Άρθρα :: Δισκοθήκη articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

Το νέο άλμπουμ των Motorama, Poverty

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Το νέο άλμπουμ των Motorama, Poverty)

Οι αγαπημένοι Motorama από το Ροστόφ της Ρωσίας, στις 26 Ιανουαρίου του 2015, κυκλοφόρησαν το νέο τους άλμπουμ με τίτλο "Poverty".

Όσοι ασχολούνται με την Post-Punk και τη New Wave μουσική σκηνή, αποκλείεται να μην γνωρίζουν τους Ρώσους Motorama. Ένα συγκρότημα που, ήδη από το 2010 με την πρώτη του εμφάνιση και το εξαιρετικό άλμπουμ "Alps", φιλοξενήθηκε δικαίως σε αρκετές λίστες για τα κορυφαία άλμπουμ, αλλά και τα ανερχόμενα συγκροτήματα της περιόδου. Γνήσιοι απόγονοι των Joy Division και του Ian Curtis, μουσικά μπορούν εύκολα να παρομοιαστούν, χωρίς να έχουν να ζηλέψουν κάτι, με τους Interpol και τους Editors, αλλά και με παλιότερους μουσικούς ήρωες όπως τους Smiths.

Τους Motorama τους εκτιμώ, γιατί 'έβαλαν' τη Ρωσία στον μουσικό μου χάρτη από το πουθενά. Μου έκανε ιδιαίτερη έκπληξη πως το Post-Punk ακμάζει σε τούτη την χώρα. Έπαιζαν πριν 4-5 χρόνια μουσικές που απλά δε μπορούσα να χορτάσω. Έχοντας ερωτευτεί το χαρακτηριστικό σκοτεινό τους ύφος, τις μελαγχολικές κιθάρες και την έντονα βαριά φωνή, ανακάλυψα πως δεν ήταν οι μόνοι με αυτά τα στοιχεία. Ένα από τα ονόματα που με κέρδισε είναι μία μοσχοβίτικη μπάντα, οι Human Tetris. Μοιάζουν με τους Motorama αλλά σίγουρα διακρίνεις περισσότερα indie και pop στοιχεία στον ήχο τους.

 

Στις 26 Ιανουαρίου κυκλοφόρησε το τρίτο άλμπουμ των Motorama με τίτλο "Poverty" από την Γαλλική εταιρία Talitres Records, όπως συνέβη και με τα δύο προηγούμενα. Το, αρκετά αγαπητό στα μέρη μας, συγκρότημα από το Ροστόφ της Ρωσίας, κατάφερε να εισπράξει, αν και νωρίς, θετικά σχόλια για τη νέα του δουλειά, που όμως δεν διαφέρει σημαντικά από αυτά που έχει κάνει στο παρελθόν. 

 Η νέα δουλειά των Ρώσων έχει λίγο πιο σκοτεινό ήχο, χαμένα φωνητικά και μία δόση γλυκιάς μελαγχολίας. Γι' αυτό και μας αρέσει! 
 
Ο δίσκος "Poverty" αποτελείται από εννιά κομμάτια:

 

Corona

Dispersed Energy

Red Drop

Heavy Wave

Impractical Advise

Lottery

Old

Similar Way

Write To Me

εικόνα αρθρογράφου (Νικόλας Πολίτης)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Νικόλας Πολίτης

Είμαι ο Νίκος και σπούδασα νοσηλευτική στα Γιάννενα. Ζω στις Σέρρες και μου αρέσει να βλέπω σειρές, ταινίες, να ταξιδεύω και να ανακαλύπτω τις κουζίνες άλλων λαών. Η μουσική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μου. Μότο μου η φράση "κάθε εμπόδιο για καλό”.

Artcore magazine's footer