Άρθρα :: Δισκοθήκη articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

We Are the Alchemists, των Architect-Sonic Area-Hologram

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (We Are the Alchemists, των Architect-Sonic Area-Hologram)

Η καλύτερη κυκλοφορία του 2015 από την industrial σκηνή.

Αν και πέρασε ο καιρός, πιστεύω πως θα ήταν αναίδεια να μην γράψω τη γνώμη μου για αυτή τη φοβερή κυκλοφορία. Πρόκειται για τη συνεργασία των πιο πετυχημένων ονομάτων της πειραματικής ηλεκτρονικής industrial σκηνής (Architect, Sonic Area) και του νεοεμφανιζόμενου, αλλά εκρηκτικού Hologram.

Το project του Daniel Myer, Architect, δεν χρειάζεται συστάσεις, καθώς πρόκειται επί της παρούσης για το πιο πετυχημένο εμπορικά σχήμα του συγκεκριμένου παρακλαδιού της industrial σκηνής (δεν ξεχνάμε πως είναι επίσης το άτομο πίσω από το ιστορικό, electro, industrial project, Haujobb). Το project, Sonic Area είναι εξίσου δημοφιλές, αλλά ίσως να μην το γνωρίζουν κάποιοι εκτός σκηνής, παρόλο που είναι από τους πιο ενεργούς εκπρoσώπους του ήχου, ενώ ο δημιουργός του έχει συνεργαστεί ως καλλιτέχνης αλλά και ως τεχνικός με μπόλικα underground ονόματα. Τέλος, ο Hologram είναι το νέο αίμα της σκηνής, που με την περσινή του κυκλοφορία έκανε την πιο θεαματική και πολλά υποσχόμενη είσοδο στον χώρο.

Ο δίσκος ξεκινάει με τους deep χτύπους του “Steaming the Lab” να δημιουργούν την ατμόσφαιρα και αργότερα τη δυναμική στην οποία θα πατήσει και θα ακολουθήσει όλος ο υπόλοιπος δίσκος. Τη σκυτάλη παίρνει το groove-άτο “Spark the Coil” με τις πολλαπλές εναλλαγές του να προσφέρουν την ενέργεια και την πολυπλοκότητα που χρειάζεται. Ο δίσκος εμπεριέχει διάχυτες φόρμες νεοκλασικής μουσικής «μεταφρασμένες» σε electro ήχους, γεγονός που αναδεικνύει την ποιότητά του. Προσωπική αδυναμία, το φοβερό "Talking with Birds" με τις κλασικές του κλίμακες και μελωδίες να συνυπάρχουν με τους electro ήχους και να εναλλάσσονται πότε ως ταξιδιάρικα και πότε ως μελαγχολικά ηχοτόπια.

Πρόκειται για έναν από τους πιο «έξυπνους» δίσκους της δισκοθήκης μου, ο οποίος, με πολλές δόσεις υπερβολής και ενθουσιασμού, μπορεί να χαρακτηριστεί ως avant-garde. Ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να σε μεταφέρει από τις δυναμικές και χορευτικές του goove-ες στις μελαγχολικές του κλασικές μελωδίες, στοιχεία που δένουν αρμονικά με γενναίες δόσεις από noise-pads και ηλεκτρονικούς θορύβους, είναι πραγματικά ιδιοφυής.

Άκουσε:
https://ant-zen.bandcamp.com/album/we-are-the-alchemists

εικόνα άρθρου (We Are the Alchemists, των Architect-Sonic Area-Hologram)

We Are the Alchemists των Architect, Sonic Area, Hologram_
Είδος: Industrial / Electronica / Neo-classical
Εταιρία: Audiotrauma / Ant-zen

εικόνα αρθρογράφου (Βασίλης Αγγελόπουλος)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Βασίλης Αγγελόπουλος

Απόφοιτος της σχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας, γράφει μουσική με το προσωπικό του project "Conjecture" με το οποίο έχει γυρίσει αρκετές πόλεις της Ευρώπης, μέλλος των We Came From Waters με τους οποίους έκανε και ένα ταξίδι στην Ιαπωνία, και εικαστικός, έχοντας λάβει μέρος σε μπόλικες εκθέσεις.

Artcore magazine's footer