Άρθρα :: Word-Gazette articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

10.07
2018

Νέες Κυκλοφορίες: Με τα μάτια κλειστά, του Gianrico Carofiglio

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Νέες Κυκλοφορίες: Με τα μάτια κλειστά, του Gianrico Carofiglio)

Ο δικαστής διώκτης της Μαφίας στο Μπάρι φτιάχνει ένα συναρπαστικό νουάρ με αφετηρία τη γυναικεία και παιδική κακοποίηση και κατακτά την Ευρώπη με την περίπλοκη προσωπικότητα του δικηγόρου-ντετέκτιβ του.

Η νεαρή Μαρτίνα έχει πέσει θύμα κακοποίησης από τον πρώην σύντροφό της. Κανένας δικηγόρος δεν αναλαμβάνει την υπόθεση·ο θύτης είναι γιος ενός ισχυρού δικαστή. Μια μυστηριώδης νεαρή γυναίκα, με τζιν παντελόνι και δερμάτινο μπουφάν, που συστήνεται ως καλόγρια, επισκέπτεται τον δικηγόρο Γκουεριέρι, προκειμένου αυτός να αναλάβει την υπόθεση. Ποιο είναι το μυστικό παρελθόν του θύματος και το αποτρόπαιο δράμα που στοιχειώνει την καλόγρια; Μια συναρπαστική δικαστική υπόθεση εκτυλίσσεται παράλληλα με ανθρώπινες τραγωδίες που αναζητούν λύτρωση.

Είπαν

Εν μέρει δικαστικό θρίλερ, εν μέρει η πάλη ενός άντρα με τους δαίμονες του. Κάθε χαρακτήρας του Carofiglio έχει να διηγηθεί μια ιστορία που αξίζει να την ακούσουμε.

Daily Mail

Δικαστικό θρίλερ, αλλά και ένα μυθιστόρημα με θέμα την ανθρώπινη φύση και το πέρασμα του χρόνου.

The Times Literary Supplement

Κοφτές φράσεις, ειρωνεία, φιλοσοφικοί προβληματισμοί, ρομάντζο και δικαστικό θρίλερ.

The New Yorker

Τα τελευταία χρόνια γνωρίσαμε πολλούς καλούς συγγραφείς νουάρ, τον Νέσμπο, τον Ράνκιν, τον Μάρκαρη, τον Καμιλέρι. Σε αυτούς ανήκει και ο Carofiglio, μια αληθινή λογοτεχνική απόλαυση.

El Mundo

Με τον Carofiglio το δικαστικό θρίλερ έφτασε σε νέα ύψη.

Frankfurter Allgemeine

Ο Γκουεριέρι είναι ένας είδος Μάρλοου που δεν παίρνει όμως τον εαυτό του πολύ σοβαρά.

El País

Λίγα λόγια για τον Gianrico Carofiglio

Ο Gianrico Carofiglio (Μπάρι, 1961), πρώην εισαγγελέας, ειδικευμένος στο οργανωμένο έγκλημα, με δράση κατά της Μαφίας, είναι πολυμεταφρασμένος συγγραφέας που έχει τιμηθεί με σημαντικά βραβεία (λ.χ. το Premio Bancarella για το μυθιστόρημα “Il passato e unea terra straniera”). Στην Ιταλία πουλά εκατομμύρια αντίτυπα. Τα βιβλία του είναι επίσης μπεστ σέλερ στη Γερμανία.

εικόνα άρθρου (Νέες Κυκλοφορίες: Με τα μάτια κλειστά, του Gianrico Carofiglio)

Με τα μάτια κλειστά, του Gianrico Carofiglio
Μετάφραση: Άννα Παπασταύρου
Εκδόσεις Gutenberg
σελ. 277

εικόνα αρθρογράφου (Artcore)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Artcore

Επειδή ξέρουμε πόσο θα θέλατε να μιλήσετε σε γνωστούς αγαπημένους και νέους αλλά πολλά υποσχόμενους δημιουργούς, αλλά πού να τρέχετε τώρα, θα το κάνουμε εμείς στο Artcore, δηλαδή οι Αrtκόρες και Artκούροι που μαζί αποτελούμε μια πολυσχιδή και αρμονική (4 με 6 κάθε απόγευμα) προσωπικότητα υψηλού δημοσιογραφικού κύρους που ζεί για να ρωτάει και ρωτάει για να ζήσει (αυτό και εσείς) καλύτερα… Επίσης η ιδία περσόνα θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση δημιουργών, ομάδων, συγκροτημάτων, χώρων, εκδηλώσεων, λιτανειών, γάμων και βαπτίσεων, με (ατυπικά) δελτία τύπου και λοιπά κουραφέξαλα τα οποία θα δημοσιεύονται ανά καιρούς σε άλλα μέσα, διαδικτυακά και μή (χειρότερα). Ευχαριστούμε.

Artcore magazine's footer