Άρθρα :: Music-Gazette articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

29.11
2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Lamprophonies του Fragile Balloon

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Lamprophonies του Fragile Balloon)

To “Lamprophonies” είναι η πρώτη full length δισκογραφική δουλειά του fragile balloon, η οποία κυκλοφορεί από την νεοσύστατη Numb Capsule Records με έδρα την πόλη της Θεσσαλονίκης. Οι δέκα (10) του συνθέσεις είναι ιδέες οι οποίες ξεκίνησαν να δουλεύονται από τις αρχές 2010 και ολοκληρώθηκαν στα μέσα του 2013. Ο δίσκος είναι conceptual και αποτυπώνει μουσικά τα προσωπικά βιώματα του δημιουργού, τα οποία προέρχονται από την συγκεκριμένη περίοδο. 

Αφηρημένα ηχοτοπία, αιωρούμενες αλλαγές και συγχρονισμένη ρυθμολογία δένουν ως περιέργοι κωδικοί μέσα από μια κυματιστή εξέλιξη. Χάριν της αρμονικής συνήχησης, ο δίσκοςαποπνέει ένα δυναμικό χαρακτήρα κυρίως μέσα από το ποικιλόμορφο στήσιμο του drum programming και των πολλαπλών layers, που λειτουργούν σαν puzzle συχνοτικής ανασύνθεσης. Οι σκοτεινές του γωνιές συμπληρώνονται από τις ηλεκτρονικές του εξάρσεις στην βάση μιας απρόσμενης πρόκλησης συναισθημάτων. Οι λαμπρόφωνίες δημιουργήθηκαν για όλους τους ακροατές που ψάχνουν την γαλήνη στις παύσεις της ημέρας!

Πληροφορίες:
Ο δίσκος κυκλοφορεί ήδη σε ψηφιακή μορφή και έιναι διαθέσιμός στο διαδίκτυο μέσω της σελίδας της Numb Capsule Records στο bandcamp. Σύντομα θα κυκλοφορήσει και σε φυσική μορφή (CD), σε δύο εκδόσεις. Η κανονική θα είναι χάρτινη, ενώ η limited θα είναι σε ξύλινη συσκευασία. Σύντομα θα ενημερωθείτε από τα profile μας στο Facebook & Twitter αντίστοιχα, όπως επίσης και για την επίσημη ιστοσελίδα που είναι υπό κατασκευή!

Συντελεστές:
Συνθέσεις/ Mixing: Fragile Balloon
Παραγωγή/ Mastering: Τάσος Καραδέδος (Stereotype
Studio Thessaloniki)

Graphics/ Packaging:
. Θέμης Χατζηγιαννόπουλος
. Κώστας Χαραλαμπίδης
. Στέργιος Γαλίκας

Eπιμέλεια logo/ Numb Capsule:

Γιάννης Τριφονόπουλος (Esoteric Sob)

Σχετικά με τον Fragile Balloon:
Fragile Balloon είναι το μουσικό ψευδώνυμο του Γιώργου Κοντογιαννίδη. Η καταγωγή του είναι από την Έδεσσα του νομού Πέλλας. Έχει σπουδάσει μουσική τεχνολογία στην Θεσσαλονίκη όπου ζει εώς και σήμερα. Από το 2007 συνθέτει μουσικές κυρίως με πειραματικό-ηλεκτρονικό ύφος. Έχει ασχοληθεί με διάφορα πράγματα γύρω από τον χώρο της μουσικής. Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της coo ομάδος (cooradio, coorecords), ενώ σήμερα είναι ένας από τους ιδρυτές και αρθρογράφος του μουσικού διαδικτυακού περιοδικού “breakaplate”. Επίσης τρέχει και την δίκη του επιχείρηση στον χώρο της “Αναπαραγωγής Προεγγεγραμμένων Μέσων”. Το “Lamprophonies” είναιη πρώτη του δισκογραφική δουλειά και κυκλοφορεί από την νεοσύστατη “Numb Capsule Records”.

 

Επίλογος:

Ο δίσκος είναι αφιερωμένος στους ανθρώπους που αγαπώ και με έχουν στηρίξει (σκύλος, οικογένεια, συγγενείς, φίλοι), αλλά κυρίως στο πατέρα μου που έχει φύγει από την ζωή!

εικόνα αρθρογράφου (Artcore)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Artcore

Επειδή ξέρουμε πόσο θα θέλατε να μιλήσετε σε γνωστούς αγαπημένους και νέους αλλά πολλά υποσχόμενους δημιουργούς, αλλά πού να τρέχετε τώρα, θα το κάνουμε εμείς στο Artcore, δηλαδή οι Αrtκόρες και Artκούροι που μαζί αποτελούμε μια πολυσχιδή και αρμονική (4 με 6 κάθε απόγευμα) προσωπικότητα υψηλού δημοσιογραφικού κύρους που ζεί για να ρωτάει και ρωτάει για να ζήσει (αυτό και εσείς) καλύτερα… Επίσης η ιδία περσόνα θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση δημιουργών, ομάδων, συγκροτημάτων, χώρων, εκδηλώσεων, λιτανειών, γάμων και βαπτίσεων, με (ατυπικά) δελτία τύπου και λοιπά κουραφέξαλα τα οποία θα δημοσιεύονται ανά καιρούς σε άλλα μέσα, διαδικτυακά και μή (χειρότερα). Ευχαριστούμε.

Artcore magazine's footer