Άλλαι Τέχναι

VIA – Φωτογραφία δρόμου από το Αμβούργο ως το Παλέρμο

feature_img__via-fotografia-dromou-apo-to-ambourgo-os-to-palermo
Η φωτογραφία δρόμου παραμένει διαχρονικά ένα από τα αγαπημένα θέματα των φωτογράφων παγκοσμίως. Όταν μερικοί από αυτούς συνεργάζονται για τη δημιουργία ενός project, τότε το αποτέλεσμα μπορεί να είναι αρκετά ενδιαφέρον. 

To project με τίτλο “VIA! – Street Photography from Hamburg to Palermo“ είναι ένα διακρατικό project που ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2014 σε συνεργασία με το Goethe-Institute και σε αυτό συμμετέχουν 5 φωτογράφοι από την Ιταλία και 5 φωτογράφοι από τη Γερμανία. 

Στόχος του project είναι η καταγραφή της καθημερινότητας στην περιοχή που κατοικεί ο κάθε φωτογράφος για έναν χρόνο. Οι φωτογραφίες δημοσιεύονται σε ένα δίγλωσσο blog που έχει δημιουργηθεί για αυτόν ακριβώς το σκοπό. 

Οι φωτογραφίες που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής είναι μοναδικού ενδιαφέροντος, γεμάτες αντιθέσεις, αλλά διακρίνονται και πολλές ομοιότητες στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων από τις δύο χώρες. 

Οι φωτογράφοι που συμμετέχουν στο project είναι από την πλευρά της Ιταλίας οι, Umberto Verdoliva, Stefano Mirabella, Mary Cimetta, Giorgio Scalici, Michele Liberti και από την γερμανική πλευρά οι Siegfried Hansen, Fabian Schreyer, Guido Steenkamp, Marga van den Meydenberg και Michael “Monty” May

Παρακάτω, μπορείτε να πάρετε μια γεύση από το υλικό που έχει συγκεντρωθεί, αλλά για περισσότερες φωτογραφίες μια επίσκεψη στο blog του project θα ήταν ότι καλύτερο.

Content Sources

  • 121clicks.com
1
Μοιράσου το