Άλλαι Τέχναι

Συνέντευξη Lars Brodherr, aka DJ Larse

feature_img__sinenteuksi-lars-brodherr-aka-dj-larse
Η πρώτη συνέντευξη του Artcore: O Γερμανός μουσικός παραγωγός (electronic/progressive house), Lars Brodherr, aka DJ Larse … Μας αφιέρωσε λίγο από το χρόνο του, απαντώντας σε ορισμένες ερωτήσεις…

Πώς ξεκίνησε η σχέση σου με τη μουσική; Θα μπορούσες να μας πεις λίγα πράγματα σχετικά με τα πρώτα σου βήματα στη μουσική;
Ξεκίνησα να ασχολούμαι και να φτιάχνω μουσική στις αρχές της δεκαετίας του ‘90. Μαζί με ένα φίλο μου προσπαθήσαμε να φτιάξουμε ένα Hip Hop σχήμα. Ο φίλος μου ήτανε ο MC κι εγώ ο DJ! Αγόρασα ένα παλιό Sampler και ένα Atari 1040St εκείνη την περίοδο και ξεκίνησα να ασχολούμαι με το sampling χρησιμοποιώντας τους R’n’B δίσκους του πατέρα μου όπως Marvin Gaye, The Motown stuff κτλ…Την ίδια περίοδο επίσης ξεκίνησα να κάνω συλλογή από βινύλια, καθώς και να παίζω ως DJ κυρίως Hip Hop μουσικές, αλλά αργότερα στράφηκα στη Dance/House σκηνή.

Ποιά ήταν η πιο σημαντική στιγμή στην καριέρα σου;
Είναι δύσκολο να απαντήσω σε αυτό, αλλά νομίζω πως ένα μεγάλο βήμα έγινε το 2000 όταν ξεκίνησα την εβδομαδιαία μου εκπομπή στο ραδιόφωνο, στην Κολωνία, στον σταθμό 1LIVE (κάθε Παρασκευή βράδυ από τις 20.00 μέχρι τη 1.00). Το κάνω αυτό εδώ και 12 χρόνια! Απίστευτα πολύς καιρός για μία εκπομπή σαν κι αυτή.
Σαν DJ/ Παραγωγός, νομίζω ότι η πιο σημαντική στιγμή ήταν όταν η δισκογραφική NOIR κυκλοφόρησε το κομμάτι “The More I Want”. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα πολύς κόσμος αναγνώρισε τον ήχο μου και πολλά μεγάλα ονόματα στο χώρο παίξανε το κομμάτι αυτό.

Τί προσδοκίες έχεις από την επίσκεψή σου στην Ελλάδα;
Έχω έρθει στην Ελλάδα δύο φορές μέσα σ’ αυτό το χρόνο και πέρασα υπέροχα! Έκανα συναυλίες στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη όπου και γνώρισα πολλούς και καλούς ανθρώπους και επισκέφτηκα πολλά όμορφα μέρη… Ανυπομονώ να ξαναέρθω για τα party, τον κόσμο, τον ήλιο και το φαγητό!

Μπορείτε να μας πείτε μερικά πράγματα για την διαδικασία παραγωγής στη μουσική? Ποιό είναι το αγαπημένο σας στάδιο σε αυτή τη διαδικασία;
Εξαρτάται, μερικές φορές ξεκινάω με την bassline, κάποιες φορές με τον προγραμματισμό των drums. Δεν ξέρω. Έχω ένα πράγμα στο μυαλό μου και ξεκινάω να το δουλεύω, ξέρεις- ίσως ακούω μία μουσική και εμπνέομαι. Άλλοτε ακούω ένα φωνητικό και προσπαθώ να χτίσω κάτι γύρω από αυτό. Μου αρέσει η εξέλιξη στην όλη διαδικασία από την αρχή μέχρι το τέλος! Μου αρέσει να παίζω με το synth, τα drums όπως επίσης να κάνω το τελικό μιξάρισμα και το mastering… όλα πρέπει να γίνουν!

Ποιό είναι το όνειρό σου και ο στόχος σου στη μουσική;
Ελπίζω ότι θα είμαι ικανός και στο μέλλον να φτιάχνω μουσική, να εξελίσσομαι και να γίνομαι καλύτερος! Μου αρέσει αυτός ο τρόπος ζωής, τα ταξίδια, οι ώρες στο studio, να παίζω μουσική σε clubs, να γνωρίζω ανθρώπους… Υπάρχουν τόσα πράγματα που εμπλέκονται στη διαδικασία του να είσαι dj και το λατρεύω!

Τί μήνυμα προσπαθείς να μεταδόσεις με τη μουσική σου;
Αυτό είναι απλό: Αγάπη (γέλια)

ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΚ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΕΛΕΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ,ΑΛΕΞΙΑ ΤΖΙΩΓΑ

Photo Sources

  • http://djlarse.com
1
Μοιράσου το