Άρθρα :: Δισκοθήκη articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

What Kind Of Dystopian Hellhole Is This?, των The Underground Youth

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (What Kind Of Dystopian Hellhole Is This?, των The Underground Youth)

Η Fuzz Club Records, ως γνωστόν, είναι από τα καλύτερα και πιο δραστήρια labels στον τομέα της neo-psych/post-punk/neo-kraut μουσικής σκηνής της Ευρώπης, ενώ ήδη έχει απλώσει τα «πλοκάμια» της και εκτός αυτής (Μεξικό, Παραγουάη). Εδώ, μας προσφέρει τον 8ο κατά σειρά δίσκο των Underground Youth, του σχήματος που δημιούργησαν το 2008 οι Craig και Olya Dyer με καταγωγή τη γενέτειρα της post-punk, το βιομηχανικό Manchester και νυν έδρα το Βερολίνο (δύο πόλεις που αναμφίβολα συμβάλλουν στη διαμόρφωση του μουσικού ύφους οποιασδήποτε μπάντας). 

Όπως υποδηλώνει και ο τίτλος, το “What Kind of Dystopian Hellhole is This?” είναι ένας ονειρικός δίσκος, στα χνάρια των προκατόχων του. Η σκοτεινή, απαισιόδοξη και «κινηματογραφική» αισθητική των Underground Youth είναι και εδώ παρούσα μέσω των 10 κομματιών του δίσκου. Από τους αργούς και βασανιστικούς ρυθμούς σε shoegaze/dream-pop μονοπάτια (“Half Poison, Half God”, “Your Sweet Love”) μέχρι τις συνθέσεις-μνεία στους Cure (“Alice”) αλλά και τo a la “Personal Jesus”, fuzz-αριστό διαμαντάκι “You Made it Baby”, το ντουέτο μας προσφέρει έναν (ακόμα) ολοκληρωμένο δίσκο, χωρίς να παρεκλίνει από τον ήχο που καθιέρωσε.

εικόνα άρθρου (What Kind Of Dystopian Hellhole Is This?, των The Underground Youth)

Όσοι γνωρίζετε ήδη τους Underground Youth, σπεύσατε άφοβα! Όσοι πάλι δεν είχατε μέχρι πρότινος κάποια επαφή, το “What Kind of Dystopian Hellhole is This?” είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να πάρετε μία γεύση από την ανερχόμενη post-punk/neo-psych ευρωπαϊκή σκηνή, η οποία σίγουρα γνωρίζει ένδοξες μέρες!

What Kind Of Dystopian Hellhole Is This?, των The Underground Youth
Μουσικό είδος: Post-punk/Shoegaze
Δισκογραφική: Fuzz Club Records

εικόνα αρθρογράφου (Αλέξανδρος Δανιηλίδης)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Αλέξανδρος Δανιηλίδης

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, 3 χρόνια πριν την πτώση του τείχους του Βερολίνου. Εκεί έκανα και τα πρώτα μου βήματα μέχρι να μετακομίσω στο Ναύπλιο, όπου ξεκίνησε και η έντονη ενασχόλησή μου με τη μουσική. Έπειτα Λάρισα, μετά Ξάνθη για σπουδές στην Αρχιτεκτονική και τώρα στο Brighton του Ηνωμένου Βασιλείου. Φιλοδοξία μου είναι να ασχοληθώ με την έρευνα στην αστική κοινωνιολογία και την υπαρξιακή αντίληψη του σύγχρονου αστικού περιβάλλοντος. Το ψώνιο μου με τη μουσική ξεκίνησε σε πολύ μικρή ηλικία, κάπου στα τέλη των 90s, τότε που βασική πηγή ενημέρωσης ήταν οι ραδιοφωνικές εκπομπές (τις οποίες και ηχογραφούσαμε σε κασέτες) αλλά και ο εγχώριος, έντυπος και μη, τύπος. Έκτοτε, η μουσική είναι κάτι σαν οξυγόνο για μένα. Πέραν της μουσικής, μου αρέσει ο κινηματογράφος, το διάβασμα, τα ταξίδια, συγκεκριμένου είδους κόμικς αλλά πάνω απ’ όλα η εμπειρική καταγραφή της αστικής ζωής και όλων όσων τη διαμορφώνουν. "To understand is to transform [yourself]" - Jiddu Krishnamurti

Artcore magazine's footer