαύρων, στη χαμένη Ατλαντίδα, ενώ έρχονται αντιμέτωποι με πειρατές, μάγους, φαντάσματα, βαμπίρ και άλλα μαγικά και μη πλάσματα. Ο Καρύδας είναι ευφυής, τολμηρός, περίεργος για κάθετί καινούργιο, και αναζητά την περιπέτεια σε κάθε ευκαιρία. Και φυσικά, στα βιβλία, ξεχωρίζει η δυνατή σχέση φιλίας που έχει αναπτύξει με τη Ματίλτα και τον Όσκαρ – τρείς φίλοι αχώριστοι, που συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον και στέκονται μαζί απέναντι σε κάθε χαρά και δυσκολία. Πρόκειται για ιστορίες καλοδουλεμένες, έξυπνες, με άπειρο χιούμορ που εξοικειώνουν τα παιδιά με διάφορα θέματα και χαίρονται να τις διαβάζουν οι γονείς.

Ο δημιουργός του Καρύδα, είναι ο γερμανός Ingo Siegner. Συγγράφει και εικονογραφεί ο ίδιος τις ιστορίες του. Γεννήθηκε στο Ανόβερο, το 1965, και όπως αναφέρει στο βιογραφικό του, η ενασχόληση με το παιδικό βιβλίο ήρθε εντελώς τυχαία. Η πρώτη του επαφή ήταν, όταν αφηγούνταν φανταστικές ιστορίες στα μικρότερα αδέλφια του, και αργότερα, όταν, δουλεύοντας σε ένα ταξιδιωτικό γραφείο, διηγιόταν στα ταξίδια ιστορίες στα μικρά παιδιά με μεγάλη επιτυχία. Η πρώτη ιστορία του Καρύδα ήταν δώρο γενεθλίων για ένα μικρό αγόρι, το 1999, σχεδιασμένη με απλά σκίτσα που έπεσε στα χέρια ενός εκδότη και, κάπως έτσι, ξεκίνησε το ταξίδι του Siegner στο χώρο του παιδικού βιβλίου.

Είκοσι χρόνια αργότερα, οι ιστορίες του ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο, έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έχουν κατακτήσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων.

28
Μοιράσου το