Άρθρα :: Word-Gazette articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

26.02
2020

Νέες Κυκλοφορίες: Ταξιδεύοντας σε ξένη γη, του David Park

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Νέες Κυκλοφορίες: Ταξιδεύοντας σε ξένη γη, του David Park)

Μια συναρπαστική και βαθιά συγκινητική σπουδή στην πατρότητα. Το ιρλανδικό Μυθιστόρημα της Χρονιάς για το 2019.

Χιόνι σκεπάζει τα πάντα στην Ιρλανδία. Οι δρόμοι είναι παγωμένοι και επικίνδυνοι και οι συγκοινωνίες έχουν διακοπεί. Ένας πατέρας όμως ξεκινά να φέρει σπίτι τον γιο του που έχει αποκλειστεί άρρωστος στην αγγλική πόλη όπου σπουδάζει. Στη διάρκεια της μοναχικής διαδρομής με το αυτοκίνητο θα παρασυρθεί και σε ένα άλλο ταξίδι, χωρίς χάρτη ή οδηγό: θα περιδιαβεί τα μονοπάτια της οικογενειακής του ιστορίας και θα έρθει αντιμέτωπος με τους εσωτερικούς του δαίμονες και ένα μυστικό που τον στοιχειώνει. 

«Ένα μυθιστόρημα που ξεχειλίζει από μεγάλα συναισθήματα» (Daily Mail), που μιλά για την αγάπη, την απώλεια, τη μνήμη, την ενοχή, την εξιλέωση, για τις σχέσεις ανάμεσα σε πατέρες και παιδιά, για τα μυστικά που χωρίζουν και τους δεσμούς που παραμένουν άρρηκτοι.

Είπαν

Συναρπαστική, παράξενη και βαθιά συγκινητική σπουδή στην πατρότητα. Ούτε μια λέξη δεν πάει χαμένη σε αυτό το μικρό, πανέμορφο βιβλίο.

Irish Times

Ένα δύσκολο ταξίδι στον εσωτερικό και εξωτερικό κόσμο, προς μια αχτίδα γενναιοδωρίας και λύτρωσης.

Sunday Times

Ένα μικρό βιβλίο που ξεχειλίζει από μεγάλα συναισθήματα.

Daily Mail

Οι ενοχές ενός γονιού για αποφάσεις που, ενώ φάνταζαν δικαιολογημένες όταν πάρθηκαν, οδήγησαν σε μη αναστρέψιμη τραγωδία και η αναζήτηση λύτρωσης.

Irish Independent

Ο David Park είναι ένας από τους σημαντικότερους Ιρλανδούς συγγραφείς και αυτό είναι, ίσως, το καλύτερό του βιβλίο.

Roddy Doyle

Εκπληκτικό. Αισθάνεσαι κάθε πρόταση στο βιβλίο του Park. Ο συγγραφέας ζύγισε κάθε λέξη και σκέφτηκε διεξοδικά κάθε εικόνα, διαλέγοντας μόνο όσες είναι επαρκώς φορτισμένες για να οδηγήσουν τον αναγνώστη στον επιθυμητό προορισμό.

The Guardian

Με το βιβλίο αυτό ο Park δικαιούται τον τίτλο «Τουργκένιεφ του Μπέλφαστ» […] Ένας από τους πιο ειλικρινείς παρατηρητές της ζωής […] είναι ακόμα πιο συναρπαστικός μιλώντας για το αγαπημένο του θέμα, την εύθραυστη ισορροπία ανάμεσα σε πατέρες και γιους [. . .] Μαγεία, μελαγχολία και τρυφερότητα. Ονειρεμένο. 

Big Issue

Ένας «συγγραφέας συγγραφέων» […] Ο Park αξίζει πολλούς επαίνους για τον τρόπο που χειρίζεται τη γλώσσα και το συναίσθημα. 

John Boyne

Λίγα λόγια για τον David Park

Ο David Park (Μπέλφαστ, 1953) είναι από τους πιο γνωστούς σύγχρονους Ιρλανδούς συγγραφείς. Έχει τιμηθεί με το βραβείο Ewart-Biggs Memorial και τρεις φορές με το βραβείο του Πανεπιστημίου του Ούλστερ. Έχει λάβει τη διάκριση Major Individual Artist του Ινστιτούτου Τεχνών της Βόρειας Ιρλανδίας και έχει περιληφθεί τρεις φορές στη βραχεία λίστα για το Ιρλανδικό Μυθιστόρημα της Χρονιάς. Του απονεμήθηκε το 2019 για το «Ταξιδεύοντας σε ξένη γη».

εικόνα άρθρου (Νέες Κυκλοφορίες: Ταξιδεύοντας σε ξένη γη, του David Park)

Ταξιδεύοντας σε ξένη γη, του David Park
Μετάφραση: Νίκος Μάντης
Εκδόσεις Gutenberg
σελ. 235

εικόνα αρθρογράφου (Artcore)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Artcore

Επειδή ξέρουμε πόσο θα θέλατε να μιλήσετε σε γνωστούς αγαπημένους και νέους αλλά πολλά υποσχόμενους δημιουργούς, αλλά πού να τρέχετε τώρα, θα το κάνουμε εμείς στο Artcore, δηλαδή οι Αrtκόρες και Artκούροι που μαζί αποτελούμε μια πολυσχιδή και αρμονική (4 με 6 κάθε απόγευμα) προσωπικότητα υψηλού δημοσιογραφικού κύρους που ζεί για να ρωτάει και ρωτάει για να ζήσει (αυτό και εσείς) καλύτερα… Επίσης η ιδία περσόνα θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση δημιουργών, ομάδων, συγκροτημάτων, χώρων, εκδηλώσεων, λιτανειών, γάμων και βαπτίσεων, με (ατυπικά) δελτία τύπου και λοιπά κουραφέξαλα τα οποία θα δημοσιεύονται ανά καιρούς σε άλλα μέσα, διαδικτυακά και μή (χειρότερα). Ευχαριστούμε.

Artcore magazine's footer