Άρθρα :: Writer's Corner articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

30.09
2015

Φόβου πέρι…

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Φόβου πέρι…)

Του Χρήστου Τσαγκάρη

Δεν έχει ανάγκη από δράκους ο τρόμος. Αργοφονιάς είναι ο φόβος. Γίνεται σταλακτίτης και μακραίνει όσο βαθαίνει η μέρα. Κάθεται στην πολυθρόνα και σου διαβάζει παραμύθια πριν κοιμηθείς.

Στην εξορία ο Ψελλός έχει απέναντι του τον τυφλό Ρωμανό Διογένη. Ο σοφός τακτοποιεί συγγράμματα και ο βασιλιάς χάρτες εκστρατείας. Δουλεύουν για ώρες. Όποτε ο σοφός κάνει αρχή να μιλήσει, κόβεται στο «απορώ παντάπασιν». Είναι που «η φρίκη δεν κουβεντιάζεται», δεν μιλιέται να μαλακώσει. Κάθονται αντικριστά. Θαυμάζουν τις φλόγες που φέγγουν στο αδειανό βλέμμα του βασιλιά. Η φωτιά τους σιγοκαίει τις περγαμηνές του φιλοσόφου μόλις τις συναντήσει.

Φόβος είναι οι λέξεις που καίγονται τώρα σε μια μάχη που μαινόταν πριν από χρόνια. Φόβος είναι το πριν που πολεμά και εκδικείται το τώρα.

για το Artcore γράφει:
Χρήστος Τσαγκάρης

Ο Χρήστος Τσαγκάρης είναι φοιτητής της Ιατρικής. Ασχολείται από τα μαθητικά του χρόνια με τον «έμμετρο και πεζό ελληνικό λόγο» (Διήγημα, Ποίηση, Θέατρο, Δοκίμιο). Γράφει επίσης διηγήματα και ποιήματα στα Αγγλικά και τα Γαλλικά. Έχει συμμετάσχει και διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Κείμενα του έχουν δημοσιευθεί σε ηλεκτρονική (Bookpress, Logotexnia21, Frear, Fractal, ο anagnostis, Τοβιβλίο.net, Diasporic Literature, Θράκα, Literatology ) και έντυπη μορφή.
αντί βιογραφικού
εικόνα αρθρογράφου (Artcore)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Artcore

Επειδή ξέρουμε πόσο θα θέλατε να μιλήσετε σε γνωστούς αγαπημένους και νέους αλλά πολλά υποσχόμενους δημιουργούς, αλλά πού να τρέχετε τώρα, θα το κάνουμε εμείς στο Artcore, δηλαδή οι Αrtκόρες και Artκούροι που μαζί αποτελούμε μια πολυσχιδή και αρμονική (4 με 6 κάθε απόγευμα) προσωπικότητα υψηλού δημοσιογραφικού κύρους που ζεί για να ρωτάει και ρωτάει για να ζήσει (αυτό και εσείς) καλύτερα… Επίσης η ιδία περσόνα θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση δημιουργών, ομάδων, συγκροτημάτων, χώρων, εκδηλώσεων, λιτανειών, γάμων και βαπτίσεων, με (ατυπικά) δελτία τύπου και λοιπά κουραφέξαλα τα οποία θα δημοσιεύονται ανά καιρούς σε άλλα μέσα, διαδικτυακά και μή (χειρότερα). Ευχαριστούμε.

Artcore magazine's footer