Άλλαι Τέχναι

Instagram Part I

feature_img__instagram-part-one
Όλοι γνωρίζουμε το Instagram, την διάσημη εφαρμογή που μας επιτρέπει να μοιραζόμαστε φωτογραφίες με εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο. Κάπου εκεί μπορείς να ανακαλύψεις φωτογραφίες της στιγμής, ματιές σε όλο τον κόσμο, μικρά αριστουργήματα της καθημερινότητας.

Instagram- instant art or something deeper?

Περνώντας μεγάλο μέρος της ημέρας μου ανάμεσα σε χιλιάδες φωτογραφίες στο Instagram ανακάλυψα πολλούς ενδιαφέροντες καλλιτέχνες – επαγγελματίες και ερασιτέχνες- φωτογράφους!

Έφτιαξα τον πρώτο μου λογαριασμό, στο σχεδόν άγνωστο για τον κόσμο τότε Instagram, περίπου 3 χρόνια πριν, αρχικά για να προβάλω την δική μου δουλειά και παράλληλα για να ανακαλύψω νέους καλλιτέχνες, φωτογραφίες, μέρη, ιδέες και ανθρώπους! Το ίδιο κάνουν και εκατομμύρια άλλοι χρήστες πλέον, γεγονός που καθιστά το Instagram την πιο διάσημη πλατφόρμα κοινοποίησης φωτογραφιών στο κόσμο.

Αρκετοί είναι επαγγελματίες αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό είναι ερασιτέχνες, άνθρωποι όλων των ηλικιών, κοινωνικών ομάδων και εθνικοτήτων που μοιράζονται μαζί μας τον προσωπικό τους κόσμο!

Θέλοντας να βρω έναν τρόπο να συγκεντρώσω τις καλύτερες φωτογραφίες τους, τους προσκάλεσα να χρησιμοποιήσουν το hashtag ‘artcogram’ και να μου στείλουν εκεί το υλικό τους.

Σήμερα θα παρουσιάσω δυο από τους αγαπημένους μου Instagramers λοιπόν.

Φάνης Παυλόπουλος aka @fanellas

Γεννήθηκε στο Άργος αλλά τα τελευταία 15 χρόνια ζει στην Αθήνα. Είναι ηθοποιός, ιδρυτικό μέλος της ομάδας abovo.

Η πρώτη του επαφή με τη φωτογραφία ήταν με μια παλιά kodak των γονιών του, και αργότερα με μια canon. Μικρός διάβαζε, στην ουσία ξεφύλλιζε, το περιοδικό “Φωτογραφία” αλλά ποτέ δεν ασχολήθηκε επαγγελματικά με το θέμα.

Ξεκίνησε να βγάζει φωτογραφίες με το κινητό και να χρησιμοποιεί το Instagram τον Φεβρουάριο του 2011 αλλά ουσιαστικά, το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς κατάλαβε ότι έχει φάει κόλλημα με την συγκεκριμένη εφαρμογή. Δεν είχε περάσει ποτέ από το μυαλό του το αντίκτυπο που θα είχε αυτό στην καθημερινότητά του!

Υποστηρίζει ότι δεν έχει συγκεκριμένο στυλ. Φωτογραφίζει εγκαταλελειμμένα κτήρια, παρατημένα αυτοκίνητα, τοπία, τους φίλους του και γενικά ό,τι του τραβήξει το ενδιαφέρον.

Nikola Marcovic aka @nmsuba

Ο Nicola Marcovic είναι γεννημένος στη Σερβία το 1983 και ζει μόνιμα στο Βελιγράδι. Αγαπά την φωτογραφία και την τέχνη γενικότερα. Η φωτογραφία αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητάς του από μικρή ηλικία. Προτιμάει τη φωτογραφία δρόμου και τοπίου, και έχει ιδιαίτερη αγάπη για τις μινιμαλιστικές λεπτομέρειες. Η έμπνευσή του απορρέει από τη χαοτική κατάσταση στις μεγαλουπόλεις.
Όλες του οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες αποκλειστικά με iPhone.

1
Μοιράσου το