Άρθρα :: Word-Gazette articles :: selected column

επιλογή γλώσσας
choose language

03.07
2020

Νέες Κυκλοφορίες: Η δολοφονία του Σωκράτη, του Μάρκο Τσικότ

εικόνα εξωφύλλου άρθρου (Νέες Κυκλοφορίες: Η δολοφονία του Σωκράτη, του Μάρκο Τσικότ)

Ένας σκοτεινός χρησμός προφητεύει τον θάνατο του Σωκράτη. Ένα νεογέννητο καταδικάζεται σε θάνατο από τον ίδιο του τον πατέρα. Ο αιματηρός πόλεμος ανάμεσα στη Σπάρτη και στην Αθήνα, ο επονομαζόμενος Πελοποννησιακός, ρημάζει τον ελλαδικό χώρο.

Στις σελίδες του καθηλωτικού μυθιστορήματος του Μάρκο Τσικότ φωτίζεται και ζωντανεύει με μοναδικό τρόπο η μορφή του Σωκράτη, του ανθρώπου του οποίου η ζωή και ο θάνατος μας εμπνέουν εδώ και αιώνες, του φιλοσόφου που σηματοδοτεί ένα πριν και ένα μετά στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Η «Δολοφονία του Σωκράτη» αναπλάθει αριστοτεχνικά μια εκπληκτική εποχή, συμπλέκοντας τις ιστορίες των ανθρώπων με την ιστορία της ανθρωπότητας.

Λίγα λόγια για τον Μάρκο Τσικότ

Ο Μάρκος Τσικότ γεννήθηκε στη Μαδρίτη το 1971. Σπούδασε κλινική ψυχολογία, οικονομικά και ψυχολογία της εργασίας. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο "Oscar" κυκλοφόρησε το 1997. Ακολούθησε το "Diario de Gordon" το 1998, που απέσπασε το βραβείο Francisco Umbral, ενώ δύο χρόνια αργότερα ένα μυθιστόρημά του για παιδιά απέσπασε το Rotary Club International Literary Award. Η «Δολοφονία του Πυθαγόρα» (Εκδ. Πατάκη, 2016), μυθιστόρημα στο οποίο αφιέρωσε σχεδόν τρία χρόνια για την τεκμηρίωση και τη συγγραφή του, κυκλοφόρησε στα ισπανικά το 2013 και το 2015 τιμήθηκε με το Mediterranean Culture Award στην Ιταλία. Την ίδια χρονιά η πόλη του Κρότωνα τον τίμησε με τη διάκριση Encomio Solenne για την ιστορική ακρίβεια και την παγκόσμια εμβέλεια του μυθιστορήματος αυτού που «έδωσε νέα ζωή στη μορφή του Πυθαγόρα». Η «Δολοφονία του Σωκράτη», το τελευταίο του μυθιστόρημα, κυκλοφόρησε στα ισπανικά το 2016 με εξαιρετική επιτυχία. Ο Μάρκος Τσικότ είναι μέλος του οργανισμού Mensa και δωρίζει το 10% από τις πωλήσεις των μυθιστορημάτων του σε ιδρύματα αρωγής για άτομα με ειδικές ανάγκες.

εικόνα άρθρου (Νέες Κυκλοφορίες: Η δολοφονία του Σωκράτη, του Μάρκο Τσικότ)

Η δολοφονία του Σωκράτη, του Μάρκο Τσικότ
Μετάφραση: Χριστίνα Θεοδωροπούλου 
Εκδόσεις Πατάκη
σελ. 848

εικόνα αρθρογράφου (Artcore)

σχετικά με τον αρθρογράφο
Artcore

Επειδή ξέρουμε πόσο θα θέλατε να μιλήσετε σε γνωστούς αγαπημένους και νέους αλλά πολλά υποσχόμενους δημιουργούς, αλλά πού να τρέχετε τώρα, θα το κάνουμε εμείς στο Artcore, δηλαδή οι Αrtκόρες και Artκούροι που μαζί αποτελούμε μια πολυσχιδή και αρμονική (4 με 6 κάθε απόγευμα) προσωπικότητα υψηλού δημοσιογραφικού κύρους που ζεί για να ρωτάει και ρωτάει για να ζήσει (αυτό και εσείς) καλύτερα… Επίσης η ιδία περσόνα θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση δημιουργών, ομάδων, συγκροτημάτων, χώρων, εκδηλώσεων, λιτανειών, γάμων και βαπτίσεων, με (ατυπικά) δελτία τύπου και λοιπά κουραφέξαλα τα οποία θα δημοσιεύονται ανά καιρούς σε άλλα μέσα, διαδικτυακά και μή (χειρότερα). Ευχαριστούμε.

Artcore magazine's footer