Άρθρα :: Word-Gazette articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

09.07
2020

Νέες Κυκλοφορίες: Η Φλόγα, του Leonard Cohen

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Νέες Κυκλοφορίες: Η Φλόγα, του Leonard Cohen)

«Το αντίο του Λέοναρντ Κοέν.»

Το «αντίο» του Λέοναρντ Κοέν.

Η «Φλόγα» είναι η τελευταία συλλογή από στίχους, ποιήματα, πεζά και επιλογές από τα σημειωματάρια του Leonard Cohen, την οποία οργάνωσε ο ίδιος πριν από τον θάνατό του στις 7 Νοεμβρίου του 2016, και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις μας σε μετάφραση Γιώργου-Ίκαρου Μπαμπασάκη.

Το βιβλίο, εκτός από τα ποιήματα που είχε ξεχωρίσει ο ίδιος ο Κοέν από έναν όγκο αδημοσίευτου έργου πολλών δεκαετιών, κάποια ποιήματα που έγιναν τα τραγούδια των τελευταίων τεσσάρων δίσκων του και μια επιλογή από τα ανέκδοτα σημειωματάρια του, περιλαμβάνει τον λόγο του στην απονομή του ισπανικού Βραβείου του Πρίγκιπα των Αστουριών, αυτοπροσωπογραφίες και σκίτσα του Κοέν, καθώς και τα e-mail που αντάλλαξε το τελευταίο 24ωρο της ζωής του με έναν φίλο του.

Είπαν

Η «Φλόγα» έχει όλα αυτά που αγαπούν οι θαυμαστές του Κοέν.

The New York Times

Πάντα ό,τι υπέγραφε ο Κοέν ήταν υπέροχο, βαθύ, ειλικρινές, πολυδιάστατο, μελωδικό· κινητοποιούσε το μυαλό σου, άγγιζε την καρδιά σου.

Bob Dylan

Ο Κοέν ήταν ο καλύτερος ποιητής και στιχουργός απ’ όλους μας. Αδύνατον να τον μιμηθούμε, όσο κι αν προσπαθήσαμε.

Nick Cave
εικόνα άρθρου (Νέες Κυκλοφορίες: Η Φλόγα, του Leonard Cohen)

Η Φλόγα, του Leonard Cohen
Μετάφραση: Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης
Εκδόσεις Gutenberg
σελ 389

εικόνα αρθρογράφου (Artcore)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Artcore

Επειδή ξέρουμε πόσο θα θέλατε να μιλήσετε σε γνωστούς αγαπημένους και νέους αλλά πολλά υποσχόμενους δημιουργούς, αλλά πού να τρέχετε τώρα, θα το κάνουμε εμείς στο Artcore, δηλαδή οι Αrtκόρες και Artκούροι που μαζί αποτελούμε μια πολυσχιδή και αρμονική (4 με 6 κάθε απόγευμα) προσωπικότητα υψηλού δημοσιογραφικού κύρους που ζεί για να ρωτάει και ρωτάει για να ζήσει (αυτό και εσείς) καλύτερα… Επίσης η ιδία περσόνα θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση δημιουργών, ομάδων, συγκροτημάτων, χώρων, εκδηλώσεων, λιτανειών, γάμων και βαπτίσεων, με (ατυπικά) δελτία τύπου και λοιπά κουραφέξαλα τα οποία θα δημοσιεύονται ανά καιρούς σε άλλα μέσα, διαδικτυακά και μή (χειρότερα). Ευχαριστούμε.

Artcore magazine's footer