Άλλαι Τέχναι

Back to the future

feature_img__back-to-the-future
Irina Werning. Την ανακάλυψα πριν μερικά χρόνια τυχαία ψάχνοντας για εναλλακτικούς φωτογράφους στο διαδίκτυο. Κατάγεται από το Buenos Aires, και έγινε γνωστή με το πρωτοποριακό project της “Back to the future”.

Η αγάπη της για τις παλιές φωτογραφίες και την ρετρό διάθεση την ώθησε να ξεκινήσει πριν μερικά χρόνια το project “Back to the future”.

Pancho 1983 & 2010, Buenos Aires
Negra 1980 & 2010 Buenos Aires

Χαρακτηρίζει τον εαυτό της ως περίεργη φωτογράφο και από τη στιγμή που θα μπει στο σπίτι κάποιου ατόμου αρχίζει να παρατηρεί τον τρόπο ζωής του. Βρίσκει τις παλιές φωτογραφίες γοητευτικές, όχι για την ρετρό εμφάνισή τους, αλλά επειδή φαντάζεται πως θα ήταν να τους ξαναδώσει ζωή. Φαντάζεται πως θα νιώθουν και θα φαίνονται οι πρωταγωνιστές των φωτογραφιών αν τις ξανά τραβούσε κάποιος σήμερα. Έτσι κάπως ξεκίνησε να καλεί τους ανθρώπους να «επιστρέψουν στο μέλλον τους».

Christoph 1990 & 2011 Berlin Wall

Η Irina καλεί όποιον ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο project, να της στείλει τις παλιές του φωτογραφίες. Η ταλαντούχα καλλιτέχνης έπειτα αναλαμβάνει να βρει παρόμοια ρούχα, να ταξιδέψει στο μέρος που ήταν τραβηγμένη η φωτογραφία και να αναδημιουργήσει την φωτογραφία.

Η διαδικασία μπορεί να πάρει μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί αλλά το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Αυτό το καιρό η Irina ταξιδεύει στην Κορέα, στο Ταιβάν και το Τόκυο και προσκαλεί όποιον ενδιαφέρεται να συμμετάσχει, να στείλει τις παλιές του φωτογραφίες.

Εκτός από το “Back to the future” η Irina έχει δημιουργήσει αρκετές φωτογραφικές σειρές όπως τα “Little Schools in Andes”, “ Mi Pelo Largo Querido” και “ After Army” με τις οποίες όμως θα ασχοληθώ εκτενώς την επομένη φορά.

Photo Sources

  • http://irinawerning.com
1
Μοιράσου το