Άλλαι Τέχναι

Mike Brodie

feature_img__mike-brodie
Η πραγματική ζωή στους σιδηρόδρομους της Αμερικής, αποτυπωμένη σε εικόνες από τον 27χρονο φωτογράφο Mike Brodie. Τη δεκαετία του 1930, η εικόνα άστεγων ανθρώπων, που κοιμούνται στις γραμμές των τρένων, ήταν ιδιαίτερα συνηθισμένη, κυρίως κατά τη διάρκεια της μεγάλης οικονομικής ύφεσης. Περίπου έναν αιώνα αργότερα και πολλοί από τους φτωχότερους ανθρώπους της χώρας ζουν ακόμα στις γραμμές των τρένων, προσπαθώντας να επιβιώσουν.

Ο Mike Brodie γεννήθηκε στην Αριζόνα το 1985 και ξεκίνησε να ασχολείται με τη φωτογραφία το 2004, όταν του έκαναν δώρο μια κάμερα polaroid. Χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο The Polaroid Kidd, ο Brodie πέρασε σχεδόν μια δεκαετία φωτογραφίζοντας, περιπλανώμενος στις Ηνωμένες Πολιτείες, δημιουργώντας έτσι ένα αρχείο από φωτογραφίες, που μπορούν να αποτελέσουν μια από τις πιο σημαντικές συλλογές της αμερικανικής ταξιδιωτικής φωτογραφίας. Ο Brodie, ως αυτοδίδακτος και χωρίς να έχει καμία ουσιαστική εκπαίδευση, αποφάσισε να μείνει αποστασιοποιημένος από τις σύγχρονες τάσεις της τέχνης. Κάποια στιγμή αποφάσισε ξαφνικά, ότι δεν θέλει να ασχοληθεί περαιτέρω με τη φωτογραφία. Όσο αναπάντεχα ξεκίνησε να ασχολείται με τη φωτογραφία, με τον ίδιο τρόπο αποφάσισε να σταματήσει.

Το 2008 έλαβε το βραβείο Baum για τους νέους αμερικανούς ανερχόμενους καλλιτέχνες. Κυκλοφόρησε ένα βιβλίο στις αρχές του 2013 με τίτλο “A Period of Juvenile Prosperity” και ακολούθησαν αρκετές εκθέσεις. Επίσης αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο και τώρα εργάζεται ως μηχανικός αυτοκίνητων. Αν και έχει σταματήσει να τραβά φωτογραφίες, το υλικό που μάζεψε αυτά τα χρόνια είναι αρκετό, ώστε να αφήσει μια σημαντική παρακαταθήκη στον κόσμο της φωτογραφίας.

"A Period of Juvenile Prosperity"

Πολλοί άνθρωποι, σχεδόν 100 χρόνια μετά την μεγάλη ύφεση, βρίσκουν καταφύγιο στους σιδηρόδρομους της Αμερικής, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τη φτώχια και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. Πολλοί από τους νέους κάνουν διαδρομές ζιγκ ζαγκ σε όλη τη χώρα, ταξιδεύοντας χιλιάδες μίλια πάνω σε εμπορικές αμαξοστοιχίες, χωρίς να έχουν κάποιο συγκεκριμένο προορισμό στο μυαλό τους. Αρκετοί το κάνουν ως ενός είδους εναλλακτικό lifestyle, ως μια μορφή φυγής. Ο Brodie έζησε μια δεκαετία μαζί τους, καλύπτοντας πάνω από πενήντα χιλιάδες μιλιά σε 46 πολιτείες. Ο ίδιος λέει, πως η ζωή μαζί τους, του αποκάλυψε ένα άλλο πρόσωπο της αμερικανικής νεολαίας.

Photo Sources

  • www.mikebrodie.net
  • www.dailymail.co.uk
1
Μοιράσου το