Άρθρα :: Auditorium articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

05.03
2015

Ο Paul McCartney και η απόλυτη θεωρία συνομωσίας

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Ο Paul McCartney και η απόλυτη θεωρία συνομωσίας)

Είναι από τις πιο ιντριγκαδόρικες ιστορίες της pop κουλτούρας. Ο μύθος αναφέρει ότι ο Paul McCartney πέθανε το 1966 και οι υπόλοιποι Beatles τον αντικατέστησαν με έναν σωσία. Φαίνεται απίστευτο βέβαια, ειδικά με δεδομένο το ταλέντο και όλη την υπόλοιπη καριέρα του υποτιθέμενου απατεώνα, έλα όμως που ο Ringo Starr φέρεται να το εξομολογήθηκε πριν λίγες μέρες…

Πριν από οτιδήποτε άλλο, πρέπει να πούμε ότι φυσικά και δε συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το WorldNewsDailyReport.com είναι ένα σατιρικό site, κάτι σαν το δικό μας Κουλούρι και η Hollywood Inquirer, η εφημερίδα που υποτίθεται ότι εξομολογήθηκε ο Ringo την αλήθεια, δεν υπάρχει καν.

Το ότι δεν βρήκαμε φωτιά όμως εδώ, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει και καπνός…

εικόνα άρθρου (Ο Paul McCartney και η απόλυτη θεωρία συνομωσίας)

Οι φήμες απλώνονται εδώ και 45 χρόνια. Ο αληθινός Paul McCartney σκοτώθηκε σε τροχαίο στις 9 Νοεμβρίου 1966, φεύγοντας από το studio μετά από έναν τσακωμό. Ο αντικαταστάτης είχε κερδίσει λίγο καιρό πριν έναν διαγωνισμό σαν σωσίας του, είχε παρόμοια αλέγκρα προσωπικότητα με τον Paul και στην πορεία αποδείχτηκε ότι μπορούσε να παίξει μουσική εξίσου καλά.

Οι συζητήσεις και οι εικασίες είναι ατελείωτες από τους υποστηρικτές και των δυο θεωριών. Επισήμως, το συγκρότημα δεν παραδέχτηκε τίποτα ποτέ και μάλιστα έδειχναν να απολαμβάνουν την παραφιλολογία.

Ο μύθος λέει, ότι κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, έδιναν συνεχώς σημάδια, με πρώτο και κυριότερο τη θρυλική φωτογραφία που κοσμεί το “Abbey Road” album τους.

Ο Lennon προηγείται ντυμένος στα λευκά, παριστάνοντας τον κληρικό, ο Ringo ακολουθεί σαν τεθλιμμένος συγγενής ντυμένος στα μαύρα, ο Paul περπατάει σε ασυγχρόνιστο βήμα με τους υπόλοιπους και είναι ξυπόλητος καθότι το πτώμα και τελευταίος απεικονίζεται ο George με jeans εργασίας ως ο νεκροθάφτης που έχει να κάνει τη βρώμικη δουλειά. 

εικόνα άρθρου (Ο Paul McCartney και η απόλυτη θεωρία συνομωσίας)

Η Beatlemania είναι δεδομένο ότι δε θα άφηνε την παραμικρή λεπτομέρεια να παραπέσει και κάπως έτσι κατέληξε να γίνει θέμα στο internet έστω και χιουμοριστικό, 45 χρόνια μετά.

Η μήπως όχι;

εικόνα αρθρογράφου (Γιάννης Καψάσκης)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Γιάννης Καψάσκης

Ο Γιάννης Καψάσκης είναι ένας τύπος που ψάχνει συνεχώς να βρει το δρόμο του.Το ότι είναι ο μοναδικός Αθηναίος που έχει μετακομίσει μόνιμα 3 φορές στη Θεσσαλονίκη, εκτός από σχετικό ρεκόρ, αποτελεί και ακλόνητη απόδειξη ότι δεν τον έχει βρει ακόμα. Η μεγαλύτερη απογοήτευσή του από τη ζωή είναι όταν έμαθε με το δυσκολο τρόπο ότι το coming of age δε συνάδει με τη βελτίωση του ανθρώπου και ως εκτούτου, το παλεύει καθημερινά. Σύμμαχος; Οι νότες, τα grooves, το ασήκωτο distortion, η οικογενειακή του καμπίνα αποσυμπίεσης και τα πληκτρολόγια. Εύχεται η μέρα να είχε τουλάχιστον 45 ώρες και επίσης μοιράζεται τις σκέψεις του στο mudtimes.gr και στο προσωπικό του online spa που έχει μεταμφιεστεί σε blog, το G.R.A.F.I.A.S.

Artcore magazine's footer