Λόγος + Τέχνη word + art

Άρθρα :: Μάιος 2016 articles :: may 2016

επιλογή γλώσσας
choose language

Σελίδα 1 / 2

εμφάνιση ανά σελίδα :

30.05
2016

Παρουσίαση Βιβλίου: Ο Κατάδεσμος, του Θωμά Κοροβίνη

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Παρουσίαση Βιβλίου: Ο Κατάδεσμος, του Θωμά Κοροβίνη)
Oι εκδόσεις ΑΓΡΑ σας προσκαλούν σε μια παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα-τραγουδοποιού Θωμά Κοροβίνη, «Ο Κατάδεσμος» (πεζογράφημα), που θα πραγματοποιηθεί στις ταράτσες των Εκδόσεων ΑΓΡΑ απόψε, Δευτέρα 30 Μαΐου στις 8.30 μ.μ.
27.05
2016

Νέες Κυκλοφορίες: Αβέβαια και Τιμαλφή, του Μπάμπη Γαμβρέλη

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Νέες Κυκλοφορίες: Αβέβαια και Τιμαλφή, του Μπάμπη Γαμβρέλη)
Τα «Αβέβαια και Τιμαλφή» είναι η ποιητική εκδοχή μιας ματαιωμένης ενηλικίωσης. Μια έφηβη επιμονή στην ουτοπία. Ένα συναξάρι αγίων και επαναστατών. Ένα ταξίδι αναβολών, με λέξεις εκτεθειμένες στα ρυάκια της γλώσσας. Ξεσκέπαστες ακόμη στις ανησυχίες των καιρών. Εύθραυστες ακροβασίες στον απόηχο μιας τελετουργίας μνήμης. 
27.05
2016

Μόνο τα νεκρά ψάρια ακολουθούν το ρεύμα, του Κυριάκου Γιαλένιου

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Μόνο τα νεκρά ψάρια ακολουθούν το ρεύμα, του Κυριάκου Γιαλένιου)
Δύο παράλληλες ιστορίες. Η μία διαδραματίζεται μέσα στον ανυπόφορο καύσωνα της πόλης. Η άλλη, πολύ μακριά, σε ένα απομονωμένο στρατόπεδο. Ώσπου έρχεται η στιγμή που τα νήματα των δύο ιστοριών πλέκονται, οι δράσεις των ηρώων διασταυρώνονται και η αλήθεια αρχίζει να αποκαλύπτεται. Μια αλήθεια πολύ διαφορετική από αυτή που φαντάζονταν οι πρωταγωνιστές...
24.05
2016

Διαγωνισμός: Λέγε με Καΐρα, του Δημήτρη Στεφανάκη

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Διαγωνισμός: Λέγε με Καΐρα, του Δημήτρη Στεφανάκη)
Τo Artcore Magazine σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ψυχογιός βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας προσφέρει δύο αντίτυπα του μυθιστορήματος του Δημήτρη Στεφανάκη, «Λέγε με Καΐρα».
18.05
2016

Στρατιώτες της Σαλαμίνας, του Χαβιέρ Θέρκας

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Στρατιώτες της Σαλαμίνας, του Χαβιέρ Θέρκας)
Φέτος είναι η επέτειος των 80 χρόνων απ' την έναρξη του Ισπανικού Εμφυλίου. Σ' ένα ευρύτερο ιστορικό πλαίσιο, πρόκειται για τη σύρραξη που προηγήθηκε του Β' Παγκοσμίου Πολέμου μεταξύ των φασιστών-ναζιστών και των κομμουνιστών-φιλελεύθερων-αναρχικών-σοσιαλιστών, μια σύρραξη που έκλεισε τον κύκλο της με τον Ελληνικό Εμφύλιο που ολοκληρώθηκε το 1949. 
12.05
2016

Νέες Κυκλοφορίες: Η Κλέφτρα Των Δακρύων, της Duffy Carol Ann

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Νέες Κυκλοφορίες: Η Κλέφτρα Των Δακρύων, της Duffy Carol Ann)
Έχετε ακούσει για την Κλέφτρα των Δακρύων; Κάθε βράδυ, λίγο πριν από το δείπνο και λίγο πριν από τον ύπνο, τρυπώνει στην πόλη έχοντας έναν ασημένιο αδιάβροχο σάκο κρεμασμένο στην πλάτη της.
12.05
2016

Εκδήλωση: Ο Philip Kerr στην Θεσσαλονίκη

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Εκδήλωση: Ο Philip Kerr στην Θεσσαλονίκη)
Ένας από τους δημοφιλέστερους συγγραφείς της νουάρ λογοτεχνίας παγκοσμίως, ο Philip Kerr, έρχεται για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη προσκεκλημένος των βιβλιοπωλείων Κωνσταντινίδης και των εκδόσεων Κέδρος την Πέμπτη 12 Μαίου 2016 στις 7.30 μμ στο βιβλιοπωλείο της Μητροπόλεως 92. Θα τον παρουσιάσει και θα συζητήσει μαζί του ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καραθάνος.
11.05
2016

Στάμος Τσιτσώνης: «Η μικρή φόρμα, το διήγημα, με συνεπαίρνει και με ενθουσιάζει»

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Στάμος Τσιτσώνης: «Η μικρή φόρμα, το διήγημα, με συνεπαίρνει και με ενθουσιάζει»)
Στη συλλογή διηγημάτων «Πετεινός νοτίων προαστίων», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Κριτική, φιλοξενούνται 16 μικρές ιστορίες, σαν «σκηνές κάποιων ταινιών μικρού μήκους» με πρωταγωνιστές ανθρώπους της διπλανής πόρτας, και, με αφορμή την πρόσφατη έκδοσή τους, είχαμε την τιμή να συνομιλήσουμε με τον δημιουργό τους, Στάμο Τσιτσώνη.

Artcore magazine's footer