Άρθρα :: Word-Gazette articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

04.04
2019

Νέες Κυκλοφορίες: Η μέθοδος Ικιγκάι, των Έκτορ Γκαρθία και Φρανσέσκ Μιράλλιες

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Νέες Κυκλοφορίες: Η μέθοδος Ικιγκάι, των Έκτορ Γκαρθία και Φρανσέσκ Μιράλλιες)

Αφού ανακάλυψαν τα κλειδιά της δραστηριοποίησης και της μακροζωίας με το έργο τους «Ικιγκάι: Tα μυστικά της Ιαπωνίας για μια μακρά και ευτυχισμένη ζωή» (μπεστ σέλερ που μεταφράστηκε σε περισσότερες από 30 γλώσσες), ο Έκτορ Γκαρθία (Κιράι) και ο Φρανσέσκ Μιράλλιες επανέρχονται στη χιλιόχρονη αυτή κουλτούρα για να γράψουν ένα πρακτικό βιβλίο ικανό να ισχυροποιήσει τους σκοπούς της ζωής μας ώστε να τους υλοποιήσουμε σήμερα κιόλας. Ικιγκάι σημαίνει «λόγος ύπαρξης» ή «πάθος της ζωής μας» στα ιαπωνικά, αλλά πώς να το βρει κανείς; Κι αν ήδη έχουμε βρει το ικιγκάι μας, πώς να το ενδυναμώσουμε για να εμπνεύσει όλες τις πλευρές της ύπαρξής μας; Για να το πετύχουμε αυτό, το βιβλίο προτείνει 35 διαδρομές με πρακτικές ασκήσεις, για να οδηγήσουμε το τρένο των επιδιώξεών μας προς τον επιλεγμένο προορισμό, βοηθώντας ταυτόχρονα να αναδυθούν με φυσικό τρόπο από μέσα μας η ευτυχία και η ευεξία.

Για τη μελέτη που οδήγησε στη συγγραφή του διεθνούς πλέον φαινομένου «Ικιγκάι: Τα μυστικά της Ιαπωνίας για μια μακρά και ευτυχισμένη ζωή» (Εκδ. Πατάκη, 2017) οι δύο συγγραφείς ταξίδεψαν στο Ογκίμι της Οκινάουα, το χωριό των αιωνόβιων. Ένα από τα μυστικά που τους φανέρωσαν οι ευτυχισμένοι γέροντες είναι το εξής: το να έχουμε ένα ικιγκάι (πάθος) που να μας κρατάει πάντα απασχολημένους είναι θεμελιώδης παράγοντας για να είμαστε πάντα ευτυχισμένοι. Έπειτα από ακόμη δύο χρόνια δουλειάς έγραψαν το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας, ώστε όλοι οι αναγνώστες να μπορέσουν να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν το πάθος τους.

Είπαν

Μας προτρέπει να απλοποιήσουμε τη ζωή μας επιλέγοντας τα πράγματα που μας δίνουν χαρά. Κατά τον ίδιο τρόπο που με το βιβλίο μου προσπάθησα να δώσω έμφαση στην αρχή πως πρέπει να διαλέγουμε τι θέλουμε να κρατήσουμε κι όχι τι θέλουμε να πετάξουμε, το Ικιγκάι αποδεικνύει πως το να μεγαλώνει κανείς είναι μια ευκαιρία για να συνεχίσει να είναι ενεργός, να συνεχίσει να χαμογελά, να συνεχίσει να δημιουργεί και να έρχεται σε επαφή με τους συνανθρώπους του

Marie Kondo, συγγραφέας του «Σπίτι σε τάξη, ζωή σε τάξη»

Λίγα λόγια για τους Έκτορ Γκαρθία και Φρανσέσκ Μιράλλιε

Έκτορ Γκαρθία: Γεννημένος το 1981, έζησε στο Καλπ, ώσπου μετακόμισε το 2004 στο Τόκιο, όπου και ζει μέχρι σήμερα. Η ιστοσελίδα του www.kirainet.com είναι παγκόσμιο σημείο αναφοράς για τον λαϊκό ιαπωνικό πολιτισμό. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Ένας Τζικ στην Ιαπωνία», το οποίο πούλησε πάνω από 200.000 αντίτυπα.

Φρανσέσκ Μιράλλιες: Γεννημένος στη Βαρκελόνη το 1968, δημοσιογραφεί σχετικά με θέματα ψυχολογίας και πνευματικότητας. Το μυθιστόρημά του "Amor en minúscula" έχει μεταφραστεί σε 23 γλώσσες. Σήμερα εργάζεται για τη διάδοση της φιλοσοφίας ικιγκάι στην καθημερινή ζωή μέσα από συζητήσεις και πρακτικά εργαστήρια.

εικόνα άρθρου (Νέες Κυκλοφορίες: Η μέθοδος Ικιγκάι, των Έκτορ Γκαρθία και Φρανσέσκ Μιράλλιες)

Η μέθοδος Ικιγκάι, των Έκτορ Γκαρθία και Φρανσέσκ Μιράλλιες
Μετάφραση: Χριστίνα Θεοδωροπούλου
Εκδόσεις Πατάκη
σελ. 320

εικόνα αρθρογράφου (Artcore)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Artcore

Επειδή ξέρουμε πόσο θα θέλατε να μιλήσετε σε γνωστούς αγαπημένους και νέους αλλά πολλά υποσχόμενους δημιουργούς, αλλά πού να τρέχετε τώρα, θα το κάνουμε εμείς στο Artcore, δηλαδή οι Αrtκόρες και Artκούροι που μαζί αποτελούμε μια πολυσχιδή και αρμονική (4 με 6 κάθε απόγευμα) προσωπικότητα υψηλού δημοσιογραφικού κύρους που ζεί για να ρωτάει και ρωτάει για να ζήσει (αυτό και εσείς) καλύτερα… Επίσης η ιδία περσόνα θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση δημιουργών, ομάδων, συγκροτημάτων, χώρων, εκδηλώσεων, λιτανειών, γάμων και βαπτίσεων, με (ατυπικά) δελτία τύπου και λοιπά κουραφέξαλα τα οποία θα δημοσιεύονται ανά καιρούς σε άλλα μέσα, διαδικτυακά και μή (χειρότερα). Ευχαριστούμε.

Artcore magazine's footer