Άλλαι Τέχναι

Ανατολικά με τη Vanessa Winship

feature_img__anatolika-me-tin-vanessa-winship
H Vanessa Winship ταξιδεύει στην ανατολική πλευρά της Ευρώπης και μας μεταφέρει ασπρόμαυρες καθημερινές εικόνες ενός κόσμου, διαφορετικού από τον δικό μας.

H Vanessa Winship γεννήθηκε τη δεκαετία του 1960 στην Αγγλία. Σπούδασε κινηματογράφο και φωτογραφία στο Λονδίνο και εργάζεται ως φωτορεπόρτερ. Το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς της αναφέρεται σε εικόνες από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης όπως η Βουλγαρία, η Γεωργία αλλά και τα ευρύτερα Βαλκάνια, καθώς και από την Τουρκία.

Οι ασπρόμαυρες εικόνες της μεταφέρουν στον θεατή την μελαγχολία ενός κόσμου που βρίσκεται σε παρακμή αλλά που παράλληλα προσπαθεί να προσεγγίσει τον δυτικό τρόπο ζωής. Κομμουνιστικά συντρίμμια, χριστιανικές τελετές, βαλκανικά πανηγύρια και αθλητικές εκδηλώσεις συνθέτουν το πραγματικά ενδιαφέρον παζλ της δουλειάς της Winship στα σύνορα της Ευρώπης με την Ασία.

Η ίδια φωτογραφίζει για να μεταφέρει την εμπειρία της από αυτά τα ταξίδια και στον υπόλοιπο κόσμο, αλλά και για να βοηθήσει τον εαυτό της να κατανοήσει καλύτερα όλα αυτά που βιώνει.

Photo Sources

  • freeyork.org
  • vanessawinship.com
1
Μοιράσου το