Άρθρα :: Auditorium articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

25.07
2016

To 7o Ziria Music Festival «Νίκος Δόικας» έρχεται να κλείσει ιδανικά το μουσικό καλοκαίρι μας

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (To 7o Ziria Music Festival «Νίκος Δόικας» έρχεται να κλείσει ιδανικά το μουσικό καλοκαίρι μας)

Το σπουδαίο και καθαρά ελληνικό φεστιβαλικό γεγονός του καλοκαιριού δεν είναι άλλο από το 7o Ziria Music Festival «Νίκος Δόικας», ένα τριήμερο μουσικό πάρτι, αποκλειστικά με συγκροτήματα και djs της ελληνικής μουσικής σκηνής. Το φεστιβάλ «δωρεάν εισόδου», που στήνεται και πραγματοποιείται χωρίς τη βοήθεια μεγάλων χορηγών, οφείλει την επιτυχία του αποκλειστικά στο μεράκι των εθελοντών που το διοργανώνουν και το στήνουν κάθε φορά, με ένα και μόνο κίνητρο: τη μεγάλη αγάπη για τη μουσική και την εμπιστοσύνη στην εγχώρια παραγωγή. Το Artcore θα είναι εκεί και σας δίνουμε μια γεύση για το τι πρόκειται να γίνει στα Τρίκαλα Κορινθίας στις 25-26-27 Αυγούστου.

Ξεκινώντας το 2009, μια παρέα τρελών από το Ξυλόκαστρο, φίλοι του μπασίστα Νίκου Δόικα (Σπυριδούλα, Echo Tattoo) και με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τον θάνατό του, έστησαν το πρώτο φεστιβάλ στη Ζήρεια, χωρίς να είναι βέβαιοι για την επιτυχία του, ούτε για τι επρόκειτο να ακολουθήσει. Με μια αναγκαστική διακοπή το 2015, λόγω της πολιτικής συγκυρίας, το Φεστιβάλ Ζήρειας μετρά ήδη έξι διοργανώσεις (και μια, ας την αποκαλέσουμε μισή το 2015, γιατί μουσικούς είδαμε και τότε) και οδεύει ολοταχώς για τη φετινή διοργάνωση, η οποία έχει ήδη προκαλέσει μεγάλες προσδοκίες. 

Το φεστιβάλ φέτος είναι «αφιερωμένο» στην ελληνική εναλλακτική Pop and Rock σκηνή, με συγκροτήματα που έχουν δική τους δισκογραφία και παίζουν σχεδόν αποκλειστικά δικές τους συνθέσεις. Αξιοσημείωτο είναι κάθε φορά το πάθος των μουσικών και το τεράστιο πλήθος των ονομάτων που εκδηλώνουν την επιθυμία να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ, παρά το γεγονός ότι δεν κόβονται εισιτήρια και επομένως δεν υπάρχουν αμοιβές. Το πνεύμα, όμως, του φεστιβάλ και η μουσική που βρίσκεται πραγματικά στο επίκεντρο της εμπειρίας αυτής, αποτελούν δυνάμεις ώθησης για τους καλλιτέχνες που ανεβαίνουν στο βουνό για να συναντηθούν με άλλους μουσικούς, φίλους, κατασκηνωτές και γενικώς party people… 

Το φεστιβάλ πρεσβεύει την άποψη ότι δεν είναι τα κεφάλαια που κινούν τα πάντα, ούτε τα πάντα γίνονται για τα χρήματα. Η διοργάνωσή του έχει μια λογική home made παραγωγής, που είναι ακηδεμόνευτη και ελεύθερη. Στηρίζεται δε στην εθελοντική εργασία και στη συμμετοχή φίλων, μέσω μιας διευρυμένης ομάδας στο Facebook, στην οποία έχει την τιμή να συμμετέχει και ο γράφων. Αν και κάποιοι έχουν στο παρελθόν χαρακτηρίσει το γεγονός ως το ελληνικό Glastonbury ή Woodstock, στην πραγματικότητα το Φεστιβάλ της Ζήρειας είναι μόνο το… Φεστιβάλ Ζήρειας, γιατί έτσι στήθηκε από την αρχή και έτσι θα συνεχίζει να πορεύεται για όσο αντέχει η καρδιά της ομάδας που το εμπνεύστηκε. Αν μη τι άλλο, αποτελεί ιδανικό τελείωμα για κάθε καλοκαίρι! 

