Άρθρα :: Music-Gazette articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

05.09
2016

Οι Girls Names τον Οκτώβριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Οι Girls Names τον Οκτώβριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη)

Οι post punk heroes Girls Names θα βρεθούν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, στις 9 και 10 Οκτωβρίου αντίστοιχα, για να παρουσιάσουν το φρεσκότατο "Arms Around a Vision" αλλά και υλικό από όλη την προηγηθείσα δισκογραφία τους. Οι ζωντανές τους εμφανίσεις είναι μοναδικές και οι δύο συγκεκριμένες θα σας δώσουν την ευκαιρία να δείτε και να ακούσετε αυτό το ιδιαίτερο σχήμα, στην καλύτερη του φάση.

"Στρέφουμε το βλέμα μας στην Ευρώπη για να αντλήσουμε έμπνευση από αυτήν. Για τον ρομαντισμό της. Για την ιδεολογία της ανάγκης μιας καλύτερης ζωής." λέει ο Cathan Cully, frontman των Girls Names, αναφερόμενος στο νέο album του σχήματος με τίτλο "Arms Around a Vision". "Για εμένα, η ζωή στο Belfast βοηθάει στο να συγκεντρωθεί κανείς στην τέχνη του". 

Είναι γεγονός πως παρά το ότι οι Girls Names δημιουργήθηκαν στο Belfast, εδώ και καιρό λογίζουν τους εαυτούς τους ως μία Ευρωπαϊκή μπάντα. Η διάκριση αυτή είναι σημαντική. Το όραμά τους για την Ευρώπη είναι ένα όραμα περίεργων δαιδαλώδων ιστοριών, μαύρου καφέ και μελαγχολικών ταξίδιών σε μακρυνά μέρη. Ίσως αυτό αποτελεί μία υπέρμετρα ρομαντική αντίλήψη για αυτούς που φέρουν μια πιο συγκεκριμένη διάθεση απέναντι στο όλο θέμα, όμως οι ίδιοι ποτέ δεν έκρυψαν πως αποτελούν ένα εγκάρδιο και συναισθηματικό μουσικό σύνολο. 

Το σχήμα ξεκίνησε ως ντουέτο το καλοκαίρι του 2010, αλλά ύστερα από ένα μουσικό ταξίδι που συμπεριλαμβάνει έναν σεβαστό αριθμό από EPs και τρία -διαφορετικά μεταξύ τους- full length albums, το group μεγάλωσε σε αριθμό και φιλοδοξίες. Το προηγούμενο δισκογραφικό τους εγχείρημα με τίτλο "The New Life" σημείωσε μία απρόσμενη επιτυχία στον underground χώρο, στις αρχές του 2013, βγάζοντας τη μπάντα στον δρόμο και συγκεντρώνοντας πολυάριθμες αποθεωτικές κριτικές, χαράζοντας ταυτόχρονα τον δρόμο του προς τις υποψηφιότητες για τα μουσικά βραβεία Ιρλανδίας και Βόρειας Ιρλανδίας. Ενθαρρυμένοι από τα παραπάνω επέστρεψαν τον Μάρτιο του 2016 με ένα single 11 λεπτών που αναπαράχθηκε εκτενώς στο Radio 1 του BBC, χωρίς ουσιαστικά να συμπεριλαμβάνεται στο τελευταίο δισκογραφικό πόνημά τους. Στους Girls Names άλλωστε πάντα άρεσε να κάνουν τα πάντα με τρόπο διαφορετικό. 

Στο "Arms Around a Vision", τρίτο σε σειρά full length album τους, μέσω της σταθερής στέγης του σχήματος, την Tough Love Records, οι Ιρλανδοί διευρύνουν το φάσμα των επιρροών τους περισσότερο από ποτέ, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα ένα πρόσωπο πολύ πιο ευθύβολο και επιθετικό. Το μπάσο, τα ντραμς και οι κιθάρες είναι ακόμη εκεί, την εμφάνισή τους όμως πλέον κάνουν και σαξόφωνα, hammond, χαμηλοκουρδισμένες, παραμορφωμένες κιθάρες και πιάνο, ακόμη και ήχοι σφυριών πάνω σε λαμαρίνες. Θεματολογικά το album λειτουργεί σαν ένα ερωτικό γράμμα στην Ευρωπαϊκή κομψότητα, τον Ιταλικό φουτουρισμό, τον Ρώσσικό κονστρακτιβισμό, τον Γερμανικό Νιχιλισμό, το Βερολίνο των Einsturzende Neubauten και τον David Bowie. Η αγάπη και ο πόνος, ο ρομαντισμός και ο έρωτας, όλα συνυπάρχουν μέσα στο "Arms Around a Vision" το οποίο με ευκολία θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε ως το πιο ολοκληρωμένο πόνημα των Ιρλανδών. Βαριές δηλώσεις ίσως, αλλά σε έναν κόσμο ζοφερό, γιατί κανείς να μην ονειροπολεί;

εικόνα άρθρου (Οι Girls Names τον Οκτώβριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη)

Πληροφορίες

Μαύρη Τρύπα
Βάιου 5, Θεσσαλονίκη 546 25
Ημέρα και ώρα: Κυριακή 9/10/2016 στις 20:30
Είσοδος: Προπώληση-14€, Ταμείο-17€
Event page: www.facebook.com/events/576415679198143

Death Disco
Ωγύγου 16, Αθήνα 105 54
Ημέρα και ώρα: Δευτέρα 10/10/2016 στις 20:30
Είσοδος: Προπώληση-14€, Ταμείο-17€
Event page: www.facebook.com/events/328885244118956

Links:

  • Girls Names: www.girlsnamesband.com | www.facebook.com/GirlsNames
  • Made of Stone Productions: www.facebook.com/madeofstoneprods
  • 3P Lab: www.facebook.com/3plabgr
εικόνα αρθρογράφου (Artcore)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Artcore

Επειδή ξέρουμε πόσο θα θέλατε να μιλήσετε σε γνωστούς αγαπημένους και νέους αλλά πολλά υποσχόμενους δημιουργούς, αλλά πού να τρέχετε τώρα, θα το κάνουμε εμείς στο Artcore, δηλαδή οι Αrtκόρες και Artκούροι που μαζί αποτελούμε μια πολυσχιδή και αρμονική (4 με 6 κάθε απόγευμα) προσωπικότητα υψηλού δημοσιογραφικού κύρους που ζεί για να ρωτάει και ρωτάει για να ζήσει (αυτό και εσείς) καλύτερα… Επίσης η ιδία περσόνα θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση δημιουργών, ομάδων, συγκροτημάτων, χώρων, εκδηλώσεων, λιτανειών, γάμων και βαπτίσεων, με (ατυπικά) δελτία τύπου και λοιπά κουραφέξαλα τα οποία θα δημοσιεύονται ανά καιρούς σε άλλα μέσα, διαδικτυακά και μή (χειρότερα). Ευχαριστούμε.

Artcore magazine's footer