Άρθρα :: Word-Gazette articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

03.07
2020

Νέες Κυκλοφορίες: Η εξαφάνιση της Στέφανι Μέιλερ, του Ζοέλ Ντικέρ

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Νέες Κυκλοφορίες: Η εξαφάνιση της Στέφανι Μέιλερ, του Ζοέλ Ντικέρ)

30 Ιουλίου του 1994. Η Όρφια, μια μικρή πόλη στην επαρχία Χάμπτονς της πολιτείας της Νέας Υόρκης, αναστατώνεται από ένα τραγικό γεγονός: ο δήμαρχος της πόλης και η οικογένειά του δολοφονούνται μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, καθώς και μια γυναίκα που περνούσε τυχαία από εκεί, αυτόπτης μάρτυρας του εγκλήματος. 

Την έρευνα της Πολιτειακής Αστυνομίας αναλαμβάνουν δυο νέοι αστυνομικοί, ο Τζέσσι Ρόζενμπεργκ και ο Ντέρεκ Σκοτ. Φιλόδοξοι κι επίμονοι, ακολουθώντας αδιάσειστα στοιχεία, βρίσκουν τον ένοχο, λαμβάνουν επαίνους και παράσημα – όμως έχουν ενοχοποιήσει τον λάθος άνθρωπο. Είκοσι χρόνια αργότερα, στις αρχές του καλοκαιριού του 2014, η δημοσιογράφος Στέφανι Μέιλερ αποκαλύπτει στον Τζέσσι πως ο δράστης ήταν άλλος. Στη συνέχεια τα ίχνη της χάνονται υπό μυστηριώδεις συνθήκες. Τι απέγινε η Στέφανι Μέιλερ; Τι είχε ανακαλύψει; Και, κυρίως, τι συνέβη στ’ αλήθεια το μοιραίο βράδυ της 30ής Ιουλίου του 1994;

Είπαν

Οι αναγνώστες που αγάπησαν την «Αλήθεια για την υπόθεση Χάρρυ Κέμπερτ» θα απολαύσουν την επιστροφή στο γνώριμο έδαφος... Ο Ντικέρ είναι ο δάσκαλος των ψευδαισθήσεων.

περ. Elle

Ο Ζοέλ Ντικέρ επιστρέφει με ένα βιβλίο που ξεπερνάει και αυτή την «Αλήθεια για την υπόθεση Χάρρυ Κέμπερτ».

The Bookseller

Λίγα λόγια για τον Ζοέλ Ντικέρ

Ο Ζοέλ Ντικέρ γεννήθηκε στη Γενεύη το 1985. Το πρώτο του μυθιστόρημα, «Οι τελευταίες μέρες των προγόνων μας», απέσπασε το «Βραβείο των συγγραφέων της Γενεύης» το 2010. Η «Αλήθεια για την υπόθεση Χάρρυ Κέμπερτ» (Εκδ. Πατάκη, 2014), το δεύτερο μυθιστόρημά του, πρωτοκυκλοφόρησε στη Γαλλία τον Σεπτέμβριο του 2012 με πρωτοφανή επιτυχία, απέσπασε, μεταξύ άλλων, το Βραβείο Μυθιστορήματος της Γαλλικής Ακαδημίας και μεταφράστηκε σε περισσότερες από 35 γλώσσες. Το 2016 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πατάκη το τρίτο του μυθιστόρημα, «Το βιβλίο των Μπάλτιμορ».

εικόνα άρθρου (Νέες Κυκλοφορίες: Η εξαφάνιση της Στέφανι Μέιλερ, του Ζοέλ Ντικέρ)

Η εξαφάνιση της Στέφανι Μέιλερ, του Ζοέλ Ντικέρ
Μετάφραση: Μυρτώ Καλοφωλιά
Εκδόσεις Πατάκη
σελ. 736

εικόνα αρθρογράφου (Artcore)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Artcore

Επειδή ξέρουμε πόσο θα θέλατε να μιλήσετε σε γνωστούς αγαπημένους και νέους αλλά πολλά υποσχόμενους δημιουργούς, αλλά πού να τρέχετε τώρα, θα το κάνουμε εμείς στο Artcore, δηλαδή οι Αrtκόρες και Artκούροι που μαζί αποτελούμε μια πολυσχιδή και αρμονική (4 με 6 κάθε απόγευμα) προσωπικότητα υψηλού δημοσιογραφικού κύρους που ζεί για να ρωτάει και ρωτάει για να ζήσει (αυτό και εσείς) καλύτερα… Επίσης η ιδία περσόνα θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση δημιουργών, ομάδων, συγκροτημάτων, χώρων, εκδηλώσεων, λιτανειών, γάμων και βαπτίσεων, με (ατυπικά) δελτία τύπου και λοιπά κουραφέξαλα τα οποία θα δημοσιεύονται ανά καιρούς σε άλλα μέσα, διαδικτυακά και μή (χειρότερα). Ευχαριστούμε.

Artcore magazine's footer