Στη φετινή διοργάνωση οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ονόματα όπως οι Valina and Nefeli Τrio, Simos Kokavesis and Co, Valerie's Bones, Drunk Jackals, Αντώνης Αγγελίδης, Breath Αfter Coma, DUSK, Echo Train, Cyanna Mercury, Bazooka, Monovine, Sons of Zevedeus, Limpin Εxpress, The Jumpin' Bones, Dog Βeat, Χατζηφραγκέτα, Puta Volcano, Vodka Juniors, Balkan Riddims, όπως και τις προσωπικές μου αδυναμίες, The Mongrelettes και Vinyl Suicide. Κάθε βραδιά θα κλείνει με dj set parties που θα επιμεληθούν οι Panos D, A Sandro, Di Cappa, Beret Duo, Marsha, Nikolas Gale, Alex Livieratos, Mister Kentro και Kill Emil. 

Όσοι μάλιστα αντέχουν μετά από κάθε ολονύχτιο πάρτι να ασχοληθούν με εναλλακτικές δραστηριότητες και να εξερευνήσουν την περιοχή, μπορούν να κατέβουν για μπάνιο στον Πευκιά Ξυλοκάστρου ή στη Λίμνη Δόξα, να επιχειρήσουν κατάβαση στο σπήλαιο Ερμή ή να περπατήσουν στη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας με τον Κυλλήνιο Άδωνι, καθώς και να παρακολουθήσουν μαθήματα Yoga ή το βιωματικό σεμινάριο Tai Chi. Εφοδιαστείτε με ζεστά ρούχα, γιατί ο καιρός τις βραδινές ώρες στα 1.550 μέτρα υψόμετρο δεν αστειεύεται και ανεβείτε τέλη Αυγούστου στο Αθλητικό Κέντρο Ζήρειας. Και αν δεν είστε της κατασκήνωσης, υπάρχουν ωραιότατοι ξενώνες σε όλη την περιοχή των ορεινών Τρικάλων. Εμείς θα είμαστε εκεί να σας μεταφέρουμε τα τεκταινόμενα και να διασκεδάσουμε μαζί σας. 

Για πληροφορίες, tips, διαδρομές και όλα γύρω από το φεστιβάλ επισκεφθείτε τις παρακάτω διευθύνσεις:
Official site: http://www.ziriafestival.gr
Youtube channel: https://www.youtube.com/ziriafestival
Facebook page: https://www.facebook.com/ziriafestival/
group: https://www.facebook.com/groups/269565515136
event: https://www.facebook.com/events/1060607503975043
Twitter: https://twitter.com/Ziria_Festival
Επικοινωνία: info@ziriafestival.gr 

Και για να μπείτε στο πνεύμα ακούτε το μοναδικό ραδιόφωνο που εκπέμπει αποκλειστικά ελληνική Pop and Rock:
http://zirius-radio.radiojar.com/

εικόνα αρθρογράφου (Solus Ipse Gherkin)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Solus Ipse Gherkin

Ο Solus Ipsen Gherkin κατάγεται από έναν μακρινό πλανήτη και βρέθηκε στη Γη το 1968 εξ αιτίας ενός ατυχήματος κατά τη διάρκεια ενός διαγαλαξιακού ταξιδιού. Έκτοτε, πάσχιζε να αποκτήσει γήινη υπόσταση αλλά κατάφερε να γίνει άνθρωπος μόλις το 2015. Όλα τα προηγούμενα χρόνια, η εξωγήινη φύση του έβρισκε καταφύγιο σε συχνότητες, ακτίνες laser και οπτικές ίνες στις οποίες το μόνο που μπορούσε να αισθάνεται και να καταλαβαίνει ήταν η μουσική. Σήμερα, είναι μεν επιτέλους άνθρωπος αλλά δεν ξέρει να κάνει τίποτα άλλο από το να ζει, να μιλά και να γράφει για μουσική (και γι αυτόν τον λόγο το υπόλοιπο ανθρώπινο είδος του φέρεται με επιείκεια).

Artcore magazine's footer