Άρθρα :: Δισκοθήκη articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

Hegaiamas: A Song for Freedom, των Need

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Hegaiamas: A Song for Freedom, των Need)

Κυρίες και κύριοι, στη σκηνή οι Need. Τώρα και για πάντα.

Progressive: η τέχνη του να εξελίσσεσαι χωρίς συμβιβασμούς. Η τέχνη του να κάνεις με τη μουσική σου ό,τι θέλεις και όπως το θέλεις, χωρίς να επηρεάζεσαι από απόψεις που σε βάζουν στο στόχαστρό τους αλλά δεν έχουν καμία επαφή με τη μουσική σου. Η τέχνη του να ξεφεύγεις από την τυφλή πίστη στη ‘90s πανωλεθρία και να αναγνωρίζεις ως εξίσου φωτεινούς σηματοδότες ενός ήχου που προχωράει το “Disconnected” των Fates Warning, το “Six Degrees of Inner Turbulence” των Dream Theater, τους Gojira και τους Pain of Salvation.

Οι Need πληρούν όλο αυτό το πακέτο και, έχοντας το «γνώθι σαυτόν», κυκλοφορούν το “Hegaiamas: A Song for Freedom”, έναν από τους καλύτερους και ποιοτικότερους prog metal δίσκους που ακούγονται αυτή τη στιγμή εκεί έξω. Από την αρχή μέχρι το τέλος, είναι δουλεμένο με προσοχή στην κάθε στιγμή, στο κάθε λεπτό του. Αυτό που προσφέρει αυτός ο δίσκος και δεν βρίσκεται σε άλλους άρτιους δίσκους του είδους του είναι ο συναισθηματικός δεσμός με τον ακροατή. Ακόμα κι αν παραδεχόμουν ότι αυτός ο δίσκος είναι χιλιοακουσμένος, λόγω των στίχων και του τελειώματος του “Alltribe”, θα συνέχιζα να το ασπάζομαι καρδιακά.

Πλέον, δεν ξέρω πόσοι είμαστε που θέλουμε δίσκους να προσπαθούν να επαναφέρουν το πνεύμα μιας άλλης δεκαετίας, όπου οι υψίφωνοι και ο ατέλειωτος λυρισμός αποτελούν το ονειρικό δίδυμο. Αυτά είναι ωραία, αλλά στο παρόν είναι μια στέρεη παρακαταθήκη για να γίνει το επόμενο βήμα, και αυτό το βήμα κάνουν οι Need, όπως και οι «αδελφικοί» τους συντοπίτες Poem. Βάζουν άφθονο νεύρο και groove στο rhythm section τους και φροντίζουν αυτό που συνθέτουν να θέλεις να το τραγουδάς τη στιγμή που το ακούς. 

Τελειώνοντας, πιστεύω ότι το να κλείνεις τον δίσκο σου με ένα τραγούδι σχεδόν 22 λεπτών είναι ένα φιλόδοξο εγχείρημα: πολλοί το δοκιμάζουν, αλλά λίγοι επιτυγχάνουν να δημιουργήσουν κάτι αξιομνημόνευτο. Στην περίπτωση του “Heagaiamas”, έχουμε να κάνουμε με μία τέλεια σύνθεση, που όσο προχωράει και μέχρι το φινάλε της απογειώνεται διαρκώς, ξεδιψώντας όποιον progster δοκίμασε να τη γευτεί.

ΑΚΟΥΣΕ:
https://needband.bandcamp.com/album/hegaiamas-a-song-for-freedom 

Hegaiamas: A Song for Freedom, των Need (2017)
Μουσικό είδος: Progressive Metal
Δισκογραφική: Αυτοκυκλοφόρητο

εικόνα αρθρογράφου (Γιάννης Κουτσουσίμος)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Γιάννης Κουτσουσίμος

Γεια σας και χαρά μας.

Artcore magazine's footer