Αν θέλετε να είστε πάντα ενημερωμένοι για τα πιο πολυσυζητημένα δρώμενα στον χώρο της λογοτεχνίας και του θεάτρου βρίσκεστε στην κατάλληλη στήλη! Νέες κυκλοφορίες βιβλίων, εκδηλώσεις, παραστάσεις, εκθέσεις, διαγωνισμοί.
Τo Artcore Magazine σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας προσφέρει τρία αντίτυπα του μυθιστορήματος του Δημήτρη Μίγγα «Έρως Ανίατος».
Η συλλογή διηγημάτων της Μαίρης Μικέ Κόκκινες ουλές που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ίκαρος, θα παρουσιαστεί στο Βιβλιοπωλείο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης, Τσιμισκή 11, Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016, στις 20:00.
Οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και ο ΙΑΝΟΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Μέλπως Αξιώτη «Η Κάδμω» (Φιλολογική επιμέλεια - Επίμετρο - Σχόλια: Μαρία Κακαβούλια) την Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016 στις 8.30 μ.μ., στο ΙΑΝΟΣ cafe.
Το Βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδης και οι εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν σε μια συνάντηση με τον συγγραφέα Πάνο Καρνέζη με αφορμή την έκδοση του νέου του βιβλίου ΟΙ ΦΥΓΑΔΕΣ, την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου στις 7.30 το απόγευμα στον χώρο του βιβλιοπωλείου στην Μητροπόλεως 92). Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει η δημοσιογράφος Εύη Καρκίτη.
Τo Artcore Magazine σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ψυχογιός βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας προσφέρει δύο αντίτυπα του μυθιστορήματος του Ντίνου Γιώτη «O Άγγελος που έχασε τον δρόμο για τον Παράδεισο».
Μετά την μεγάλη επιτυχία του βιβλίου «Ανάποδα», ο Θοδωρής Παπαϊωάννου παρουσιάζει στους μικρούς μας φίλους το «Απέναντι» από τις εκδόσεις Ίκαρος, το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι στο βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδης στην Μητροπόλεως 92.
18 μικρά κείμενα δημοσιευμένα τα περισσότερα σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες. Αποτυπώνουν τη βαθιά αίσθηση και συναίσθηση της ποιητικής συνάφειας του Γιάννη Ψυχοπαίδη με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, την ελληνική καλλιτεχνική παράδοση και το ελληνικό τοπίο. Kαι αναδεικνύουν με γνώση και με ευαισθησία τη βαθύτερη ευθύνη του δημιουργού-ανθρώπου απέναντι στην κοινωνία και στο περιβάλλον που τον ενέπνευσαν. 18 μικρά κείμενα καλλιτεχνικού ήθους και συλλογικής μνήμης.
Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ BOOKPOINTS – ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΒΙΒΛΙΑ, για το παιδικό βιβλίο και τους αναγνώστες του, συνεχίζονται το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στο βιβλιοπωλείο Ονειροπαγίδα (Βασ.Γεωργίου 33, Ωραιόκαστρο) και μας ταξιδεύουν στα συναισθήματα!
Γιατί ο Βίκτορ Αμπραβανέλ, διάσημος αυστριακός ιστορικός, είκοσι πέντε χρόνια μετά την αποφοίτησή του από το λύκειο, αποφασίζει να καταγγείλει δημόσια το ναζιστικό παρελθόν των παλιών του καθηγητών; Και τι τον συνδέει με τον Μενασέ μπεν Ισραέλ, μαράνο (βίαια εκχριστιανισμένο εβραίο) που γεννιέται στη Λισαβόνα το 1604, υφίσταται τις ταπεινώσεις και τις απειλές της κοινωνίας της εποχής του, όπου επικρατεί ο θρησκευτικός φανατισμός και το μίσος κατά των Ιουδαίων, καταφεύγει στην Ολλανδία, ανακτά την εβραϊκή του ταυτότητα και γίνεται διάσημος ραβίνος και δάσκαλος του Σπινόζα; Μ’ ένα επιδέξιο παιχνίδι αντικατοπτρισμών, ο Ρόμπερτ Μενάσε υφαίνει μια αριστουργηματική αφήγηση με συνεχή φλας μπακ, που συνδέουν τη μοίρα των μαράνων με τα ταμπού της σύγχρονης Αυστρίας.
Τo Artcore Magazine σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας προσφέρει τρία αντίτυπα του μυθιστορήματος του Ηλία Μαγκλίνη «Πρωινή Γαλήνη».