Άρθρα :: Music-Gazette articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

14.09
2017

Νέες Κυκλοφορίες: Pop Nihilism και Music For Imaginary Film #1, των Afformance

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Νέες Κυκλοφορίες: Pop Nihilism και Music For Imaginary Film #1, των Afformance)

Οι Afformance κυκλοφορούν ταυτόχρονα δύο albums.

Οι Αθηναίοι Afformance (γνωστοί από τα πιο post rock πονήματα του παρελθόντος) ανακοίνωσαν ένα σπουδαίο δισκογραφικό project, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσω της εγχώριας δισκογραφικής εταιρείας United We Fly στις 20 Οκτωβρίου 2017

Πρόκειται για τη ταυτόχρονη κυκλοφορία δύο albums, με δύο διαφορετικούς προσανατολισμούς αλλά και δύο διαφορετικές προσωπικότητες, σε μουσικό και θεματολογικό επίπεδο.

Το “Pop Nihilism” είναι –όπως δηλώνει και το όνομά του- μία pop-υφής ωδή στο σκοτάδι και την εσωστρέφεια, που άλλωστε χαρακτήριζε πάντα τους Afformance στα μέχρι πρότινος δισκογραφήματά τους. Πολυπρόσωπο, πότε ερεβώδες και πότε γλυκόπιοτο, κουβαλάει μέσα του επιρροές και στοιχεία από post rock, indie, ambient, παλαιά και πιο σύγχρονη pop, αποτελώντας ότι πιο ώριμο έχει κυκλοφορήσει η μπάντα μέχρι στιγμής.

Το “Music For Imaginary Film #1” είναι επίσης ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του. Το ίδιο το σχήμα το περιγράφει ως εξής: «Είναι η ιστορία ενός άντρα, ο οποίος προσπαθεί να δραπετεύσει από ένα μεγάλο δάσος στο οποίο είναι παγιδευμένος, και κατά την απόδρασή του από αυτό, λύνει αρκετά μυστήρια σχετικά με τον εαυτό του αλλά και τον ανεξερεύνητο κόσμο που τον περιέβαλε. Πρόκειται για την μεταφορική ιστορία ενός ατόμου το οποίο απομονωμένο στον μικρόκοσμό του, αδυνατεί να καταλάβει ή να σκεφτεί το τι πραγματικά συμβαίνει στη ζωή. Τα 8 τραγούδια που περιέχονται στο album, ξεδιπλώνουν ψυχικά και φυσικά στάδια από τα οποία περνάει ο χαρακτήρας, για να πραγματοποιήσει το πέρασμα από τη λήθη στην συνειδητοποίηση της ασθένειάς του».

εικόνα άρθρου (Νέες Κυκλοφορίες: Pop Nihilism και Music For Imaginary Film #1, των Afformance)

Pop Nihilism, των Afformance 
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 20/10/2017
Κυκλοφορία: United We Fly

Tracklist:
1. Perspectivism / 6. Auto Reject / Self Validate
2. Youth Corrupter / 7. No Point Return
3. Here, Now, A Million Years
4. Open Mind
5. Fast Forward

εικόνα άρθρου (Νέες Κυκλοφορίες: Pop Nihilism και Music For Imaginary Film #1, των Afformance)

Music For Imaginary Film #1, των Afformance 
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 20/10/2017
Κυκλοφορία: United We Fly

Tracklist
1. Intro / 6. Sailor’s Abandoned Ship 
2. Sol in the Woods / 7. …or Maybe It’s Not 
3. Sol in the Battlefield / 8. 619
4. Anapaest
5. Aftermath

Η ηχογράφηση, η μίξη και το mastering έχουν πραγματοποιηθεί κατά κύριο λόγο στο Dudu Loft (αλλά και σε αρκετές άλλες τοποθεσίες, λιγότερο ή περισσότερο συνηθισμένες) με τα ίδια τα μέλη της μπάντας σε ρόλους παραγωγού και μηχανικού ήχου, ενώ οι φωτογραφίες των εξωφύλλων είναι της Μαρίζας Καψαμπέλη και ο σχεδιασμός του layout ανήκει στην Semitone Labs.
Stay tunedAfformance και United We Fly

εικόνα αρθρογράφου (Artcore)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Artcore

Επειδή ξέρουμε πόσο θα θέλατε να μιλήσετε σε γνωστούς αγαπημένους και νέους αλλά πολλά υποσχόμενους δημιουργούς, αλλά πού να τρέχετε τώρα, θα το κάνουμε εμείς στο Artcore, δηλαδή οι Αrtκόρες και Artκούροι που μαζί αποτελούμε μια πολυσχιδή και αρμονική (4 με 6 κάθε απόγευμα) προσωπικότητα υψηλού δημοσιογραφικού κύρους που ζεί για να ρωτάει και ρωτάει για να ζήσει (αυτό και εσείς) καλύτερα… Επίσης η ιδία περσόνα θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση δημιουργών, ομάδων, συγκροτημάτων, χώρων, εκδηλώσεων, λιτανειών, γάμων και βαπτίσεων, με (ατυπικά) δελτία τύπου και λοιπά κουραφέξαλα τα οποία θα δημοσιεύονται ανά καιρούς σε άλλα μέσα, διαδικτυακά και μή (χειρότερα). Ευχαριστούμε.

Artcore magazine's footer