Άρθρα :: Music-Gazette articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

06.12
2016

MOTORAMA: Το post-punk new wave σχήμα από τη Ρωσσία σε ελληνική περιοδεία (15-17 Δεκεμβρίου)

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (MOTORAMA: Το post-punk new wave σχήμα από τη Ρωσσία σε ελληνική περιοδεία (15-17 Δεκεμβρίου))

Μετά την περσινή επιτυχημένη περιοδεία τους στην Ελλάδα, οι Motorama επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος, τον Δεκέμβριο, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου αριστουργηματικού full length album τους, υπό τον τίτλο "Dialogues".

Έχοντας περάσει ένα μεγάλο διάστημα της πορείας τους, υπό το βάρος της επιρροής των Joy Division, οι Motorama οδηγήθηκαν με σταθερά και ποιοτικά βήματα στο περσινό "Poverty" που καθιέρωσε τον δικό τους προσωπικό ήχο, γεφυρώνοντας επιτυχώς τις επιρροές τους από το κιθαριστικό pop, το new wave των 80's, το post-punk και το synth-based indie rock. 

Το φετινό "Dialogues" αποτελώντας τη φυσική συνέχεια του προκατόχου του, πραγματοποιεί μια βουτιά στην indie pop, δίνοντας την αίσθηση πως το συγκρότημα αποστασιοποιείται σταδιακά ακόμη περισσότερο από τις επιρροές του και διαμορφώνει πλέον έναν ακόμη πιο ξεχωριστό προσωπικό ήχο. Κάνοντας για άλλη μια φορά χρήση dance ήχων και ρυθμών και θέτοντας τις συνθετικές τους βάσεις πάνω σε συμπαγείς μπασογραμμές και σφιχτό, μινιμαλιστικό drumming, οι Motorama δημιουργούν και σε αυτό το νέο τους πόνημα συναισθηματικά φορτισμένα ηχοτόπια που σε ταξιδεύουν, φλερτάροντας σε στιγμές ακόμη και με την psych rock ή και την funk. 

Το κουαρτέτο από τη Ρωσσία αποδίδει πλήρως την ατμόσφαιρα της μουσικής του επι σκηνής, γεγονός που υπόσχεται ζωντανές εμφανίσεις γεμάτες χορό και συναισθήματα επί ελληνικού εδάφους.

Πληροφορίες

Death Disco
Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου, Ψυρρή, Αθήνα
Ημέρα και ώρα: Πέμπτη 15/12/2016 στις 21:00
Είσοδος: Περιορισμένη προπώληση -14€, Υπόλοιπη προπώληση και ταμείο-17€
Event page: www.facebook.com/events/1125997337447480

Stage
Ήρας και Φιλίππου 8, Λάρισα
Ημέρα και ώρα: Παρασκευή 16/12/2016 στις 21:00
Είσοδος: Προπώληση - 12€, Ταμείο - 15€
Event page: www.facebook.com/events/549384901918192

Μύλος Club
Ανδρέου Γ. 56, Σφαγεία, Θεσσαλονίκη
Ημέρα και ώρα: Σάββατο 17/12/2016 στις 20:30
Είσοδος: Προπώληση - 12€, Ταμείο - 15€
Event page: www.facebook.com/events/580903032113207

εικόνα αρθρογράφου (Artcore)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Artcore

Επειδή ξέρουμε πόσο θα θέλατε να μιλήσετε σε γνωστούς αγαπημένους και νέους αλλά πολλά υποσχόμενους δημιουργούς, αλλά πού να τρέχετε τώρα, θα το κάνουμε εμείς στο Artcore, δηλαδή οι Αrtκόρες και Artκούροι που μαζί αποτελούμε μια πολυσχιδή και αρμονική (4 με 6 κάθε απόγευμα) προσωπικότητα υψηλού δημοσιογραφικού κύρους που ζεί για να ρωτάει και ρωτάει για να ζήσει (αυτό και εσείς) καλύτερα… Επίσης η ιδία περσόνα θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση δημιουργών, ομάδων, συγκροτημάτων, χώρων, εκδηλώσεων, λιτανειών, γάμων και βαπτίσεων, με (ατυπικά) δελτία τύπου και λοιπά κουραφέξαλα τα οποία θα δημοσιεύονται ανά καιρούς σε άλλα μέσα, διαδικτυακά και μή (χειρότερα). Ευχαριστούμε.

Artcore magazine's footer