Άρθρα :: Word-Gazette articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

25.03
2018

Νέες Κυκλοφορίες: Το βαμμένο πέπλο, του Σόμερσετ Μομ

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Νέες Κυκλοφορίες: Το βαμμένο πέπλο, του Σόμερσετ Μομ)

Το κλασικό μυθιστόρημα του Σόμερσετ Μομ, με θέμα την πνευματική αφύπνιση μιας γυναίκας, που προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών όταν πρωτοκυκλοφόρησε.

Με θέμα την πνευματική αφύπνιση μιας γυναίκας, το κλασικό βιβλίο του Σόμερσετ Μομ προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών όταν πρωτοκυκλοφόρησε. Έχει μέχρι σήμερα μεταφερθεί τρεις φορές στον κινηματογράφο, με πιο πρόσφατη την ομώνυμη ταινία του 2006, σε σκηνοθεσία Τζον Καράν, με τη Ναόμι Γουάτς και τον Έντουαρντ Νόρτον στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Λίγα λόγια για τον Σόμερσετ Μομ

Ο Γουίλιαμ Σόμερσετ Μομ (Somerset Maugham) γεννήθηκε στο Παρίσι το 1874, όπου και έζησε ως τα δέκα του χρόνια. Σπούδασε στο Καντέρμπουρι και στη Χαϊδελβέργη, και ειδικεύτηκε ως χειρουργός στο Λονδίνο. Σύντομα όμως εγκατέλειψε την ιατρική λόγω της θετικής υποδοχής του πρώτου του μυθιστορήματος “Liza of Lambeth” (1897). Μεταξύ άλλων εξέδωσε τα εξής: «Ανθρώπινη δουλεία» (1915), «Το φεγγάρι και μια πεντάρα» (1919), «Τσάι και ματαιοδοξία» (1930). Ασχολήθηκε επίσης με τη συγγραφή θεατρικών έργων, τα οποία γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Πέθανε στη Νίκαια της Γαλλίας το 1965.

εικόνα άρθρου (Νέες Κυκλοφορίες: Το βαμμένο πέπλο, του Σόμερσετ Μομ)

Το βαμμένο πέπλο, του Σόμερσετ Μομ
Μετάφραση: Τρισεύγενη Παπαϊωάννου
Σειρά: Μεγάλες αφηγήσεις
Εκδόσεις Μεταίχμιο, Μάρτιος 2018
σελ. 320

εικόνα αρθρογράφου (Artcore)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Artcore

Επειδή ξέρουμε πόσο θα θέλατε να μιλήσετε σε γνωστούς αγαπημένους και νέους αλλά πολλά υποσχόμενους δημιουργούς, αλλά πού να τρέχετε τώρα, θα το κάνουμε εμείς στο Artcore, δηλαδή οι Αrtκόρες και Artκούροι που μαζί αποτελούμε μια πολυσχιδή και αρμονική (4 με 6 κάθε απόγευμα) προσωπικότητα υψηλού δημοσιογραφικού κύρους που ζεί για να ρωτάει και ρωτάει για να ζήσει (αυτό και εσείς) καλύτερα… Επίσης η ιδία περσόνα θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση δημιουργών, ομάδων, συγκροτημάτων, χώρων, εκδηλώσεων, λιτανειών, γάμων και βαπτίσεων, με (ατυπικά) δελτία τύπου και λοιπά κουραφέξαλα τα οποία θα δημοσιεύονται ανά καιρούς σε άλλα μέσα, διαδικτυακά και μή (χειρότερα). Ευχαριστούμε.

Artcore magazine's footer