Άρθρα :: Your Week in Artcore Music articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

Your Week in Artcore Music vol.56

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Your Week in Artcore Music vol.56)

A (bi)weekly retrospect of new interesting sounds

Ο Αλέξανδρος Δανιηλίδης προτείνει:

1.Revolution Of Mind, της She Drew The Gun (Skeleton Κey, Οκτώβριος 2018)

εικόνα άρθρου (Your Week in Artcore Music vol.56)

Η “Northern Queer Trash” Louisa μαζί με την παρέα της από το Liverpool μας προσφέρουν γενναίες δόσεις από Brit-style melodic psych pop με ένα δίσκο που ακούγεται εξίσου καλά ένα νωχελικό, φθινοπωρινό πρωινό αλλά και μία απρόβλεπτη club βραδιά. Φίλοι της Nadine Shah και των Wolf Alice θα εκτιμήσουν δεόντως!

Προτεινόμενα κομμάτια: Resister, Between Stars

2. Stranger Today, των Our Girl (Cannibal Hymns, Αύγουστος 2018)

εικόνα άρθρου (Your Week in Artcore Music vol.56)

Το τρίο από το Brighton εισέρχεται δυναμικά στα μουσικά δρώμενα της πόλης αλλά και της ευρύτερης dream pop/ shoe gaze σκηνής με ένα ντεμπούτο-ιδανική αναλογία μεταξύ φρέσκου ήχου και 90s νοσταλγίας.

Προτεινόμενα κομμάτια: Being Around, Josephine

3. Joy as an Act of Resistance, των Idles - (Partisan Records, Σεπτέμβριος 2018)

εικόνα άρθρου (Your Week in Artcore Music vol.56)

Η πεντάδα από το Bristol επανέρχεται με τη δεύτερη κυκλοφορία του (και πόσο πετυχημένος τίτλος!) μετά από το πολύ καλό ‘Brutalism’ (2017). Ένα αλχημιστικό post-punk μανιφέστο που λειτουργεί ως σαρκασμός της ταραχώδους πολιτικής σκηνής της Βρετανίας, της πατριαρχίας αλλά και της ζωής εντός των απρόσωπων αστικών κέντρων.

Προτεινόμενα κομμάτια: Danny Nedelko, Television, Great

4. Black Rainbow Sound, των Menace Beach (Memphis Industries, Σεπτέμβριος 2018)

εικόνα άρθρου (Your Week in Artcore Music vol.56)

Με έναν νευρωτικό μινιμαλισμό στον ήχο τους, τοindie/electro ντουέτο από το Leeds κυκλοφορεί την τρίτη δουλειά του, εμπλουτισμένη με ψήγματα από krautrock και neo-psych! Στα συν της κυκλοφορίας η άψογη παραγωγή που επιμελήθηκε ο Matt Peel, μέλος των συμπολιτών τους. post-punk βαρόνων, Eagulls.

Προτεινόμενα κομμάτια: Black Rainbow Sound, Crawl in Love, Hypnotiser Keeps the Ball Rolling

5. With Animals, των Mark Lanegan & Duke Garwood - (Heavenly, Αύγουστος 2018)

εικόνα άρθρου (Your Week in Artcore Music vol.56)

Είμαστε κλεισμένοι σε ένα studio κάπου στα 60s, ο Neil Young βρίσκεται αναίσθητος στον καναπέ και όλα αυτά εν αναμονή του Αρμαγεδώνα. Στο ‘With Animals’ οι δύο κύριοι σου αφήνουν μια γλυκόπικρη αίσθηση μέσα από ένα γήινο, μινιμαλ ήχο όπου πρωταγωνιστεί η σαγηνευτική φωνή του Lanegan (ex-Screaming Trees) σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές κιθαριστικές συνθέσεις του Garwood.

Προτεινόμενα κομμάτια: Feast to Famine, My Shadow Life, With Animals

εικόνα αρθρογράφου (Αλέξανδρος Δανιηλίδης)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Αλέξανδρος Δανιηλίδης

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, 3 χρόνια πριν την πτώση του τείχους του Βερολίνου. Εκεί έκανα και τα πρώτα μου βήματα μέχρι να μετακομίσω στο Ναύπλιο, όπου ξεκίνησε και η έντονη ενασχόλησή μου με τη μουσική. Έπειτα Λάρισα, μετά Ξάνθη για σπουδές στην Αρχιτεκτονική και τώρα στο Brighton του Ηνωμένου Βασιλείου. Φιλοδοξία μου είναι να ασχοληθώ με την έρευνα στην αστική κοινωνιολογία και την υπαρξιακή αντίληψη του σύγχρονου αστικού περιβάλλοντος. Το ψώνιο μου με τη μουσική ξεκίνησε σε πολύ μικρή ηλικία, κάπου στα τέλη των 90s, τότε που βασική πηγή ενημέρωσης ήταν οι ραδιοφωνικές εκπομπές (τις οποίες και ηχογραφούσαμε σε κασέτες) αλλά και ο εγχώριος, έντυπος και μη, τύπος. Έκτοτε, η μουσική είναι κάτι σαν οξυγόνο για μένα. Πέραν της μουσικής, μου αρέσει ο κινηματογράφος, το διάβασμα, τα ταξίδια, συγκεκριμένου είδους κόμικς αλλά πάνω απ’ όλα η εμπειρική καταγραφή της αστικής ζωής και όλων όσων τη διαμορφώνουν. "To understand is to transform [yourself]" - Jiddu Krishnamurti

Artcore magazine's footer