Art Outside the Core

In the name of the moon… I am back!

feature_img__in-the-name-of-the-moon-i-am-back
Όλοι εμείς οι φαν της Sailormoon μείναμε άναυδοι όταν ένα από τα όνειρά μας ξαφνικά έγινε πραγματικότητα… Η μαγική μέρα προβολής του πρώτου επεισοδίου της άνιμε σειράς Sailor Moon Crystal ήταν η 5η μέρα του Ιουλίου. Το είδαμε, το ξαναείδαμε και σας το παρουσιάζουμε (εμπεριέχονται spoiler).

Η Naoko Takeuchi ανακοίνωσε στην επέτειο για τα 20 χρόνια από την προβολή του άνιμε “Sailor Moon” της δεκαετία του ‘90 ότι ετοιμάζεται μία νέα απόδοση της μάνγκα σειράς “Pretty Guardian Sailor Moon” σε άνιμε. Από το πρώτο επεισόδιο, οι συντελεστές θέλησαν να μας αποδείξουν ότι η νέα σειρά δεν θα αποτελέσει απλώς μια νέα έκδοση της παλαιάς αλλά θα δώσει μια νέα οπτική στην ιστορία της Takeuchi, πιο κοντινή στο μάνγκα. Μια σύγκριση λοιπόν των σκηνών του πρώτου επεισοδίου με την πρώτη ιστορία του πρώτου τεύχους μάνγκα δείχνει καθαρά την προσπάθεια ώστε τοπρώτο να ακολουθεί τις αντίστοιχες σκηνές του δεύτερου. Δύο χαρακτηριστικές σκηνές που τονίζουν αυτήν την ομοιότητα είναι στην αρχή και στο τέλος του επεισοδίου, από τη πρώτη συνάντηση της Usagi με τη Luna: ενώ στο αρχικό άνιμε η Usagi σώζει τη Luna από τα παιδιά, τώρα η Usagi πέφτει πάνω της όπως ακριβώς στο μάνγκα, μέχρι το σκηνικό της συνάντησης της Sailormoon με τον Tuxedo Kamen στο τέλος του επεισοδίου. Μάλλον για αυτόν το λόγο ο τίτλος του επεισοδίου “Act 1: Usagi – Sailormoon” είναι ίδιος με αυτό του πρώτου τεύχους τουμάνγκα, σε αντίθεση με το πρώτο επεισόδιο της πρώτης παραγωγής τη δεκαετία του 90’ “The Crybaby: Usagi's Beautiful Transformation“.

Αρκετά δυνατή είναι η αρχική σκηνή του επεισοδίου όπου η πριγκίπισσα Serenity κατεβαίνει από το φεγγάρι ως θεά για να συναντήσει τον πρίγκιπα Endymion. Η σκηνή αυτή δεν απαντάται ούτε στο προηγούμενο άνιμε ούτε στις σελίδες του μάνγκα. Φυσικά όλα αυτά είναι στο όνειρο της Usagi λίγο πριν την χαρακτηριστική σκηνή του αργοπορημένου ξυπνήματος για να πάει στο σχολείο. Πιο εντυπωσιακή είναι και η μεταμόρφωση σε sailormoon (γίνεται χρήση της τεχνολογίας 3-D CGI αν και προσωπικά η μουσική της μεταμόρφωσης δεν με ενθουσίασε) με τη χρήση της καρφίτσας καθώς και η χρήση της τιάρας για όπλο. Η καρφίτσα και η τιάρα σημειωτέον είναι ολόιδιες με τα σχέδια στο μάνγκα.

