Άρθρα :: Auditorium articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

28.07
2015

Νέες μουσικές προτάσεις

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Νέες μουσικές προτάσεις)

Μουσικολογώντας, λοιπόν, αυτές είναι μερικές από τις νέες κυκλοφορίες των ημερών που διανύουμε. Παλιοί και έμπειροι, νέοι, ανερχόμενοι και ωραίοι, το μουσικό σύμπαν έχει να μας παρουσιάσει σημαντικές κυκλοφορίες τον τελευταίο καιρό.

Paul Weller: Saturns Pattern (Parlophone, May 2015)

εικόνα άρθρου (Νέες μουσικές προτάσεις)

Ο πολύ αγαπητός Paul Weller επιστρέφει με το δωδέκατο σόλο άλμπουμ του “Saturns Pattern”. Σε γενικές γραμμές πρόκειται για έναν μεστό δίσκο, γεμάτο μελωδίες και φυσικά με κυρίαρχες τις κιθάρες, αλλά και το πιάνο. Ο Weller δείχνει να έχει ωριμάσει πολύ από τη “The Jam” εποχή, και λογικό άλλωστε, δε χάνει όμως τον αυθορμητισμό του και τη διάθεση να ροκάρει!

Ακούστε: “Going My Way” (υπέροχη μπαλάντα), “Saturns Pattern”. 

FFS: FFS (Domino Recording , June 2015)

εικόνα άρθρου (Νέες μουσικές προτάσεις)

Προσφάτως είδαμε τον Alex Kapranos να τραγουδάει Βαμβακάρη στο αφιέρωμα για τον σπουδαίο ρεμπέτη που έλαβε χώρα στο Λονδίνο και ανέβηκε λίγο ακόμα στην εκτίμησή μας! Εδώ οι Franz Ferdinand συνεργάζονται με τους Sparks και η συνταγή πετυχαίνει.

Ακούστε: “Call Girl”, “Johnny Delusional”.

Muse: Drones (Warner Bros, June 2015)

εικόνα άρθρου (Νέες μουσικές προτάσεις)

Για μια ακόμα φορά οι Muse δε μας απογοητεύουν. Δίσκος «δυναμίτης» με τα όλα του. Σούπερ κιθάρες, εξαιρετικά φωνητικά και φυσικά η γνωστή συνταγή των hit, ειδικά στο “Psycho”. Μονόδρομος η απόκτηση του album, που παρεμπιπτόντως διαθέτει και άρτιο artwork.

Ακούστε: “Psycho”, “Mercy”, “Reapers” και βασικά… όλα. 

Leon Bridges: Coming Home (Columbia, June 2015)

εικόνα άρθρου (Νέες μουσικές προτάσεις)

Ένας Τεξανός soul τραγουδιστής «βγαλμένος» από το λαμπρό παρελθόν, αλλά πιτσιρικάς, μόλις 26 ετών. Σίγουρα δεν πρωτοτυπεί, όμως του δίνουμε μια ευκαιρία γιατί δείχνει ότι «το έχει».

Ακούστε: “Coming Home” (έγινε viral στο Spotify).

Brandon Flowers: The Desired Effect (Island, May 2015)

εικόνα άρθρου (Νέες μουσικές προτάσεις)

Ο τραγουδιστής των Killers σε έναν ακόμα solo δίσκο, αρκετά διαφορετικό από τον πρώτο του “Flamingo” του 2010. Στο “I Can Change” μάλιστα, ακούγεται sample του “Smalltown Boy” των Bronski Beat! Η αλήθεια είναι ότι αυτό το album θυμίζει αρκετά 80s, είναι στιγμές που νομίζεις ότι ακούς τους Cars!

Ακούστε: “I Can Change”, “Untagled Love” (η αναφορά στα 80s που λεγαμε…)

εικόνα αρθρογράφου (Γιάννης Κυρατσός)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Γιάννης Κυρατσός

Ο Γιάννης Κυρατσός γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Παραδόξως, σπούδασε φυσική αγωγή και όχι μουσική... Έχει εκδώσει δύο προσωπικούς δίσκους ("Ο κόσμος είναι μικρός" Πολύτροπον- 2009 και "Κλείνω τα μάτια να δω" Πολύτροπον- 2012). Το 2008 συμμετείχε στον τελικό του Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης και από τότε έχει πραγματοποιήσει δεκάδες εμφανίσεις με το συγκρότημα του, ενώ το Νοέμβριο του 2012 έλαβε μέρος στην παράσταση Alexander Rock Opera. Είναι υπάλληλος στο μουσικό τμήμα του βιβλιοπωλείου Ιανός στην πλατεία Αριστοτέλους. Βλέπει ταινίες, ακούει δίσκους, κάνει βόλτες, ερωτεύεται και ονειρεύεται...

Artcore magazine's footer