Άλλαι Τέχναι

Ο θαυμαστός κόσμος της Κίρστυ Μίτσελ

feature_img__o-thaumastos-kosmos-tis-kirsti-mitsel
Ένας μαγικός κόσμος. Θαυμαστοί χαρακτήρες βγαλμένοι από τη φαντασία. Μάγισσες, βασιλιάδες και νεράιδες. Και η Κίρστυ, που ήθελε να λέει παραμύθια. Κι εμείς, που θέλουμε να μαγευτούμε.

«Μια φορά κι έναν καιρό, στο μακρινό Κεντ της Αγγλίας, ένα μέρος με απέραντα δάση και πολύχρωμα λουλούδια, ζούσε μια δασκάλα, η Μορίν. Κάθε μέρα στο σχολείο μάγευε τους μαθητές της με ιστορίες για ανθρώπους, που έζησαν πριν πολλά πολλά χρόνια. Το βράδυ, όταν κοίμιζε την κόρη της, την Κίρστυ, μέσα από τα βιβλία της ζωντάνευαν κάθε λογής πλάσματα και τόποι μυθικοί. Η μικρή Κίρστυ αποκοιμόταν και στον ύπνο της ταξίδευε στους μαγικούς αυτούς τόπους που έμαθε από τη μαμά της.

Τα χρόνια πέρασαν και η Κίρστυ μεγάλωσε. Αφού σπούδασε κι έμαθε πολλά για τις τέχνες, αποφάσισε να φτιάχνει κάθε λογής ρούχα και κοστούμια βγαλμένα από τη φαντασία της, που τόσο την είχε καλλιεργήσει με τις ιστορίες της μαμάς της. Μια μέρα όμως, η μαμά της σταμάτησε να λέει ιστορίες. Η Κίρστυ υπέφερε πολύ από το χαμό της και δεν ήξερε πώς θα μπορούσε να συνεχίσει τη ζωή της, χωρίς τους μαγικούς τόπους που έφτιαχναν μαζί. Έτσι λοιπόν άρχισε να περιπλανιέται στα δάση του Κεντ, ψάχνοντας να βρει από κάπου να πιαστεί, ώστε να αποκτήσει ξανά νόημα η ύπαρξή της.

Στο μυαλό της τριγύριζαν βασιλιάδες και μάγισσες από άλλους τόπους και προσπαθούσε να βρει έναν τρόπο να τους φέρει εδώ, στον δικό μας κόσμο. Άρχισε λοιπόν να φτιάχνει φορέματα, θρόνους, τεράστια καπέλα και στέμματα και με τη βοήθεια των φίλων της, δημιουργούσε έναν έναν, τους αυτούς περίεργους κόσμους και μετά τους φωτογράφιζε. Η δημιουργία καθενός της έπαιρνε μήνες, αλλά η Κίρστυ ήταν υπομονετική, γιατί ήξερε, ότι μόνο έτσι θα μπορούσε να κάνει το παραμύθι πραγματικότητα.

Έτσι ήρθαν στη ζωή η Λευκή Βασίλισσα, η Λευκή Μάγισσα, ο Gammelyn και η κόρη του, η Γαία κι ένα σωρό άλλοι χαρακτήρες, όλοι φερμένοι από τους μαγικούς κόσμους της Κίρστυ. Η κοπέλα συνεχίζει την δημιουργία των φανταστικών αυτών κόσμων και τους αφιέρωνει όλους στην αγαπημένη της μητέρα. Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα…»

* Η σειρά Wonderland της Kirsty Mitchell βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον προσεχή Μάρτιο.

* Ότι βλέπετε στις εικόνες αυτής της σειράς είναι φτιαγμένο στο χέρι από την ίδια. Όλες οι σκηνές που απεικονίζονται είναι πραγματικές και έχουν κατασκευαστεί σαν μίνι κινηματογραφικά σκηνικά. Πραγματικό επίσης είναι το μέγεθος και το χρώμα τους.

* Η Kirsty Mitchell τον Ιούλιο του 2013 έγινε η πρώτη γυναίκα φωτογράφος με τον τίτλο «Nikon UK Ambassador for Fine Art Photography».

Content Sources

  • http://www.kirstymitchellphotography.com/
  • http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2511091/The-woman-created-goddess-Photographer-makes-mindblowing-pictures-real-life-Gaia.html
1
Μοιράσου το