Άρθρα :: Δισκοθήκη articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

Οι Universe 217 συνεχίζουν να παράγουν οξυγόνο

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Οι Universe 217 συνεχίζουν να παράγουν οξυγόνο)

Πόσα συγκροτήματα είναι τίμια, αυθεντικά, πιστά σε αυτό που κάνουν; Είναι πολλά, λίγα; Ποιος νοιάζεται για αριθμούς; Οι Universe 217, το συγκρότημα που έχεις απέναντί σου, είναι από τους πιο αυθεντικούς μουσικούς που μπήκαν σε στούντιο και πάτησαν στη σκηνή. Τέσσερις ακούραστοι γεωργοί που παράγουν ακόμα έναν καρπό, ικανό και αρκετό να χορτάσει τον κάθε πεινασμένο.

Μέσα στον κόσμο μας υπάρχουν διάφοροι μικρόκοσμοι. Κάποιοι προκαλούν το ενδιαφέρον μας με το περιεχόμενό τους, ενώ κάποιοι άλλοι προσπαθούν να αναδειχθούν σε κάτι μεγαλύτερο. Οι Universe 217 είναι ένας μικρόκοσμος της πρώτης κατηγορίας και με την τέχνη τους μας προσκαλούν να τους γνωρίσουμε.

Αν αφήσουμε στο περιθώριο έννοιες όπως «underground», «πρωτοπορία» και «διαφορετικότητα», τότε θα καταλάβουμε ότι αυτό που φέγγει σε αυτή την μπάντα είναι ο τρόπος με τον οποίο φτιάχνουν μουσική. Σε ό,τι έχουν ηχογραφήσει μέχρι και σήμερα, το μέλημά τους ήταν και είναι να γράφουν τραγούδια που να γίνονται ένα μαζί σου. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι για όλους. Στο “Change”, δεν υπάρχει κάτι καινούργιο που θα αλλάξει τη ροή των πραγμάτων. Αποτελεί φυσική συνέχεια της μέχρι τώρα πορείας τους, διατηρώντας τη συμμετρία και την αρμονία του χαρακτήρα τους.

Απροσδιόριστοι ως προς τον ακριβή ήχο τους, οι Universe 217 συνεχίζουν να δημιουργούν ατμόσφαιρες που, αν και φαίνονται απλές, είναι απαραίτητες σαν τον χείμαρρο βροχής που αποζητούμε να μας ξεπλύνει. Τραγούδια με όγκο και βάρος, αλλά όχι ασήκωτα και ψυχοβγαλτικά. Τραγούδια που σε οδηγούν στον δικό τους προορισμό. Το βάθος τους είναι σαν ένας φιλόξενος υπόγειος χώρος με χαμηλό φωτισμό, που αποπνέει ζεστασιά. Όταν βγεις από εκεί, θα δεις τα συναισθήματά σου να καθρεφτίζονται στα τελευταία έξι λεπτά του ομότιτλου τραγουδιού του δίσκου.

Στο κέντρο όλων αυτών υπάρχει ένας ήλιος: η φωνή της Τάνιας. Για ακόμη μια φορά είναι θερμή, επιβλητική, ένας μαγνήτης που τραβάει τα πάντα πάνω του. Η Τάνια δεν φοβάται να τη γρατζουνήσει και, σε συγκεκριμένες στιγμές, να την οδηγήσει στα άκρα. Κάτι που, αντί να την καθιστά κουραστική, την κάνει αναλλοίωτη και ακόμη πιο δυναμική.

Κάποια μέρα, όσοι τους ακούμε θα συμφωνήσουμε σε ένα πράγμα: όταν κυκλοφορούν νέο δίσκο οι Universe 217, η υπόλοιπη μουσική σκηνή θα πρέπει να σιγεί τουλάχιστον για μία εβδομάδα.

ΑΚΟΥΣΕ:
https://universe217.bandcamp.com/album/change

 

Change, των Universe 217 (2016)
Μουσικό είδος: Atmospheric Doom/Post Rock – Metal
Δισκογραφική: Van Records

 

εικόνα αρθρογράφου (Γιάννης Κουτσουσίμος)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Γιάννης Κουτσουσίμος

Γεια σας και χαρά μας.

Artcore magazine's footer