Άρθρα :: Music-Gazette articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

13.11
2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: HEADSHELL

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: HEADSHELL)

Πίσω απο το project HEADSHELL βρίσκεται ο Θοδωρής Κ., ένας ανερχόμενος μουσικός παραγωγός και ήδη αναγνωρισμένος dj από τη Θεσ/νίκη. Παθιασμένος με τη μουσική απο τα πρώτα του εφηβικά χρόνια, ξεκίνησε μιξάροντας τους πρώτους του δίσκους ηλεκτρονικής dance μουσικής. Μετά απο έναν γρήγορο πειραματισμό ξεκίνησε να παίζει σε μεγάλα indoor & outdoor parties και φεστιβάλ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με το project Nexon. 

Έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με αξιόλογες δισκογραφικές εταιρείες (Γερμανία & Γαλλία), όπως επίσης είχε αναλάβει την δημιουργία δύο συλλογών ως label dj των εταιρειών. Ταυτόχρονα, έγραφε δισκοκριτικές για ένα απο τα πιο γνωστά περιοδικά της ηλεκτρονικής μουσικής στην Ελλάδα, το Freeze. Στα μέσα του 2011 αποφάσισε να ασχοληθεί με τη μουσική παραγωγή σε ένα εντελώς νέο μουσικό style γι’ αυτόν και να εστιάσει σε πιο downtempo, electronica μουσικούς δρόμους, επηρεασμένος σαφώς και απο τη χρυσή εποχή της βρετανικής electronica & trip hop σκηνής. Έτσι, απο το 2012 έχει κυκλοφορήσει δύο digital ep, το “Cloudy Mornings” και το “Crocodile beach” στην ελληνική V.I.M records. Τον Νοέμβριο του 2014 κυκλοφόρησε στην ίδια δισκογραφική το 3ο του προσωπικό single με τίτλο “Mental Disorder”. Και τα 3 digital ep έχουν επιλεχθεί από ραδιοφωνικούς παραγωγούς σταθμών του Republic ,100.3 

Τα δύο τελευταία χρόνια βρίσκεται λόγω σπουδών στην Κοπενγχάγη, απο όπου και συνεχίζει να παίρνει ερεθίσματα για τις μελλοντικές του δουλειές!

Headshell – Mental Disorder (V.I.M. records)

Ο δίσκος εκφράζει την τάση φυγής απο καταστάσεις, οι οποίες προκαλούν σε όλους μας τις ψυχικές διαταραχές του σήμερα! Το κακό είναι πως αυτές μπορούν να μεταδοθούν. Συνεπώς κατάλαβε τες, γνώρισε τες, ζήσε μαζί τους, αλλά διώξ’ τες πρωτού σε καταστρέψουν... Κάθε ένα κομμάτι αντιπροσωπεύει και έναν παράγοντα που προσπάθησε να με αλλάξει! Το single γράφτηκε κάτω απο ιδιαίτερες συνθήκες σε δύο χώρες (Ελλάδα – Δανία), με επιρροές απο πολλά πρόσωπα και πολλές καταστάσεις, σε ένα κλίμα αλλαγών! Τίποτα δε γράφτηκε τυχαία... Οι ψυχεδελικές, underground μελωδίες, με τα effects και τα samples μέσα στα πλαίσια μιας loopy, downtempo μουσικής προσπαθούν να ετοιμάσουν το κατάλληλο μουσικό background για να δημιουργήσουν ή να επαναφέρουν στο μυαλό του καθενός τις εικόνες για το δικό του, ξεχωριστό trip.. 

http://www.beatport.com/release/mental-disorder-ep/1402291

https://soundcloud.com/headshell_music

Πληροφορίες σχετικά με το project: 

  • Έχουν κυκλοφορήσει άλλα δύο ep “Cloudy Mornings”, “Crocodile beach” στην V.I.M records, τα οποία είναι διαθέσιμα στο Beatport και JunoDonwload (κάποια θα επανακυκλοφορήσουν στο itunes).
  • 2 κομμάτια του πρώτου δίσκου μπήκαν στα must hear chill out top 10 tracks της εβδομάδος που κυκλοφόρησε.
  • Την επόμενη χρονιά έχει προγραμματιστεί η παραγωγή ενος album που πρόκειται να φέρει συνεργασίες με μουσικούς τόσο της ελληνικής σκηνής όσο και του εξωτερικού!
εικόνα αρθρογράφου (Artcore)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Artcore

Επειδή ξέρουμε πόσο θα θέλατε να μιλήσετε σε γνωστούς αγαπημένους και νέους αλλά πολλά υποσχόμενους δημιουργούς, αλλά πού να τρέχετε τώρα, θα το κάνουμε εμείς στο Artcore, δηλαδή οι Αrtκόρες και Artκούροι που μαζί αποτελούμε μια πολυσχιδή και αρμονική (4 με 6 κάθε απόγευμα) προσωπικότητα υψηλού δημοσιογραφικού κύρους που ζεί για να ρωτάει και ρωτάει για να ζήσει (αυτό και εσείς) καλύτερα… Επίσης η ιδία περσόνα θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση δημιουργών, ομάδων, συγκροτημάτων, χώρων, εκδηλώσεων, λιτανειών, γάμων και βαπτίσεων, με (ατυπικά) δελτία τύπου και λοιπά κουραφέξαλα τα οποία θα δημοσιεύονται ανά καιρούς σε άλλα μέσα, διαδικτυακά και μή (χειρότερα). Ευχαριστούμε.

Artcore magazine's footer