Άρθρα :: Your Week in Artcore Music articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

Your Week in Artcore Music vol.57

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Your Week in Artcore Music vol.57)

A (bi) weekly retrospect of new interesting sounds

Ο Αλέξανδρος Δανιηλίδης προτείνει:

1. Psychic Data, του TVAM (Psychic Data, Οκτώβριος 2018)

εικόνα άρθρου (Your Week in Artcore Music vol.57)

Ο TVAM ή κατά κόσμον Joe Oxley από το Wigan της Αγγλίας μας προσφέρει, μέσω του ντεμπούτου του, μια εκλεπτυσμένη και άκρως ξεσηκωτική electronic post-punk εμπειρία που μόνο η γκρίζα και μετα-βιομηχανική πραγματικότητα της βόρειας Αγγλίας μπορεί να υποστηρίξει τόσο πετυχημένα. Το περιοδικό The Quietus χαρακτήρισε το άλμπουμ ως “Wigan’s premier bedroom epic rave shoegaze soundtrack”. Οι φίλοι των Nine Inch Nails αλλά και της ‘Madchester’φιλοσοφίας σίγουρα θα το επιθυμούσαν στη συλλογή τους.
Προτεινόμενα κομμάτια: Narcissus, Porsche Majeure, Total Immersion

2. Last Building Burning, των Cloud Nothings (Witchita Recordings, Οκτώβριος 2018)

εικόνα άρθρου (Your Week in Artcore Music vol.57)

Η τετράδα από το Cleveland επιστρέφει με ένα άλμπουμ που θα δυναμιτίσει τα ηχεία σας! Σαφώς πιο γρήγορη και δυναμική από την προηγούμενή τους κυκλοφορία, οι Cloud Nothings ηχογράφησαν μέσα σε 8 μέρες (με τη συμμετοχή του Randall Dunn από τους SunnO))) ένα κατά κύριο λόγο πανκ δίσκο με έντονα μελωδικά περάσματα που σίγουρα δεν θα σας αφήσει αδιάφορους!
Προτεινόμενα κομμάτια: On An Edge, In Shame, The Echo of The World

3. Fudge Sandwich, του Ty Segall (In The Red, Οκτώβριος 2018)

εικόνα άρθρου (Your Week in Artcore Music vol.57)

Τα πολλά λόγια είναι περιττά όταν πρόκειται για τον Μήδα του σύγχρονου garage/fuzz ήχου! Στην τελευταία του κυκλοφορία ο Ty Segall μας προσφέρει 11 εκδοχές του από κλασσικά κομμάτια όπως μόνο αυτός ξέρει να κάνει. Στο “Fudge Sandwich” μπορείς να ακούσεις διασκευές κομματιών (όχι απλώς στεγνά covers γυμνασιακού τύπου) από μία ευρεία γκάμα γνωστών καλλιτεχνών συμπεριλαμβανομένων των John Lennon, WAR, Neil Young, Amon Düül II και άλλων πολλών!
Προτεινόμενα κομμάτια: I’m a Man (Spencer Davis Group), The Loner (Neil Young), Rotten to the Core (Rudimentary Peni)

4. Distance Is A Mirror, των Public Practice (Wharf Cat Records, Οκτώβριος 2018)

εικόνα άρθρου (Your Week in Artcore Music vol.57)

Αυτό είναι το EP ντεμπούτο της μπάντας από το Μπρούκλιν της Νέα Υόρκης, οι οποίοι τιμούν δεόντως τη μουσική κληρονομιά της πόλης όπως δημιουργήθηκε στα πέριξ της downtownστα τέλη της δεκαετίας του ’70 (CBGB, EastVillage, Boweryκτλ.) Τέσσερα κομμάτια γνώριμου ήχου και αισθητικής που θα αναβιώσουν στα ηχεία σας την Patti Smith, τους Talking Heads αλλά και τους B-52s! Δοκιμάστε άφοβα!
Προτεινόμενα κομμάτια: Fate/Glory, BadGirl(s)

5. Dionysus, των Dead Can Dance (Pias, November 2018)

εικόνα άρθρου (Your Week in Artcore Music vol.57)

Η μυστικιστική αύρα των Dead Can Dance είναι διάχυτη και στο εξαιρετικό 9ο κατά σειρά άλμπουμ του αυστραλιανού ντουέτο! Με ηχογραφήσεις που περιλαμβάνουν ήχους της φύσης μέχρι τελετουργικούς ψαλμούς από τοπικές παραδόσεις που έγιναν σε Νέα Ζηλανδία, Λατινική Αμερική αλλά και Ευρώπη, οι Dead Can Dance εξερευνούν την αισθητηριακή διάσταση των διονυσιακών τελετουργικών και μύθων σε ένα υπέροχο, σχεδόν αποκρυφιστικό άλμπουμ που θα σας συνεπάρει!
Προτεινόμενα κομμάτια: The Mountain, Sea Borne, Liberator of Minds

εικόνα αρθρογράφου (Αλέξανδρος Δανιηλίδης)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Αλέξανδρος Δανιηλίδης

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, 3 χρόνια πριν την πτώση του τείχους του Βερολίνου. Εκεί έκανα και τα πρώτα μου βήματα μέχρι να μετακομίσω στο Ναύπλιο, όπου ξεκίνησε και η έντονη ενασχόλησή μου με τη μουσική. Έπειτα Λάρισα, μετά Ξάνθη για σπουδές στην Αρχιτεκτονική και τώρα στο Brighton του Ηνωμένου Βασιλείου. Φιλοδοξία μου είναι να ασχοληθώ με την έρευνα στην αστική κοινωνιολογία και την υπαρξιακή αντίληψη του σύγχρονου αστικού περιβάλλοντος. Το ψώνιο μου με τη μουσική ξεκίνησε σε πολύ μικρή ηλικία, κάπου στα τέλη των 90s, τότε που βασική πηγή ενημέρωσης ήταν οι ραδιοφωνικές εκπομπές (τις οποίες και ηχογραφούσαμε σε κασέτες) αλλά και ο εγχώριος, έντυπος και μη, τύπος. Έκτοτε, η μουσική είναι κάτι σαν οξυγόνο για μένα. Πέραν της μουσικής, μου αρέσει ο κινηματογράφος, το διάβασμα, τα ταξίδια, συγκεκριμένου είδους κόμικς αλλά πάνω απ’ όλα η εμπειρική καταγραφή της αστικής ζωής και όλων όσων τη διαμορφώνουν. "To understand is to transform [yourself]" - Jiddu Krishnamurti

Artcore magazine's footer