Άρθρα :: Δισκοθήκη articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

Ο Curtris Harding φέρνει σήμερα όλη τη soul που έχασες, επειδή δε γεννήθηκες στα ‘60s

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Ο Curtris Harding φέρνει σήμερα όλη τη soul που έχασες, επειδή δε γεννήθηκες στα ‘60s)

«Αγαπώ τη soul μουσική. Αγαπώ όλη τη μουσική του κόσμου, αλλά πάντοτε τραγουδούσα καλά. Όταν έκανα rap, προσέθετα στοιχεία αυτού που κάνω τώρα. Απλά επιστρέφω στις ρίζες μου και είναι κάτι που θα κάνω για πάντα. Δε μπορώ να είμαι ένας 80χρονος rapper, αλλά μπορώ να τραγουδώ soul κομμάτια μέχρι τη μέρα που θα πεθάνω».

Θα μπορούσε να είναι η εισαγωγή από τη βιογραφία σχεδόν οποιουδήποτε Αμερικανού soul τραγουδιστή των ‘80s. Όμως δεν είναι. Ο Curtis Harding δεν έχει καν επίσημη καταχώρηση στη Wikipedia, αλλά με ένα και μόνο ντεμπούτο album, μπορεί να κάνει την ψυχή σου να χαμογελάσει. Και ήταν πολύ λίγοι αυτοί που κατάφεραν κάτι τέτοιο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Η ιστορία του μοιάζει συνηθισμένη. Στρατιωτικός πατέρας ( άρα συχνές μετακινήσεις) και τραγουδίστρια gospe lμητέρα (η αμερικανική gospel είναι ξεκάθαρα το μεγαλύτερο όφελος του ανθρώπινου γένους από την οργανωμένη θρησκεία), εφηβικά γκρουπάκια σε κάθε πόλη που μετακόμιζαν, και από τη στιγμή που βρήκε θέση στους BlackLips και στους backup τραγουδιστές του CeeLoGreen, το να ανοίξει τα φτερά του ήταν θέμα χρόνου.

Το σημαντικότερο σε αυτή την περίπτωση είναι ότι δε μιλάμε για κάποιο ιερό τέρας, με δεκάδες χρόνια απαστράπτουσας καριέρας στην πλάτη, αλλά για ένα νέο παιδί που το άστρο του ανατέλλει αυτή τη στιγμή.

Πιστός στις διδαχές του Otis Redding, του Sam Cooke ή του Curtis Mayfield, έχει χτίσει μια φωνή τόσο mellow όσο και ξεκάθαρη. Από εκείνες που το μόνο που χρειάζονται είναι μια ισορροπημένη και κρυστάλλινη οργανική παραγωγή. Αν σε αυτό προσθέσεις και τα ευκολομνημόνευτα κομμάτια του πρώτου και μοναδικού του δίσκου “Soul Power”, έχεις στα χέρια σου ένα διαμάντι, που έφερε τον δημιουργό του στην κορυφή της λίστας του Rolling Stone για τους 10 New Artists You Need To Know του περασμένου Μαΐου και σίγουρα στρώνει τον δρόμο για πολλή κουβέντα στο μέλλον.

Εγώ θα αρκεστώ να δηλώσω την ευδαιμονία μου που επιτέλους εμφανίζονται νέοι Αμερικανοί με tattoo και hip hop ρίζες, οι οποίοι δεν εύχονται να γίνουν σαν τον Kanye West και αυτό, μα την πίστη μου, μόνο καλό μπορεί να είναι. 

εικόνα αρθρογράφου (Γιάννης Καψάσκης)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Γιάννης Καψάσκης

Ο Γιάννης Καψάσκης είναι ένας τύπος που ψάχνει συνεχώς να βρει το δρόμο του.Το ότι είναι ο μοναδικός Αθηναίος που έχει μετακομίσει μόνιμα 3 φορές στη Θεσσαλονίκη, εκτός από σχετικό ρεκόρ, αποτελεί και ακλόνητη απόδειξη ότι δεν τον έχει βρει ακόμα. Η μεγαλύτερη απογοήτευσή του από τη ζωή είναι όταν έμαθε με το δυσκολο τρόπο ότι το coming of age δε συνάδει με τη βελτίωση του ανθρώπου και ως εκτούτου, το παλεύει καθημερινά. Σύμμαχος; Οι νότες, τα grooves, το ασήκωτο distortion, η οικογενειακή του καμπίνα αποσυμπίεσης και τα πληκτρολόγια. Εύχεται η μέρα να είχε τουλάχιστον 45 ώρες και επίσης μοιράζεται τις σκέψεις του στο mudtimes.gr και στο προσωπικό του online spa που έχει μεταμφιεστεί σε blog, το G.R.A.F.I.A.S.

Artcore magazine's footer