Άρθρα :: Music-Gazette articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

11.12
2015

Νέες Κυκλοφορίες: Elasticity, του Dozen Draft

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Νέες Κυκλοφορίες: Elasticity, του Dozen Draft)

To “Elasticity” είναι η δεύτερη κατά σειρά ολοκληρωμένη δουλειά απο τον Dozen Draft και κυκλοφορεί από την Numb Capsule Records . H επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας είναι το Σάββατο 12 Δεκέμβρη. ‘Εντεκα τραγούδια αναδιπλωμένα από τις πρωτόλειες ηχογραφήσεις, κρατούν τον αυθορμητισμό και την αγνότητα της αρχικής σύνθεσης. 

Με έντονα τα groove στοιχεία προβοκάρει κομψά τον ακροατή, αφήνωντας του μια πικάντικη αλλά ντελικάτη αίσθηση. Η παραγωγή θολή και σκονισμένη, λειτουργεί ως φίλτρο για τις ωχρές μέρες που διανύουμε. Μελωδίες τροπικές διαδέχονται αστρικούς πειραματισμούς στην μονάδα του διαστήματος. Μέσα στα περίπου 40 λεπτά διάρκειας του, ο Dozen Draft μοιάζει σαν να κοιτάει πίσω στον χρόνο, ενώ παράλληλα φλερτάρει με συναισθήματα και καταστάσεις μεταμορφώνοντας τα σε μουσική. Afro beat breaks και upbeat grooves είναι τα βασικά συστατικά της elastic-pop, η οποία αναπλάθεται στην κοσμική του περιέργεια: πλάθεται στην όλη του σαν κυματιστό βιβλίο.

Πληροφορίες 

Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει σε ψηφιακή μορφή (digital download) μέσω της επίσημης σελίδας της Numb Capsule Records στο Bandcamp, αλλά και σε CD (digipack) μέσα από μια καλαίσθητη συσκευασία που εντός της περιλαμβάνει τυπώμα του εξωφύλλου σε ριζόχαρτο (μικρότερη κλίμακα). Επίσης δυο είναι οι εκδοχές όσον αφορά τα τυπώματα στην επιφάνεια των CD (πορτοκαλί-κίτρινο και μπλέ) Για τους πιο τολμηρούς μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως πιάτο ή ακόμα καλύτερα σαν εκτοξευόμενο αστεράκι από νίντζα έτοιμο να καρφωθεί στον λαιμό του εχθρού σου. Απόλαυσέ το!

Συντελεστές

Recording/ Mixing: Μπάμπης Μπόζογλου
Παραγωγή/ Mastering: Τάσος Καραδέδος (Stereotype Studio Thessaloniki)
Credits: Λάζαρος (Jazaros) Μπίντσης – σαξόφωνο στο ‘into elasticity’
Graphics/ Packaging: Γιάννης Τριφονόπουλος (Esoteric Sob)
Eπιμέλεια logo/ Numb Capsule: Γιάννης Τριφονόπουλος (Esoteric Sob)
Cover Photo: Μπάμπης Μπόζογλου
Manufactured: Rep:it

Λίγα λόγια για τον Dozen Draft

Είναι το μουσικό project του Μπάμπη Μπόζογλου. Ξεκίνησε κάπου μέσα στο 2011 και θα συνεχίσει να υπάρχει μέχρι να κρίνει από μόνο του ότι έχει ολοκληρωθεί.

Links:
Dozen Draft on Soundcloud
Dozen Draft on Bandcamp
Dozen Draft on Facebook
Dozen Draft on Twitter

εικόνα αρθρογράφου (Artcore)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Artcore

Επειδή ξέρουμε πόσο θα θέλατε να μιλήσετε σε γνωστούς αγαπημένους και νέους αλλά πολλά υποσχόμενους δημιουργούς, αλλά πού να τρέχετε τώρα, θα το κάνουμε εμείς στο Artcore, δηλαδή οι Αrtκόρες και Artκούροι που μαζί αποτελούμε μια πολυσχιδή και αρμονική (4 με 6 κάθε απόγευμα) προσωπικότητα υψηλού δημοσιογραφικού κύρους που ζεί για να ρωτάει και ρωτάει για να ζήσει (αυτό και εσείς) καλύτερα… Επίσης η ιδία περσόνα θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση δημιουργών, ομάδων, συγκροτημάτων, χώρων, εκδηλώσεων, λιτανειών, γάμων και βαπτίσεων, με (ατυπικά) δελτία τύπου και λοιπά κουραφέξαλα τα οποία θα δημοσιεύονται ανά καιρούς σε άλλα μέσα, διαδικτυακά και μή (χειρότερα). Ευχαριστούμε.

Artcore magazine's footer