Οι υπόλοιπο ρόλοι της σειράς (η μητέρα της Usagi Ikuko, ο αδερφός της Shingo) κρατάνε λίγο πολύ το ίδιο ύφος τόσο με το πρώτο άνιμε όσο και με το μάνγκα. Γίνεται επίσης αναφορά στην ηρωίδα Sailor V από τους συμμαθητές και φίλους της Usagi, Umino και Naru, ενώ και οι σκηνές με τον δαίμονα και της μάχης ακολουθούν την αναμενόμενη ροή. Διαφορετική οπτική αποτελεί η συνάντηση Usagi και Mamoru, αφού νοιώθουν για πρώτη φορά απευθείας έλξη μεταξύ τους, σαν υποσυνείδητα να γνωρίζουν ο ένας τον άλλον. Ίσως οι συντελεστές να θέλουν να δώσουν μια πιο άμεση εξέλιξη της σχέσης τους σε αντίθεση με το προηγούμενο άνιμε όπου μέχρι να καταλάβουν την αμοιβαία τους έλξη χρειάστηκε κάποια παραπάνω επεισόδια!!!

Ως τώρα όλα καλά… αλλά… δεν μπορούμε να πούμε ότι η νέα απόδοση του σχεδίου της ηρωίδας πείθει ως πιο ρεαλιστική. Φαίνεται, τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως, αρκετά δυσανάλογη η ανατομία του σώματος… πιο μακρόστενη. Επίσης ενώ πρόκειται για χαρακτήρα ετών 14 θα μπορούσε κανείς κάλλιστα να την θεωρήσει τουλάχιστον μαθήτρια λυκείου. Σίγουρα η νέα τεχνολογία μπορεί να δώσει πολύ καλύτερη εικόνα και σχεδίαση χαρακτήρων αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι συντελεστές απευθύνονται στα παιδιά όπως ακριβώς και στο πρώτο άνιμε. Παρ’ όλα αυτά χρειάζεται να πούμε τόσο η Luna όσο και ο Taxudo Kamen (Mamoru Chiba) φαίνεται επίσης να διαφοροποιούνται από την αρχική σχεδίασή τους αλλά με πιο πετυχημένο τρόπο. Ακόμη, η επιλογή να κρατήσουν τη φωνή της Kotono Mitsuishi (Sailormoon στο πρώτο άνιμε) και στη νέα σειρά θεωρείται για αρχή πολύ καλή αφού κερδίζει και τους παλαιούς φαν της σειράς.

Σίγουρα θα πρέπει να περιμένουμε τη νέα σειρά πιο ενωμένη και πυρηνική ως προς την ιστορία, αφού ο αριθμός των επεισοδίων περιορίζονται σε 26 από τα 46 της σειράς του 90’. Δυστυχώς αυτό σημαίνει ότι νέα επεισόδια θα προβάλλονται το πρώτο και το τρίτο Σάββατο κάθε μήνα. Επίσης επειδή όλα είναι θέμα μάρκετινγκ, η εταιρία παραγωγής δεν έχει ακόμα αποφασίσει αν θα ολοκληρώσει όλες τις ενότητες της σειράς ή όχι. Τα πάντα εξαρτώνται από το πώς θα δεχτεί το κοινό τη νέα παραγωγή. Ελπίζουμε ότι δεν θα απογοητευτούμε και θα έχουμε τουλάχιστον την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της ιστορίας στα βασικά της σημεία (δεν περιμένουμε φυσικά να δημιουργηθούν 200 επεισόδια και τρεις ταινίες όπως στην πρώτη παραγωγή).

Content Sources

  • http://sailormoonnews.com/2014/07/05/sailor-moon-crystal-act-1-first-impressions/#more-5975
  • http://www.eternalsailormoon.org/
  • https://www.facebook.com/notes/sailor-moon-the-mooniverse/faq-new-sailor-moon-anime/551361998263766
  • http://www.japantimes.co.jp/culture/2014/07/03/general/happy-birthday-sailor-moon/#.U7rpIZR_u6M
  • http://www.watchsailormoon.com/sailor-moon-crystal/sailor-moon-crystal-episode-1/
  • http://www.projectotaku.com/2014/07/05/first-impressions-sailor-moon-crystal-1/
1
Μοιράσου το