Άρθρα :: Word-Gazette articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

30.04
2016

Νέες Κυκλοφορίες: Το κορίτσι με το χιόνι στα μαλλιά, της Ninni Schulman

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Νέες Κυκλοφορίες: Το κορίτσι με το χιόνι στα μαλλιά, της Ninni Schulman)

Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με πολύπλοκους χαρακτήρες που κατορθώνουν να δημιουργήσουν ισχυρούς δεσμούς με τον αναγνώστη. 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Έριξε μερικές φτυαριές χιόνι πάνω στο αίμα που ήταν στο έδαφος μπροστά από το σπίτι και μάζεψε βιαστικά τα ρούχα της μικρής. Όμως δεν θα είχε τον χρόνο να ασχοληθεί με τη μακριά κόκκινη γραμμή που έφτανε μέχρι την πόρτα του υπογείου. «Έκανα ό,τι μπορούσα» μονολόγησε πηγαίνοντας βιαστικά στο αυτοκίνητο. Η δουλειά είχε τελειώσει. Επιτέλους.

Ύστερα από ένα δύσκολο διαζύγιο, η δημοσιογράφος Μαγκνταλένα Χάνσον εγκαταλείπει τη Στοκχόλμη κι εγκαθίσταται στη γενέτειρά της, μαζί με τον εξάχρονο γιο της Νιλς. Αφήνοντας μία συναρπαστική δουλειά σε μια μεγάλη εφημερίδα, η ζωή στην ήρεμη πόλη του Χάγκφορ και η εργασία στην τοπική εφημερίδα της φαντάζουν υπερβολικά μονότονες. Μέχρι τη στιγμή που ένα έγκλημα συνταράσσει τη μικρή κοινωνία: ανακαλύπτεται το γυμνό πτώμα μιας νεαρής κοπέλας με ίχνη από πυροβολισμό στο κεφάλι. Μήπως το πτώμα συνδέεται με την πρόσφατη εξαφάνιση μιας δεκαεξάχρονης;
Καθώς η τοπική αστυνομία αδυνατεί να εξιχνιάσει την περίπλοκη υπόθεση, η Μαγκνταλένα αποφασίζει να κάνει τη δική της έρευνα. Όταν αρχίζουν να φτάνουν στο κινητό της απειλητικά μηνύματα, πολύ σύντομα συνειδητοποιεί ότι στη φιλήσυχη πόλη που ήξερε τόσο καλά, υπάρχουν άνθρωποι που θα έκαναν τα πάντα για να μην αποκαλύψουν τα μυστικά τους...

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Ninni Schulman μεγάλωσε στην περιοχή Varmland της Σουηδίας όπου διαδραματίζονται και οι ιστορίες της. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά. Σήμερα κατοικεί στη Στοκχόλμη, αλλά προσπαθεί να περνάει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μπορεί στo Varmland. Τα πρώτα 3 βιβλία της σειράς αστυνομικών μυθιστορημάτων με κεντρική ηρωίδα τη δημοσιογράφο Μαγκνταλένα Χάντσον έχουν ξεπεράσει τις 300.000 αντίτυπα σε πωλήσεις στη Σουηδία και έχουν μεταφραστεί σε 10 γλώσσες. 

εικόνα άρθρου (Νέες Κυκλοφορίες: Το κορίτσι με το χιόνι στα μαλλιά, της Ninni Schulman)

Το κορίτσι με το χιόνι στα μαλλιά, της Ninni Schulman
Μετάφραση: Χριστίνα Μανιά
Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2016)
σελ. 400

εικόνα αρθρογράφου (Artcore)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Artcore

Επειδή ξέρουμε πόσο θα θέλατε να μιλήσετε σε γνωστούς αγαπημένους και νέους αλλά πολλά υποσχόμενους δημιουργούς, αλλά πού να τρέχετε τώρα, θα το κάνουμε εμείς στο Artcore, δηλαδή οι Αrtκόρες και Artκούροι που μαζί αποτελούμε μια πολυσχιδή και αρμονική (4 με 6 κάθε απόγευμα) προσωπικότητα υψηλού δημοσιογραφικού κύρους που ζεί για να ρωτάει και ρωτάει για να ζήσει (αυτό και εσείς) καλύτερα… Επίσης η ιδία περσόνα θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση δημιουργών, ομάδων, συγκροτημάτων, χώρων, εκδηλώσεων, λιτανειών, γάμων και βαπτίσεων, με (ατυπικά) δελτία τύπου και λοιπά κουραφέξαλα τα οποία θα δημοσιεύονται ανά καιρούς σε άλλα μέσα, διαδικτυακά και μή (χειρότερα). Ευχαριστούμε.

Artcore magazine's footer