Άρθρα :: Δισκοθήκη articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

Works for You, της Σtella

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Works for You, της Σtella)

Works for her, works for you, works for me, works for all of us

Το “Works for You” είναι ακόμη μια απόδειξη ότι τα απλά πράγματα είναι ως επί το πλείστον και τα πιο αποτελεσματικά. Και πώς μπορεί ένας δίσκος να είναι αποτελεσματικός; Στις στιγμές που τον ακούς, φυσικά. Όταν ρέει από την αρχή μέχρι το τέλος, χωρίς να σε ωθεί να επικεντρωθείς σε κάποιο σημείο του, μόνο και μόνο για να παραδεχτείς ψυχαναγκαστικά πόσο τέλειος είναι.

Είναι και η συναισθηματική ταύτιση που γεννούν τα τραγούδια. Δεν βρίσκεσαι στην ίδια κατάσταση που βρισκόταν ο δημιουργός τους, αφού ως ακροατής έχεις άλλη οπτική γωνία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ακόμα κι αν το περιέχομενο ενός ή δύο τραγουδιών ενέχει μια ελαφρά μελαγχολία, το “Works for You” προκαλεί μια όμορφη διάθεση. Για την ακρίβεια, μπορεί να σε πιάσει από το χέρι, να σε βγάλει έξω από το σπίτι και να σε κάνει να περπατάς ανέμελα και αεράτα.

Στην τελική, σήμερα δεν έχει νόημα να φτιάξεις έναν ψαγμένο δίσκο, αποσκοπώντας στην αναγνώριση. Ποιο το όφελος να συνθέσεις ένα τραγούδι, που θα πνίγεται από πράγματα που δεν του ταιριάζουν; Το μόνο που χρειαζόταν η Σtella ήταν να δημιουργήσει με βάση το είναι της. Κι εμείς, στη συνέχεια, να απολαμβάνουμε τραγούδια σαν το “Nest” και το “Way to Go”. Θέλουμε τραγούδια που ανήκουν στην όμορφη πλευρά της pop, εκεί που οι μελωδίες των ηλεκτρονικών στοιχείων, της κιθάρας και των φωνητικών γραμμών θα συνεχίσουν να παίζουν μετά από δυο μήνες και θα είναι για τον καθένα μας το δικό του soundtrack. 

Κι ενώ στα δέκα πρώτα τραγούδια όλα λειτουργούν με πολύ ρυθμό, χαρούμενο τρόπο και δυνατή μπασογραμμή, στο ενδέκατο οι τόνοι πέφτουν. Τα φώτα σβήνουν, η ιστορία τελειώνει, το πλήθος αποχωρεί, και μένει η Σtella με το πιάνο για ένα ιδανικό φινάλε. Και μετά από αυτό; Μετά, πατάς ξανά play, αφού μέσα σε μια τέτοια pop δεν υπάρχει stop.

ΑΚΟΥΣΕ:
https://innerear-stella.bandcamp.com/album/works-for-you-2

Works for You, της Σtella (2017)
Μουσικό είδος: Indie, Synth Pop
Δισκογραφική: Inner Ear Records

 

εικόνα αρθρογράφου (Γιάννης Κουτσουσίμος)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Γιάννης Κουτσουσίμος

Γεια σας και χαρά μας.

Artcore magazine's footer