Άρθρα :: Δισκοθήκη articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

Η παρθενική βουτιά των Waλves στο underground

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Η παρθενική βουτιά των Waλves στο underground)

Η νεοσύστατη μπάντα από την Αθήνα, αποτελούμενη από ένα μπάσο, πλήκτρα/φωνητικά, μια κιθάρα κι ένα set τυμπάνων, μόλις κυκλοφόρησε το ντεμπούτο ΕΡ της. Είναι έτοιμη να ακουστεί και να απλωθεί παντού και έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικεί κάτι τέτοιο.

Είναι νέοι, ωραίοι, φρέσκοι και «αφρώδεις». Είναι οι Waλves, και τώρα είναι η στιγμή τους, κατά την οποία θα δαμάσουν κάθε επίδοξο ακροατή που θα θελήσει να σερφάρει πάνω και μέσα τους.

Βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου αρκετές νέες μπάντες έπαψαν να ενδιαφέρονται για το αν πρέπει να ανήκουν σε κάποιο ιδίωμα ή όχι. Δεν θέλουν να τους κρεμάνε ταμπέλες και επιθυμούν να ταρακουνήσουν τον κόσμο με τη μουσική αυτή καθεαυτή. Οι Waλves ανήκουν σε αυτά τα ανερχόμενα ονόματα του underground και σκοπεύουν να κάνουν θόρυβο με όπλο τα τραγούδια τους και όχι το λεγόμενο image τους.

Ο ήχος τους παντρεύει το post-rock με το punk της αμερικανικής ακτής μέσα από ένα εγγλέζικο στήσιμο. Αυτό είναι το εξωτερικό περίβλημα. Το σημαντικότερο όμως, για μένα, είναι ότι τα τραγούδια τους φτιάχτηκαν για να δείξουν τον πραγματικό τους χαρακτήρα επί σκηνής. Δεν ξέρω πόσο συχνά συμβαίνει να συναντάμε τέτοιου είδους κυκλοφορίες: τραγούδια που, ενώ ακούγονται πολύ όμορφα ως studio εκτελέσεις, δείχνουν εντούτοις να διψάνε για τη live στιγμή τους.

Η ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα είναι το επικρατέστερο στοιχείο στο ΕΡ. Ένταση, πανικός σε ελεγχόμενο πλαίσιο, και κάπως έτσι το ενδιαφέρον δεν κλονίζεται καθόλου. Άλλωστε, με έξι μόνο τραγούδια και πεντακάθαρο ήχο πώς είναι δυνατόν να παραπονεθούμε για κάτι; Το δε επιστέγασμα είναι το “Dawn”, που κλείνει τον δίσκο. Με υποκειμενικά κριτήρια, θα μπορούσαμε να το δούμε ως το τέλος του πρώτου εγχειρήματός τους. Με αντικειμενικά κριτήρια, το τραγούδι αυτό είναι η ανατολή τους, καθώς τους ανοίγει τις πόρτες για μια ακόμη πιο δυνατή συνέχεια.

Οι Waλves γεννήθηκαν για να κάνουν αυτό που είναι στη «φύση» τους. Να παίρνουν φόρα με τη βοήθεια του ανέμου και να σκάνε στην ακτή, χαράσσοντας στη μνήμη και στο υποσυνείδητο του παρατηρητή/ακροατή τον ήχο εκείνης της στιγμής. Τους υποδεχόμαστε με κάθε καλή διάθεση.

ΑΚΟΥΣΕ:
https://wayvesband.bandcamp.com/releases 

Waλves, των Waλves (2016)
Μουσικό είδος: Punk/Post Rock
Δισκογραφική: Self-released

 

εικόνα αρθρογράφου (Γιάννης Κουτσουσίμος)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Γιάννης Κουτσουσίμος

Γεια σας και χαρά μας.

Artcore magazine's footer