Άρθρα :: Word-Gazette articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

25.09
2020

Νέες Κυκλοφορίες: Το βότσαλο ταξιδεύει, της Μαρίας Ιωαννίδου

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Νέες Κυκλοφορίες: Το βότσαλο ταξιδεύει, της Μαρίας Ιωαννίδου)

Ένα θεραπευτικό αφήγημα. Ένα βιβλίο για τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης.

Ο Όξυ είναι ένα βότσαλο που έχει περάσει πολλούς από τους αιώνες της ζωής του στον ασφαλή αλλά άγονο κόρφο της μαμάς του –του μεγάλου και απόκρημνου βουνού– ακούγοντάς τη να του μιλά για το πόσο επικίνδυνος είναι ο κόσμος για τα μικρά βότσαλα. Μέχρι που μια κουτσουλιά γίνεται αφορμή να γνωρίσει ο Όξυ τον Ναΐρ, τον καταρράκτη. Ο Ναΐρ βλέπει τον κόσμο αλλιώς – και αυτό το «αλλιώς» αρέσει στον Όξυ. Κάπως έτσι θα αρχίσει ένα μακρύ ταξίδι, που σύντομα γίνεται μια αναζήτηση της δικής του οπτικής για τον κόσμο και του επιφυλάσσει πολλές περιπέτειες, μέχρι ο Όξυ να μπορέσει να δει τα δικά του χρώματα κι έτσι να γίνει ικανός να αναγνωρίζει την ομορφιά σε κάθε γωνιά του κόσμου και να μετέχει ανεμπόδιστα στη ζωή με όλες τις χαρές και όλους τους πόνους της.

Το ταξίδι του Όξυ είναι μια αλληγορία για το ψυχοθεραπευτικό ταξίδι της συγγραφέως από τον εγκλωβισμό και την ανασφάλεια προς τον έρωτα για τη ζωή. Ένα ταξίδι-πρόσκληση σε κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να ζήσει τη ζωή του όπως πραγματικά θέλει και να γνωρίσει την άφθαρτη ομορφιά.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Λίγα λόγια για την Μαρία Ιωαννίδου

Η Μαρία Ιωαννίδου είναι ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια. Ζει και εργάζεται μεταξύ Αθήνας και Ναυπλίου. Γεννήθηκε με μόνιμη κινητική αναπηρία. Ένα σκληρό μάθημα ζωής που δεν την πτόησε, αλλά της έδωσε τη δύναμη να πάει παρακάτω. Ασχολείται ερασιτεχνικά με τον χορό και το θέατρο. Αυτό είναι το πρώτο της βιβλίο.

εικόνα άρθρου (Νέες Κυκλοφορίες: Το βότσαλο ταξιδεύει, της Μαρίας Ιωαννίδου)

Το βότσαλο ταξιδεύει, της Μαρίας Ιωαννίδου
Εκδόσεις Καστανιώτη
σελ. 96

εικόνα αρθρογράφου (Artcore)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Artcore

Επειδή ξέρουμε πόσο θα θέλατε να μιλήσετε σε γνωστούς αγαπημένους και νέους αλλά πολλά υποσχόμενους δημιουργούς, αλλά πού να τρέχετε τώρα, θα το κάνουμε εμείς στο Artcore, δηλαδή οι Αrtκόρες και Artκούροι που μαζί αποτελούμε μια πολυσχιδή και αρμονική (4 με 6 κάθε απόγευμα) προσωπικότητα υψηλού δημοσιογραφικού κύρους που ζεί για να ρωτάει και ρωτάει για να ζήσει (αυτό και εσείς) καλύτερα… Επίσης η ιδία περσόνα θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση δημιουργών, ομάδων, συγκροτημάτων, χώρων, εκδηλώσεων, λιτανειών, γάμων και βαπτίσεων, με (ατυπικά) δελτία τύπου και λοιπά κουραφέξαλα τα οποία θα δημοσιεύονται ανά καιρούς σε άλλα μέσα, διαδικτυακά και μή (χειρότερα). Ευχαριστούμε.

Artcore magazine's footer