Άρθρα :: Word-Gazette articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

22.06
2016

Νέες Κυκλοφορίες: Κλεμμένες ψυχές, του Stuart Neville

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Νέες Κυκλοφορίες: Κλεμμένες ψυχές, του Stuart Neville)

Η τρίτη περιπέτεια του επιθεωρητή Τζακ Λένον

Μια γυναίκα ξυπόλυτη τρέχει στους δρόμους του Μπέλφαστ. Οι διώκτες της είναι μόλις μια ανάσα πίσω της. Την έφεραν στην Ιρλανδία με την υπόσχεση μιας καλύτερης ζωής, τώρα όμως το μόνο που θέλει η Γκάλια είναι να γυρίσει σπίτι της.
Μοναδική της ελπίδα ένας άντρας που της έδωσε έναν σταυρό και το τηλέφωνό του. Θα αφεθεί στο έλεός του αφού δεν έχει
πουθενά αλλού να στραφεί.
Ο επιθεωρητής Τζακ Λένον το μόνο που θέλει είναι να περάσει ήσυχα τις διακοπές του με την κόρη του. Όμως η επιθυμία του δεν θα πραγματοποιηθεί καθώς ο πόλεμος ανάμεσα σε δυο αντίπαλες συμμορίες αφήνει μια σειρά από πτώματα σε όλο το Μπέλφαστ. Το σκοτεινό μονοπάτι της έρευνάς του θα τον οδηγήσει στην αλήθεια που είναι πολύ πιο απειλητική απ’ ό,τι είχε ποτέ φανταστεί – σε μια θανατηφόρα κούρσα ανάμεσα σε δυο πολύ διαφορετικούς δολοφόνους. 

Έγραψαν για αυτό

Η τρίτη περιπέτεια του Τζακ Λένον αναδεικνύει τον Νέβιλ ως τον βασιλιά του ιρλανδικού νουάρ.

Guardian

O Neville κλιμακώνει σταδιακά την ένταση –και τη βία– ώσπου η κάθε σελίδα πάλλεται από σασπένς.

Publishers Weekly

Το Μπέλφαστ του Λένον είναι φτιαγμένο από μουντάδα, βροχή και μίσος. Οι δρόμοι του είναι από τους πιο σκληρούς που έχουν περάσει στις σελίδες της αστυνομικής λογοτεχνίας. 

Booklist

Πέρα από την ορμητική πλοκή, ο αναγνώστης αισθάνεται ότι η πρόζα του Νέβιλ διαθέτει αδαμάντινη στιβαρότητα και διχάζεται: από τη μια θέλει να διαβάσει μανιασμένα ως το τέλος και από την άλλη θέλει να απολαύσει την ομορφιά της γραφής.

Los Angeles Times

Υπέροχη πραγμάτευση σκοτεινού και ανησυχητικού υλικού. Ένα βιβλίο διά χειρός ενός μετρ.

Mirror

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Stuart Neville (Στιούαρτ Νέβιλ) αναδείχθηκε σε μπεστσελερίστα συγγραφέα με το πρώτο του βιβλίο «Τα φαντάσματα του Μπέλφαστ» (Μεταίχμιο, 2010), για το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο των Los Angeles Times. Ακολούθησε το επίσης αστυνομικό του μυθιστόρημα με τίτλο «Συνωμοσία της φωτιάς» το οποίο τον καθιέρωσε ως έναν από τους δυναμικούς νέους συγγραφείς του είδους. Για το έργο του έχει λάβει πλήθος διακρίσεων (Le Prix Mystère de la Critique du Meilleur Roman Étranger και Grand Prix du Roman Noir Étranger για τα «Φαντάσματα του Μπέλφαστ», στη βραχεία λίστα για τα βραβεία Barry, Macavity, Dilys, καθώς και για τον τίτλο Irish Book Awards: Crime Novel of the Year), ενώ τα μυθιστορήματά του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες σε όλο τον κόσμο.
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο πρόκειται να κυκλοφορήσει η τέταρτη περιπέτεια του επιθεωρητή Τζακ Λένον με τίτλο “The final silence”.

εικόνα άρθρου (Νέες Κυκλοφορίες: Κλεμμένες ψυχές, του Stuart Neville)

Κλεμμένες ψυχές, του Stuart Neville
Μετάφραση: Βάσια Τζανακάρη
Σειρά: Αστυνομικό
Εκδόσεις Μεταίχμιο
σελ. 400

εικόνα αρθρογράφου (Artcore)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Artcore

Επειδή ξέρουμε πόσο θα θέλατε να μιλήσετε σε γνωστούς αγαπημένους και νέους αλλά πολλά υποσχόμενους δημιουργούς, αλλά πού να τρέχετε τώρα, θα το κάνουμε εμείς στο Artcore, δηλαδή οι Αrtκόρες και Artκούροι που μαζί αποτελούμε μια πολυσχιδή και αρμονική (4 με 6 κάθε απόγευμα) προσωπικότητα υψηλού δημοσιογραφικού κύρους που ζεί για να ρωτάει και ρωτάει για να ζήσει (αυτό και εσείς) καλύτερα… Επίσης η ιδία περσόνα θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση δημιουργών, ομάδων, συγκροτημάτων, χώρων, εκδηλώσεων, λιτανειών, γάμων και βαπτίσεων, με (ατυπικά) δελτία τύπου και λοιπά κουραφέξαλα τα οποία θα δημοσιεύονται ανά καιρούς σε άλλα μέσα, διαδικτυακά και μή (χειρότερα). Ευχαριστούμε.

Artcore magazine's footer