Άρθρα :: Δισκοθήκη articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

A Subtler Kind of Light, των Locust Leaves

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (A Subtler Kind of Light, των Locust Leaves)

Αλχημιστές πίσω από μισοσκότεινες σκιές κάνουν αιφνιδιαστική έφοδο και κλείνουν σπίτια.

Για αρκετά χρόνια, οι Locust Leaves βρίσκονταν στην αφάνεια. Τα demo που είχαν κυκλοφορήσει στο παρελθόν ήταν και παραμένουν μια underground προσέγγιση του black/death ήχου με τη χρήση ελληνικών στίχων. Ήρθε όμως η στιγμή που το νερό μπήκε στο αυλάκι, και η συγκεκριμένη μπάντα κυκλοφορεί το πολυπόθητο ντεμπούτο της, αφήνοντας στάχτες στο πέρασμά της. Όσο για τους μουσικούς που απαρτίζουν το ρόστερ, δεν θα ήταν άστοχο να τους αποκαλέσουμε “dream team”.

To “A Subtler Kind of Light” μυρίζει μπαρούτι, φωτογραφίζει ήχους του παρελθόντος και στέκεται κυρίως στο παρόν των μουσικών που το απαρτίζουν. Δυναμικός δίσκος με μανιασμένες ταχύτητες που αντιστοιχούν σε αυτές που είχαν οι Blind Guardian στο “Tales from the Twilight World”, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ούτε ένα δευτερόλεπτο που να αγγίζει ηχητικά τους Γερμανούς. Από την άλλη, ανάμεσα στις ταχύτητες διακρίνονται τεχνικά/prog σημεία, άρτια εκτελεσμένα, που παραπέμπουν στη δεξιοτεχνία των Watchtower, και ανεβάζουν κατά πολύ την ποιότητα του δίσκου, δείχνοντας παράλληλα τη μεταμόρφωση που υπέστη η δημιουργικότητα του σχήματος από την εποχή των πρώτων του ημερών.

Ως γνωστόν, μία νίκη κρίνεται στις λεπτομέρειες, και αυτός ο δίσκος –νικηφόρος ήδη με την έλευσή του– δεν θα μπορούσε να μη κριθεί στις δικές του λεπτομέρειες. Εισαγωγές γεμάτες ένταση, τελειώματα που διακατέχονται από μία ambient φιλοσοφία γαλήνης –όπως το πανέμορφο και ονειρικό ολοκλήρωμα του “Light”– και φυσικά το προσωπικό στίγμα κάθε μουσικού. Από τα ξεσπάσματα και τα κλασικά αρπίσματα του Ayloss, στο υπερτεχνικό παίξιμο του Vorskaath και στη μαεστρία του Helm, που με το ραβδάκι του «ξύπνησε» έναν ανεμοστρόβιλο ιδιαίτερων συνθέσεων.

Βέβαια, αυτός που κλέβει περισσότερο τις εντυπώσεις είναι ο Nick με την ερμηνεία του. Βγάζει τον τενόρο από μέσα του, βάζει φαντασία στα τραγούδια και ανατρέπει την κυρίαρχη μυθολογία γύρω από τέτοιες κυκλοφορίες, που θέλουν τον τραγουδιστή να ακούγεται ψηλά ή να ουρλιάζει μέσα από υπόγεια. Τα φωνητικά του είναι λες και ζητήθηκε από τον Scott Walker να τραγουδήσει στο “The Key” των Nocturnus.

Πιστεύω πως κατάφερα να φανώ συγκρατημένος στα λόγια μου και να μην αφεθώ σε κάποιον ανεξέλεγκτο παλιμπαιδισμό. Ένας τέτοιος δίσκος μόνο σε υπερένταση μπορεί να σε βάλει, περιμένοντας να τον ακούσεις κάποια στιγμή ζωντανά στις κατάλληλες συνθήκες (μικρός και σκοτεινός χώρος, όλοι οι μουσικοί σε απαρτία, και από κάτω ο σωστός κόσμος να το υποστηρίξει). Ultra powerful stuff.

ΑΚΟΥΣΕ:
https://i-voidhangerrecords.bandcamp.com/album/a-subtler-kind-of-light 

A Subtler Kind of Light, των Locust Leaves (2017)
Μουσικό είδος: Tech, Speed, Black, Death Metal
Δισκογραφική: I, Voidhanger Records

εικόνα αρθρογράφου (Γιάννης Κουτσουσίμος)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Γιάννης Κουτσουσίμος

Γεια σας και χαρά μας.

Artcore magazine's footer