Άλλαι Τέχναι

MC κορίτσια με ένα τραγούδι… Τururu

feature_img__mc-koritsia-me-ena-tragoudi-tururu
Πολλή δουλειά, μεγάλη αγάπη και όρεξη για δημιουργικότητα χαρακτηρίζουν τις Tururu, δηλαδή την Αφροδίτη Νικολάου και την Εύα Δήμου. Δυο φρέσκα κορίτσια έχουν γράψει το πρώτο τους τραγούδι με επιρροές μουσικής χιπ χοπ και στίχους γεμάτους χιούμορ.. 

Πότε αρχίσατε την μεταξύ σας μουσική συνεργασία;

Η ανταλλαγή των μουσικών μας ιδεών ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο, σίγουρα υπήρξαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα αναμενόμενες διαφωνίες όπως και πάρα πολλά κοινά σημεία. Παρόλα αυτά, αναπτύχθηκε μια δημιουργική επικοινωνία και ένα κοινό όραμα που έφεραν ως αποτέλεσμα τις Tururu. 

Πώς προέκυψε και επιλέξατε το όνομα του γκρουπ σας; 

Το Tururu προέκυψε από τη συνήθεια της Εve στις πρόβες να δημιουργεί τις μελωδικές γραμμές, πριν ακόμα γραφτούν οι στίχοι με τον ήχο που ασυνείδητα μπορεί να παράγουμε όλοι, ακούγοντας ένα τραγούδι που δεν γνωρίζουμε τους στίχους, δηλαδή το «τουρουρου» (Tururu). 

Η δουλειά σας έχει να κάνει με την χιπχοπ μουσική. Ασχολείστε με αυτό είδος καιρό; Είστε ένα από τα λίγα γυναικεία σχήματα που παίζει χιπχοπ; 

Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι καθαρό hiphop αυτό που κάνουμε, μπορούμε όμως με σιγουριά να πούμε ότι έχουμε επιρροές. Όπως προείπαμε, ασχολούμαστε έναν χρόνο με αυτή τη ιδέα. Η μουσική δημιουργία για εμάς γενικά είναι τρόπος ζωής. Επίσης στη σκήνη της hiphop υπάρχουν αρκετές MC γυναίκες οι οποίες κάνουν εξαιρετική δουλειά.

Μάλιστα, ετοιμάσατε και μια δουλειά, ένα κομμάτι το οποίο έχει καυστικό, χιουμοριστικό στίχο. Πόσο καιρό δουλεύατε πάνω σε αυτό;

Στο άλμπουμ που έχουμε δημιουργήσει με τίτλο “TOLADA”, τα περισσότερα τραγούδια έχουν, όπως ανέφερες, καυστικό και χιουμοριστικό στίχο. Δεν υπάρχει καθαρό χρονικό όριο δημιουργίας ενός τραγουδιού, γενικά όμως η τελειοποίηση του άλμπουμ σχεδόν διήρκησε τέσσερις μήνες. 

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

Ακόμα περισσότερη μουσική και ακόμα περισσότερη δημιουργία.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Κάτια Παπαδοπούλου 

1
Μοιράσου το