Άρθρα :: Word-Gazette articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

08.11
2018

Νέες Κυκλοφορίες: Η Συνωμοσία της Χιονάτης, του Κώστα Στοφόρου

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Νέες Κυκλοφορίες: Η Συνωμοσία της Χιονάτης, του Κώστα Στοφόρου)

Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Βακχικόν το βιβλίο του Κώστα Στοφόρου «Η Συνωμοσία της Χιονάτης - 30 μικρές ιστορίες για μεγάλους» με εικονογράφηση της Έλλης Λαμπαδαρίδου.

Ένα βιβλίο όπου η Χιονάτη συνωμοτεί με τον κυνηγό του παλατιού, η μικρή Γοργόνα ζει με τον πρίγκιπά της στον βυθό, ο Μολυβένιος Στρατιώτης τριγυρνά σε κακόφημα στέκια, ο Εγωιστής Γίγαντας ασχολείται με το real estate, ο Ψεύτης Βοσκός γίνεται μεγιστάνας του πλούτου και ο Παπουτσωμένος Γάτος ο ιδρυτής του "Black Friday"…
Οι ήρωες των παραμυθιών εμφανίζονται κυριολεκτικά αγνώριστοι, σε αυτές τις τριάντα μικρές ιστορίες που έρχονται να ανατρέψουν κάθε είδους στερεότυπα.
Ενίοτε πικρές, ενίοτε αστείες, συχνά αιχμηρές και με έντονο το στοιχείο τις σάτιρας οι μικρές αυτές ιστορίες είναι γραμμένες για να ξανα-διαβάζονται. Όπως ακριβώς ξανα-διαβάζονται και τα παραμύθια.

Είπαν

Η Συνωμοσία της Χιονάτης συνιστά ένα απ' τα πιο τρυφερά και επίκαιρα εγχειρίδια της εκδοτικής μας πραγματικότητας. Οι Εκδόσεις Βακχικόν επιβεβαιώνουν τον κανόνα πως το μέγεθος, -αγαπητοί φίλοι, ας λυτρωθούμε-, δεν υπερτερεί. Τα παραμύθια του Κώστα Στοφόρου αναπλάθουν την νεότητα και το αυριανό μας πρόσωπο

TVXS, Απόστολος Θηβαίος
εικόνα άρθρου (Νέες Κυκλοφορίες: Η Συνωμοσία της Χιονάτης, του Κώστα Στοφόρου)

Η Συνωμοσία της Χιονάτης - 30 μικρές ιστορίες για μεγάλους, του Κώστα Στοφόρου
Εικονογράφηση: Έλλη Λαμπαδαρίδου
Εκδόσεις Βακχικόν, 2018
Σελ. 48

εικόνα αρθρογράφου (Artcore)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Artcore

Επειδή ξέρουμε πόσο θα θέλατε να μιλήσετε σε γνωστούς αγαπημένους και νέους αλλά πολλά υποσχόμενους δημιουργούς, αλλά πού να τρέχετε τώρα, θα το κάνουμε εμείς στο Artcore, δηλαδή οι Αrtκόρες και Artκούροι που μαζί αποτελούμε μια πολυσχιδή και αρμονική (4 με 6 κάθε απόγευμα) προσωπικότητα υψηλού δημοσιογραφικού κύρους που ζεί για να ρωτάει και ρωτάει για να ζήσει (αυτό και εσείς) καλύτερα… Επίσης η ιδία περσόνα θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση δημιουργών, ομάδων, συγκροτημάτων, χώρων, εκδηλώσεων, λιτανειών, γάμων και βαπτίσεων, με (ατυπικά) δελτία τύπου και λοιπά κουραφέξαλα τα οποία θα δημοσιεύονται ανά καιρούς σε άλλα μέσα, διαδικτυακά και μή (χειρότερα). Ευχαριστούμε.

Artcore magazine's footer