Άρθρα :: Music-Gazette articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

18.09
2017

Live: Ο «πατέρας» της vaportrap, Blank Banshee, για πρώτη φορά στην Αθήνα

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Live: Ο «πατέρας» της vaportrap, Blank Banshee, για πρώτη φορά στην Αθήνα)

Ο Καναδός μουσικός παραγωγός της ηλεκτρονικής μουσικής, Blank Banshee, γεννημένος το 1988, ξέρει καλά τον ήχο των Windows 95 και των παλιών κινητών. Φοράει την απαστράπτουσα ψηφιδωτή μάσκα του και μεταφέρει το κοινό του με σαμπλαρίσματα, μπιτ και φωνητικά στον κόσμο των video games, των Η/Υ και των κινητών των 80s και των 90s.

Το 2012, κυκλοφορεί μέσω Bandcamp το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο “Blank Banshee 0”, από το οποίο ξεχωρίζει το κομμάτι “Teen Pregnancy” που απογειώνεται με το YouTube βίντεο “Sunday School” το οποίο ανήκει στο είδος Simpsonwave, ένα συνδυασμό επεξεργασμένων σκηνών από τους “The Simpsons” με κομμάτια του μουσικού είδους vaporwave. 

Ο δεύτερός του δίσκος, “Blank Banshee 1”, έρχεται μόλις ένα χρόνο μετά και μαζί με τον προηγούμενο διαμορφώνουν ένα πιστό κοινό ή, καλύτερα, μια πιστή κοινότητα που ακμάζει στο Reddit και διαφωνεί για το αν η μουσική του BB κατατάσσεται στη vaporwave ή στη vaportrap. Το κοινό αυτό περιμένει τρία χρόνια για τον επόμενο δίσκο του ώσπου το 2016 κυκλοφορεί το “MEGA”. Η ανακοίνωση της ευρωπαϊκής και της αμερικανικής περιοδείας του μοιάζει σαν ψέμα, αφού ο ίδιος έχει δώσει ελάχιστες ζωντανές εμφανίσεις μέχρι τώρα.

Πληροφορίες για το live

six d.o.g.s
Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι, 10551
Ημέρα και ώρα: Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου στις 21:00
Είσοδος: Προπώληση 10 - 13€, Ταμείο 15€

Προπώληση εισιτηρίων: 
Viva.gr, Τηλεφωνικά στο 11876, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt Greece, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Viva Kiosks Συντάγματος και Τεχνόπολης, athinorama.gr

Links:

Blank Banshee

  • Facebook: https://www.facebook.com/BlankBanshee/
  • Website: http://www.blankbanshee.com/
  • YouTube: https://www.youtube.com/blankbanshee
  • Twitter: https://twitter.com/blankbanshee
  • Tumblr: https://blankbanshee.tumblr.com/

† ime94 (GR)

  • Facebook: https://www.facebook.com/jikan94/
  • SoundCloud: https://soundcloud.com/time94
  • YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCPuZ5NZW1zJYM8BAx72RvAg
  • Instagram: https://www.instagram.com/timeninetyfour/
εικόνα αρθρογράφου (Artcore)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Artcore

Επειδή ξέρουμε πόσο θα θέλατε να μιλήσετε σε γνωστούς αγαπημένους και νέους αλλά πολλά υποσχόμενους δημιουργούς, αλλά πού να τρέχετε τώρα, θα το κάνουμε εμείς στο Artcore, δηλαδή οι Αrtκόρες και Artκούροι που μαζί αποτελούμε μια πολυσχιδή και αρμονική (4 με 6 κάθε απόγευμα) προσωπικότητα υψηλού δημοσιογραφικού κύρους που ζεί για να ρωτάει και ρωτάει για να ζήσει (αυτό και εσείς) καλύτερα… Επίσης η ιδία περσόνα θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση δημιουργών, ομάδων, συγκροτημάτων, χώρων, εκδηλώσεων, λιτανειών, γάμων και βαπτίσεων, με (ατυπικά) δελτία τύπου και λοιπά κουραφέξαλα τα οποία θα δημοσιεύονται ανά καιρούς σε άλλα μέσα, διαδικτυακά και μή (χειρότερα). Ευχαριστούμε.

Artcore magazine's footer