Άρθρα :: Your Week in Artcore Music articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

Your Week in Artcore Music vol.20

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Your Week in Artcore Music vol.20)

Θυμάμαι τον γέρο να περνά έξω από το μπαλκόνι, και να σε κοιτάζει να φοράς τις ψηλές σου κάλτσες. Λίγο πριν παρατηρούσα το ημίφως να σε γλύφει όσο κοιμόσουν. Θυμάμαι να κοιτάω όσο δεν με έβλεπες. Θυμάμαι να σκίζω την σάρκα μου στα δύο, να φύγει από μέσα της η λάσπη, άπλυτο να μην με δεις. Να ταξιδεύω σε βουνά θεόρατα, λαξευμένα από αρχαία θάλασσα, που τώρα τα πνίγει η ομίχλη. Και δίπλα εσύ. Να σκέφτομαι τις θάλασσες και τον αέρα που θα διανύσω και να σε κοιτάω. Να σε βλέπω.

Είναι νωρίς ακόμη μές στόν κόσμο αυτόν, μ’ακούς / Δέν έχουν εξημερωθεί τά τέρατα μ’ ακούς / Τό χαμένο μου τό αίμα καί τό μυτερό, μ’ ακούς Μαχαίρι / Σάν κριάρι πού τρέχει μές στούς ουρανούς / Καί τών άστρων τούς κλώνους τσακίζει, μ’ ακούς / Είμ’ εγώ, μ’ ακούς...

-Οδυσσέας Ελύτης "ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ"
εικόνα αρθρογράφου (Βασίλης Αγγελόπουλος)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Βασίλης Αγγελόπουλος

Απόφοιτος της σχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας, γράφει μουσική με το προσωπικό του project "Conjecture" με το οποίο έχει γυρίσει αρκετές πόλεις της Ευρώπης, μέλλος των We Came From Waters με τους οποίους έκανε και ένα ταξίδι στην Ιαπωνία, και εικαστικός, έχοντας λάβει μέρος σε μπόλικες εκθέσεις.

Artcore magazine's footer